Hemsida till psykolog acbt

Hemsida till psykolog acbt

Hemsida till psykoterapeut ACBT

Psykoterapeut Haakon Vilslie har fått en ny hemsida. Han hade ett lite annorlunda upplägg på det hela. Han hade själv byggt sin hemsida i Wix och ville ha den översatt till WordPress. Hans hemsida är lite speciell, så det fanns det inga färdiga mallar för. Så jag fick ta en mall som var så lik som möjligt och sedan anpassa den till vad han önskade sig. Den layout han önskade är inte lik någon annan jag har arbetat med, så det var ganska mycket arbete med att få till det.

Utmaningar på hemsidan till psykoterapeut ACBT

Första sidan består av tre olika textblock som det länkas till från menyn. Det löste jag genom att lägga interna länkar på startsidan och göra anpassade länkar och lägga till i menyn. Så när man klickar på kontakt hamnar man längst ner på första sidan där kontaktinformationen finns samlad, och inte på någon ny sida.

Vissa sidor skulle ha bakgrundsbild, centrerad text och en annan textfärg. Andra sidor skulle ha text som var vänsterjusterad. Detta löste jag genom att installera en grafisk redigerare som gör att man har friheten att göra fler inställningar.

Det var flera bilder av hav som skulle ha text ovanpå sig. För att texten skulle synas fick jag ljusa upp och mörka ner bilderna beroende på vilken färg som texten skulle ha.

Det är också lite ovanligt att man inte vill publicera sin hemsida direkt. Men det löser man genom att installera ett plugin för att dölja sidan. Där la jag till kontaktinformation så att presumtiva klienter fortfarande kan hitta hans kontaktuppgifter.

När sidan skulle döljas uppstod ytterligare en utmaning faktiskt. Pluginet som skulle dölja sidan slutade att fungera efter det att jag installerat den grafiska redigeraren. Ibland kan det vara så att olika plugins inte fungerar tillsammans. Så för att lösa det installerade jag ett annat plugin som gjorde samma sak.

När man gör en hemsida i WordPress behöver man egentligen inte ha en logga. Då skrivs företagsnamnet och slogan ut i text på sidan. Men då får man inte med någon bild eller symbol. Psykolog ACBT ville ha loggan som han hade på sin hemsida hos Wix. Tyvärr gick det inte att spara ner loggan därifrån. Att göra en logga tar ju tid och kostar pengar, så vi bestämde oss för att använda en skärmdump från Wix så länge. Det funkar utmärkt som en tillfällig lösning. Det går ju att göra en riktigt logga så småningom om man vill. Att använda en skärmdump är inte riktigt optimalt eftersom bakgrundsfärgen följde med från Wix och för att det inte går att förstora utan att den blir pixlig. Det fungerar ju som en tillfällig lösning.

Hemsidan är ännu inte publicerad, eftersom Haakon skulle arbeta vidare med sina texter först. Men när den här klar kommer den att finnas  på den här adressen: https://www.acbt.se/ Det ska bli spännande att se vad som växer fram där tycker jag!

Dela gärna sidan!