Optimera din närvaro: En komplett guide till pinterest svenska för företag och varumärken

In Alla inlägg by Annika Vallgren

Förstå hur Pinterest kan utnyttjas i Sverige är avgörande för företag och varumärken som vill öka sin digitala närvaro. Denna guide ger raka råd för att efektivisera din strategi på Pinterest svenska, inklusive hur man skapar engagerande innehåll som resonerar med svenska användare och mäter framgång med Pinterest Analytics. Ta de första stegen idag för att optimera din närvaro och växa på Pinterest i Sverige.

Viktiga slutsatser

 • Pinterest är en populär plattform i Sverige, särskilt bland kvinnor, och erbjuder möjlighet för företag att nå ut med sitt varumärke och produkter genom kvalitetsinnehåll.
 • Effektiva Pinterest-profiler för företag bör innehålla estetiskt tilltalande pins med korrekt information och sökordsoptimering, samt integreras med företagets övriga sociala medier för en sammanhängande marknadsföringsstrategi.
 • Pinterest Analytics är ett värdefullt verktyg för att mäta framgång och förståelse för den svenska målgruppen, och regelbundet innehåll tillsammans med användarengagemang är avgörande för att bygga en stark närvaro på plattformen.

Pinterest i Sverige: En introduktion

Introduktion till Pinterest i Sverige

Pinterest är en populär plattform för att hitta och samla inspiration genom att spara bilder och videor. Användare som använder Pinterest kan även följa sina favoritbrädor och användare för att upptäcka mer innehåll inom sina intresseområden. I Sverige har Pinterest en bred användarbas, med en övervägande kvinnlig publik där kvinnor är tre gånger fler än män, även om andelen män växer i den yngre generationen.

Plattformen fungerar som en kraftfull sökmotor och anses vara framför allt en plats för tips, inspiration, nya idéer eller tutorials. Med miljoner användare ger detta svenska företag och varumärken möjlighet att inrikta sig på kvalitetsinnehåll som engagerar den specifika användarbasen i Sverige.

Och nu, låt oss ta reda på hur du kan sätta upp ett företagskonto på Pinterest.

Skapa ett svenskt företagskonto på Pinterest

Att skapa ett företagskonto på Pinterest är gratis och du kan snabbt registrera dig för ett sådant konto eller konvertera ett befintligt privat konto. Att ha en anpassad företagsprofil på Pinterest är avgörande för att bygga igenkänning och visa upp ditt företags karaktär och värdeerbjudande.

För att optimera din profil, bör du ägna särskild uppmärksamhet åt textkomponenterna i dina pins. Genom att förbättra sökbarheten och tillgängligheten för användarna kan du öka din synlighet på plattformen. Dessutom kan du dra nytta av “Rich Pins” som innehåller utökad information och kan påverka hur innehållet presenteras och presterar på Pinterest.

Anpassa din profil för den svenska marknaden

När du har skapat ditt företagskonto på Pinterest, är det dags att anpassa din profil för den svenska marknaden. Genom att använda samma användarnamn över alla sociala medier underlättar du för dina följare och kunder att hitta ditt företags pinterest konto.

För att öka synligheten och relevansen hos den svenska målgruppen, är det också viktigt att inkludera omfattande och lättförståelig information i din Pinterest-profil.

Nu när vi har täckt grunderna i att skapa och anpassa din Pinterest-profil, är det dags att dyka in i konsten att skapa pins som engagerar den svenska publiken.

Designa Pins som engagerar svenskar

Designa Pins som engagerar svenskar

För att fånga uppmärksamheten hos den svenska publiken på Pinterest är det viktigt att dela den rätta typen av innehåll. Detta innebär att skapa estetiskt tilltalande pins med korrekt ifylld information och SEO-optimering. Pinterest prioriterar bilder med hög upplösning och korrekt format. Därför rekommenderas det att använda bilder med ett förhållande på 2:3, till exempel 600 x 900 pixlar, för att få bästa möjliga visning på plattformen.

I tillägg till att använda högkvalitativa bilder, är det också viktigt att fokusera på att skapa pins som är optimerade för mobila enheter. Här är några tips för att göra dina pins mobilvänliga:

 • Använd skarpa, högupplösta bilder med bra inramning
 • Placera din logotyp centralt i bilden för att öka igenkänningsfaktorn
 • Inkludera kort och tydlig text i din pin för att snabbt fånga uppmärksamheten hos svenska användare som surfar på mobilen

Genom att följa dessa tips kan du se till att dina pins ser bra ut och fungerar bra på mobila enheter.

