Behöver du en utbildningsportal för att sälja kurser online?

Hjälp med utbildningsportal i WordPress

Har du en webbkurs eller en digital fil du vill sälja på din webbsida så behöver du ta betalt, leverera kurserna och skydda dem. Det kan vara bra att starta en ny domän för sin utbildningsportal, t.ex. www.kurser.hjalpmedhemsidan.se eller starta en helt ny domän som inte alls är kopplat till din vanliga hemsida.

Håll det enkelt: installera inga plugins som du verkligen inte behöver. Då minskar du risken att det uppstår problem längre fram.

Bygga en utbildningsportal i WordPress

Det tar en del tid att skapa en utbildningsportal och sjösätta sina kurser. Jag rekommenderar att du använder dig av Learndash för att bygga upp din portal. Den har många funktioner färdiga redan från början. Med hjälp av Learndash kan man bygga upp sina kurer. Varje kurs består av ett antal lektioner. Det går att lägga till prov för att testa att eleverna tillägnat sig kunskaperna. När kursen är klar kan du lägga in diplom för att verifiera att eleven genomgått kursen. Det finns en mängd inställningar att göra i Learndash. Tex går det att styra hur många procent man måste ha för att få gå vidare. Huruvida de olika avsnitten måste läsas i ordning eller ej och mycket mycket mer.

Ska du lagra video eller ljud behöver du ta ställning till vart den ska lagras. På YouTube, Vimeo Pro eller kanske Wisita.

Design

Du kan välja utseende på din utbildningsportal genom att köpa teman hos Themeforest eller använda dig av ett gratis tema. Det finns många att välja mellan och du kommer garanterat hitta ett utseende du är nöjd med.

Exempel på utbildningsportal för onlineutbildning

Läs mer om mina övriga tjänster för hemsidan.