Om mig, Annika Vallgren

Jag är webbdesigner och driver Hjälp med hemsidan. På den här sidan tänkte jag berätta vem jag är, varför jag gör det jag gör och varför det är så roligt med just webbdesign. Det hela startade under mitt första år på högskolan, vi skulle göra en hemsida och lägga upp vårt inlämningsarbete där. Det var jättesvårt, men väldigt roligt. För uppgiften hade det varit tillräckligt att ha en vit sida med en länk på. Men när jag förstod att det gick att göra en finare sida, då fick jag blodad tand. Webbdesign visade sig vara jättekul!

Vill du veta vad jag pluggar på kvällar och helger? Eller kanske varför jag blev familjens svarta får? Det kommer jag berätta om på den här sidan.

Webbdesign när den är som värst

Min första hemsida vågar jag knappt berätta om. Jag skulle inte ens kalla det för webbdesign. Den var rosarandig och liknade en pyjamas. (skämskudde!!) På den tiden var det väldigt coolt att bara ha en hemsida. Ännu bättre blev det om man provade alla färger, teckensnitt och funktioner som fanns. Den som hade flest teckensnitt och flest blinkande figurer hade den bästa hemsidan. Jag la på fler och fler funktioner och bilder ända tills min sida var supercool!  (eller nja…kanske inte)

I början var det svårt

Det jag var fascinerad över var att jag med hjälp av lite kod kunde skriva saker på internet. Ja, att bara ha internet på sin hemdator var väldigt häftigt. Men att jag kunde göra en hemsida och få saker att blinka och blippa det var coooolt!

HTML och filöverföring

Men i början var det många saker att sätta sig in i när det gäller webbdesign. Jag behövde kunna både HTML och hur man skulle föra över filerna till webben så att de skulle visas. Det gällde att hålla tungan rätt i munnen, för man kunde inte på förhand veta att koden var rätt, man skulle ha ett program att föra över filerna med, vart skulle de ligga, varför behövde jag ett webbhotell, i vilken mapp skulle jag placera filerna…ja, det var mycket att fundera över. När jag startade min tjänst Hjälp med hemsidan så tänkte jag tillbaka på hur förvirrad jag var i början när jag skulle göra en egen hemsida. Jag hade aldrig kunnat ana då att jag skulle arbeta som webbdesigner.


Idag är det lättare att vara webbdesigner och göra hemsidor

Idag är det visserligen lättare att göra hemsidor, men jag vet att det ändå är förvirrande för många i början och det kan vara svårt att komma till skott. Alla jobbar med att ta fram den perfekta texten och de perfekta fotona för att göra den perfekta hemsidan. Det kan vara en lång uppförsbacke att starta sin första hemsida. Jag erbjuder hjälp med hemsidan snabbt och enkelt! Jag hjälper dig att få upp en seriös hemsida (utan blinkande och blippande, jag lovar!) så att du kan jobba vidare med ditt! Ibland kan det vara skönt att anlita en webbdesigner för att snabbt få hemsidan på plats.

Hur hamnade jag här?

Ibland händer det att jag får frågan hur jag hamnade där jag är idag. Jag är det svarta fåret i min familj. Jag var egensinnig och ville leva mitt liv på mitt sätt, inte som min familj hade bestämt. Jag valde att gå både gymnasiet och högskolan, trots att utbildning inte stod högt i kurs hemma. Det är ett beslut jag aldrig behövt ångra.

Studier

Efter att ha läst in gymnasiet på Komvux så fortsatte jag på högskolan. Där föll valet på en IT-utbildning, Datavetenskapligt program på Högskolan i Skövde. Jag tyckte det var jättespännande. Det jag fastnade extra mycket för där var databaser, programmering och webbdesign. Jag har alltså gjort webbsidor sedan 1997.

Webbdesigner på Hjälp med hemsidan

Idag arbetar jag heltid med Hjälp med Hemsidan i Stockholm. Jag gör allt från att installera WordPress med en enkel startsida till mer avancerade hemsidor. Jag brukar få hjälpa till med sökmotoroptimering, loggor, trycksaker och besöksstatistik.

Webbdesign

Hos mig får du hjälp webbdesign av din hemsida. Det mesta av mitt arbete sker via mail och telefon. Vill du veta mer om hur jag kan förbättra din närvaro på nätet? Jag gör allt från att göra små ändringar på befintliga hemsidor till att hjälpa dig med att bygga en helt ny hemsida. Du kan sedan uppdatera din nya hemsida på egen hand, eller med hjälp av mig. Jag vill att det ska vara så enkelt som möjligt för mina kunder, därför kan jag hjälpa till med allt; webbdesign, webbhotell, mail, sökmotoroptimering och besöksstatistik.

Fritid & webbdesign

Jag tycker om när det händer saker och jag jobbar väldigt mycket. Även på min fritid ägnar jag mig åt webbdesign och att göra hemsidor. Jag hjälper till med sökmotoroptimering, gör enkätundersökningar och säjer omega-3, som jag tror är väldigt bra för hälsan.

Utöver webbdesign så tycker jag om att fotografera och att sy. Jag har även börjat göra egna hattar. Jag tycker också mycket om att läsa, både skönlitteratur och olika utbildningar.