Men att skapa engagerande pins handlar inte bara om att använda rätt bilder, det handlar också om att förstå vilka bildspråk och teman som fungerar bäst i Sverige.

Bildspråk och teman som fungerar i Sverige

Bildspråk och teman för svenska användare

När det gäller att skapa pins som engagerar svenskar är det viktigt att tänka på vilken typ av bildspråk och teman som fungerar bäst. Vertikala bilder av hög kvalitet med ett bildförhållande på 2:3 rekommenderas för att skapa pins som passar Pinterests flöde och appellerar till svenska användare. Dessutom bör du placera dina produkter eller tjänster centralt i bilden för att effektivt fånga den svenska publikens intresse.

För att stärka varumärkesidentiteten bör en diskret logotyp inkluderas på varje pin. Men kom ihåg att undvika att placera den i det nedre högra hörnet eftersom det kan vara mindre synligt för svenska användare. Dessutom kan du genom att ha ett tydligt tematiskt fokus och skapa separata pinboards för olika produkter eller tjänster, hjälpa svenska Pinterest-användare att lättare identifiera och engagera sig med ditt varumärke. Men att skapa engagerande pins handlar inte bara om att välja rätt bilder och teman, det handlar också om att använda rätt nyckelord.

Använda rätt nyckelord för att nå svenskar

För att förbättra sökbarheten och synligheten för dina pins på Pinterest, är det viktigt att använda relevanta nyckelord i dina pins titlar och beskrivningar. Pins med nyckelord i beskrivningen kan se en ökning av synligheten med 36%, vilket understryker vikten av att väva in relevanta nyckelord både i titlarna och beskrivningarna.

För att säkerställa relevansen är det viktigt att all text är välformulerad och innehåller bra sökord. Här är några tips för att optimera din närvaro på Pinterest:

 • Se till att informationen på anslagstavlan är allmän och bred för att nå ut till många.
 • Använd pinsen för att ge mer specifik och riktad information till en mer specifik publik.
 • Utveckla en strategi för anslagstavlor baserad på målgruppens preferenser.
 • Använd noga genomtänkta namn och beskrivningar för dina anslagstavlor.
 • Använd sökord strategiskt för att öka synligheten på Pinterest.

Genom att följa dessa tips kan du optimera din närvaro på Pinterest och nå ut till rätt publik.

Men att skapa engagerande pins handlar inte bara om att använda rätt nyckelord, det handlar också om att integrera Pinterest med andra sociala medier i Sverige.

Integrera Pinterest med andra sociala medier i Sverige

För att öka synligheten och räckvidden för ditt innehåll på Pinterest, kan det vara effektivt att dela dina pins på andra populära sociala medieplattformar i Sverige. Detta kan inte bara hjälpa dig att nå en större publik, utan det kan också hjälpa dig att skapa en mer integrerad och sammanhängande online närvaro.

Att integrera Pinterest med andra sociala medier är dock inte bara en fråga om att dela innehåll. Det handlar också om att skapa en sammanhängande och koordinerad varumärkespresentation. För att utforska detta vidare, låt oss ta en titt på fördelarna med en integrerad social media strategi.

Fördelar med integrerad social media strategi

Att integrera Pinterest med andra sociala medier som Instagram och Facebook kan ha en rad fördelar för ditt företag. För det första kan det hjälpa dig att öka räckvidden och synligheten för ditt innehåll genom att tillåta cross-posting över plattformarna. Dessutom kan en integrerad social media strategi hjälpa dig att dra nytta av Pinterests unika roll som en sökmotor där användare söker efter produkter och inspiration.

Dessutom kan integrering av Pinterest i ditt företags sociala mediestrategi ge dig tillgång till en publik som använder plattformen för att hitta inspiration till köp och därmed är köpstark. Slutligen kan länkning av Pinterest med ditt företags övriga sociala kanaler förbättra användarupplevelsen genom att tillhandahålla en sammanhängande och koordinerad varumärkespresentation.

Nu när vi har täckt fördelarna med en integrerad social media strategi, låt oss ta en titt på några svenska företag som har haft framgång på Pinterest.

