REGISTRERA HEMSIDAN PÅ GOOGLE

VARFÖR REGISTRERA HEMSIDAN HOS GOOGLE?

Egentligen behöver du inte registrera hemsidan hos Google. I alla fall inte om det finns någon annan hemsida som länkar till din sida. Men det kan vara bra att göra det ändå eftersom du då snabbar på processen lite. Jag brukar nöja mig med att registrera min huvudsida, de andra hittar sökmotorerna själva. Det går tyvärr inte att i förväg säga hur lång tid det tar innan min sida listas. Ibland kan det ta flera månader innan Google hittar en ny webbsida och tar med den i träffresultaten.

Dyker din sida upp kan det vara intressant att notera placeringen på den. Dyker den upp på Googles första sida? Vad kommer att hända till nästa vecka, har din sida placerats högre då?

Det som händer när du registrerar hemsidan hos Google är att sökmotorns spindel får reda på att din sida finns. Du vet inte när spindeln kommer, om det är samma dag eller inom några månader. När spindeln kommer går den igenom dina sidor, tittar på dina taggar och länkar. Med utgångspunkt från den informationen bestämmer den vad sidorna handlar om och hur relevanta sidorna är för ett visst sökbegrepp. Nu när du finns med i sökmotorns index kommer du att få besök av spindeln med jämna mellanrum för att se vad som hänt sedan sist.

REGISTRERA HEMSIDAN HOS GOOGLE

Google är ju just nu den viktigaste sökmotorn och svarar för ca 80% av de sökningar som görs. Därför är det extra viktigt att registrera hemsidan hos Google.

TIPS

  • Kontrollera vilka sidor som länkar till dig genom att skriva: link:dinwebbsida.se i Googles sökruta
  • Kontrollera hur många av dina sidor Google har listat genom att skriva: site:dinwebbsida.se
  • För att kontrollera om du finns listad, är det bara att skriva in din webbadress i sökfältet

Efter att du registrerat din hemsida hos Google får du helt enkelt avvakta några månader för att se resultatet. Listas din hemsida när du Googlar den? Skulle så inte vara fallet eller om du vill listas högre upp så bör du kanske även tänka på att sökmotoroptimera din hemsida. Det kan också vara intressant för dig att mäta antalet besökrare du får på din hemsida. Antalet besökare vill man ju gärna ska öka över tiden.