Marknadsföring på Pinterest: Svenska fallstudier

Pinterest är en mycket effektiv plattform för många olika typer av företag. Det är särskilt populärt inom detaljhandeln, mode, inredning, resor och matlagning. Faktum är att sedan mars 2019 är det möjligt för svenska företag att placera annonser på Pinterest. Men Pinterest representerar fortfarande en outnyttjad resurs för många privata varumärken och företag i Sverige, trots att det finns stor potential för att bygga varumärke och driva försäljningen genom plattformen.

För att skapa engagerande Pinterest-annonser bör man satsa på visuellt tilltalande innehåll och tydlig berättelse. En kombination av organiskt innehåll med betalt innehåll genom att boosta en befintlig pin eller skapa en kampanj via Pinterest Ads kan öka effektiviteten i marknadsföringen. Men för att verkligen förstå hur man kan lyckas med Pinterest-marknadsföring, kan det vara användbart att ta en titt på några svenska succéhistorier.

Vad vi kan lära oss från svenska succéhistorier

Många framgångsrika svenska företag på Pinterest har använt:

 • Kraftfulla visuella berättelser
 • Högkvalitativa bilder för att lyfta fram sina produkter och tjänster
 • Interaktiva element som tävlingar och samarbeten med influencers
 • Pinterests funktioner för att skapa direkt interaktion med sina följare

Ett exempel på en framgångsrik fallstudie är ett svenskt modevarumärke som ökade sin produktförsäljning betydligt genom att implementera en väl planerad Pinterest-strategi som fokuserade på säsongstrender och kundengagemang. Dessa framgångsrika exempel visar att det definitivt går att lyckas med Pinterest-marknadsföring i Sverige, särskilt om man utnyttjar kraften i videoinnehåll.

Videoinnehåll: Ett måste för att sticka ut på svenska Pinterest

Videoinnehåll på svenska Pinterest

I det moderna digitala landskapet är videoinnehåll ett måste för att sticka ut och engagera din publik. På Pinterest visas video-pins högst upp i sökresultaten och pinboards, vilket ger dem en prominent position och ökar synligheten på plattformen. Dessutom har videos som väcker känslor och berättar en historia större benägenhet att delas och kommas ihåg bland användarna.

Vid skapandet av videoinnehåll för Pinterest är det också viktigt att tänka på att majoriteten av användarna använder mobila enheter. Här är några tips för att skapa och optimera videopins för den svenska publiken:

 • Använd vertikala videos på mobila plattformar, eftersom de har en betydligt högre tittaravslutningsfrekvens på Pinterest.
 • Skapa engagerande innehåll som är relevant och intressant för den svenska publiken.
 • Använd text och undertexter för att göra videon mer tillgänglig och förståelig för användarna.
 • Använd tydliga och attraktiva bilder och grafik för att fånga användarnas uppmärksamhet.
 • Se till att videon är av hög kvalitet och har bra ljud.
 • Testa olika format och innehåll för att se vad som fungerar bäst för din målgrupp.

Genom att följa dessa tips kan du skapa och optimera videopins som engagerar och lockar den svenska publiken på Pinterest.

Skapa och optimera videopins för den svenska publiken

För att skapa och optimera videopins som fångar tittarens uppmärksamhet snabbt bör du kommunicera dina idéer på ett klart och koncist sätt inom de första sekunderna av videon. Dessutom är det viktigt att inkludera textöverlägg eller undertexter i videoinnehållet, eftersom många videos ses utan ljud.

Vidare bör videoinnehållet presenteras som en berättelse med en tydlig början, mitt och slut, som inkluderar all nödvändig information för att förmedla den önskade idén till tittaren. Genom att följa dessa tips kan du skapa effektiva video-pins som engagerar den svenska publiken och hjälper dig att sticka ut på Pinterest.

Men att skapa engagerande pins och videoinnehåll är bara en del av pusslet. För att mäta din framgång på Pinterest behöver du också förstå hur du kan använda Pinterest Analytics.

Pinterest Analytics: Mät din framgång i Sverige

Pinterest Analytics är ett kraftfullt verktyg som ger tillgång till en mängd data om trafik, bilder, målgrupp med mera. Detta gör det till ett viktigt verktyg för att justera och analysera prestationer på plattformen. Pinterest Analytics ger information om din publik, såsom:

 • Demografi
 • De enheter de använder
 • Data om populära pins
 • Genomsnittliga visningar
 • Engagemangsnivåer

Insights-sektionen i Pinterest Analytics erbjuder detaljerad information om:

 • trender
 • demografi
 • reklamens effektivitet
 • branschspecifika data
 • populära ögonblick på webbplatsen

Genom att använda Pinterest Analytics kan företag mäta och spåra framgången av sina marknadsföringsstrategier och specifikt utvärdera vilka pins som fungerar bäst för den svenska marknaden.

Men att förstå din prestation på Pinterest handlar inte bara om att analysera data, det handlar också om att förstå din svenska målgrupp.

Förstå din svenska målgrupp genom data

Pinterest Analytics kan ge insikter i beteendet hos den svenska publiken, vilket kan användas för att skapa mer effektiva marknadsföringsstrategier och innehåll. Genom att förstå vad din svenska målgrupp är intresserad av och hur de interagerar med ditt innehåll, kan du skräddarsy din strategi för att bättre möta deras behov och öka ditt engagemang på plattformen.

Dessutom kan du använda Pinterest Analytics för att spåra hur ditt innehåll presterar över tid och justera din strategi baserat på dessa insikter. Detta kan hjälpa dig att identifiera vilka typer av pins som är mest engagerande för din målgrupp, vilka nyckelord som fungerar bäst och vilka tider på dagen som dina pins får mest engagemang. Med dessa insikter i handen är du väl rustad att växa på Pinterest i Sverige.

Tips för att växa på Pinterest i Sverige

För att växa på Pinterest i Sverige är det viktigt att publicera innehåll regelbundet, helst varje vecka, och minst en gång om dagen för att öka chanserna att nå personer som letar efter idéer som dina. Dessutom är det viktigt att inkludera en uppmaning till handling som uppmuntrar användare att spara pins och följa ditt konto.

För att bygga ut din följarebas på Pinterest i Sverige kan du:

 1. Söka efter personer eller användarnamn och följa deras profiler.
 2. Genom att aktivt engagera sig i andras innehåll genom repins och interaktioner, kan du bygga starkare relationer med din målgrupp och öka ditt engagemang på plattformen.
 3. Men att växa på Pinterest handlar inte bara om att publicera regelbundet och engagera sig med andra, det handlar också om att interagera med den svenska Pinterest-gemenskapen.

Interaktion med den svenska Pinterest-gemenskapen

För att skapa starka band med den svenska Pinterest-gemenskapen är det viktigt att interagera med andra användare och delta i konversationer på plattformen. Inkludera information som pris i dina pins för att öka engagemanget med 36% och ge detaljerad information så som ingredienser eller material på detaljsidan för att sörja för att andra kan omsätta idéerna i praktiken.

Dessutom kan du använda Pinterest Analytics för att identifiera vilket innehåll som är populärt bland den svenska publiken. Genom att förstå vad din målgrupp gillar och engagerar sig i, kan du skapa mer relevant och engagerande innehåll som tilltalar dem.

Med dessa tips och strategier kan du börja bygga en stark närvaro på Pinterest i Sverige.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Pinterest en kraftfull plattform för företag och varumärken i Sverige. Genom att skapa ett företagskonto, utveckla engagerande pins och videoinnehåll, integrera Pinterest med andra sociala medier, utnyttja Pinterest Analytics och engagera sig med den svenska Pinterest-gemenskapen, kan du växa din närvaro på plattformen och maximera din framgång. Oavsett om du är ny på Pinterest eller en erfaren användare, hoppas vi att denna guide har gett dig nya insikter och idéer för att förbättra din Pinterest-marknadsföring i Sverige.

Vanliga frågor och svar

Vad gör man på Pinterest? Man skapar digitala anslagstavlor för att samla och dela inspiration, idéer och intressen.

Hur kommer man in på Pinterest? För att komma in på Pinterest behöver du skapa ett konto genom att registrera dig med din e-postadress eller genom att ansluta via ditt Google- eller Facebook-konto.

Hur lägger man upp en bild på Pinterest? För att lägga upp en bild på Pinterest behöver du bara klicka på knappen ”Spara” och sedan välja den bild du vill ladda upp från din enhet eller från webben.