Kurser och utbildningar

Förutom min skolutbildning har jag läst fristående kurser i; Illustrator, Webbdesign, Programmering i Delphi, QlikView, Kommunikation, UGL – Utveckling av grupp och ledare, Databaser, Fracas, Olycksutredning, Sökmotoroptimering, WordPress, Bokföring, PHP, Photoshop, InDesign, Fotografering, Desktop publishing och Posgresql/PGAdmin, filmning, filmredigering och marknadsföring.

Jag håller mig hela tiden uppdaterad på området sökmotoroptimering eftersom det händer så mycket i den branschen.

Annika Vallgren, webbdesigner, hjälper dig med glädje att bygga upp Din hemsida!

Annika Vallgren, webbdesigner, hjälper dig med glädje att bygga upp Din hemsida! Jag vet att många företagare försöker göra sina hemsidor själva. Det arbetet gör de ofta en lördag och söndag. Resultatet kan visserligen bli bra, men det tar lång tid innan de får fram underlaget och det tar mycket tid och kraft att sätta sig in i hur man gör. De behöver fundera över hur man gör hemsidor, vilket webbhotell de ska ha, vilket verktyg de vill använda osv. Jag hjälper medelstora och lite mindre företag med hemsidor och webbshoppar. Jag visar även mina kunder hur de ska ändra sin hemsida. Det gör att de kan få en hemsida snabbt och de kan sedan hålla kostnaderna nere genom att själva göra förändringarna på den.

När jag gör ett jobb åt dig kommer jag först göra din hemsida och sedan visa dig hur du själv ska göra för att ändra bilder och texter. Jag kan avlasta dig med sånt som jag faktiskt gör snabbare, så att du kan ägna dig åt ditt företag, din verksamhet och din fritid.

Kontakta mig, Annika Vallgren, på info@hjalpmedhemsidan.se så får vi se vad jag kan hjälpa just dig med!

Jag hjälper företag med webbdesign och att göra snygga hemsidor till konkurrenskraftiga priser. Jag finns jag i Åkersberga, ett par mil utan för Stockholm, men hjälper företag över hela landet med deras webbdesign.

Förutom den här sidan, Hjälp med hemsidan, jobbar jag med affiliate marketing. Affiliate marketing Sverige har vuxit snabbt under de senaste åren och erbjuder många möjligheter för både företag och marknadsförare.

Annika Vallgren CV

Arbetat med databaser, Business Intelligence, programmering, datasupport, design, webbdesign och sökmotoroptimering.

Har en kandidatexamen i datavetenskap

Kreativ och ambitiös. När det ”inte går att lösa” ett problem, då tycker jag att det är intressant! Då får jag tänka utanför ramarna och hitta nya lösningar. Extra roligt är det de gånger chefen trott sig hittat sysselsättning åt mig för flera veckor framåt och jag hitta en sådan lösning och returnerar det till honom inom några få timmar.

Jag är öppen och har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Jag bygger både kortsiktiga och långsiktiga relationer med kunder och samarbetspartners. Har även vana att driva egna projekt. Som arbetskamrat är jag pålitlig men också trevlig och rolig att arbeta tillsammans med.

Annika Vallgren CV – Anställningar – Ett urval

Webbutvecklare (nuvarande arbeten och projekt)

2012 – Driver på min fritid Hjälp med hemsidan i Stockholm – en webbyrå i Stockholm
2013 – 2018 Swedish House of Finance 
2018 – Startar Bra presenter, Husmorstipset.se och säger upp mig från Swedish House of Finance för att driva Hjälp med Hemsidan på heltid.

Webbdesigner, sökmtoroptimerare och grafisk designer

2018 – I år har jag sagt upp mig från Swedish House of Finance och ska köra Hjälp med hemsidan i Stockholm på heltid. Där jag hjälper kunder med hemsidor, loggor, trycksaker och sökmotoroptimering.

Databasutvecklare och Webbansvarig 2013 – 2018 Swedish House of Finance

Jag arbetade med databaser och drev ett projekt där vi tog fram en databas PostgreSQL och PHP-gränssnitt för att lagra chefers medverkan i aktieprogram, styrelsers kompensation osv. Jag var även deltagare i mastodontprojekt med att ersätta saknade börskurser i en annan databas. Börslistorna scannades, skickades till Indien för att stansas av. Sedan läste vi in dem i Excel, kör dem två gånger i QlikView och tog ut filer som går att ladda i vår Oracledatabas. Jag var även webbansvarig, jobbade med sökmotoroptimeringen, filmade, gjorde trycksaker osv.

Databasutvecklare 2010 – 2013 Forsmarks Kraftgrupp, Östhammar

Här arbetade jag på en avdelning för erfarenhetsåterföring. Alla anställda i Forsmark rapporterar in erfarenheter. Vi sammanställde informationen i en databas, tittade på trender och sökte problemområden. Jag jobbade i Relex databas FRACAS, som är en SQL-serverbaserad databas. Jag jobbade mycket med statistik. Jag gjorde allt mellan att hantera användarnas felanmälningar, nyutvecklade, drev uppgraderingsprojekt, tog fram statistik och drev incidenter mot leverantören.

Datasupport 2008 – 2010 Poolia Öst AB, Forsmark

Jag hjälpte användare i deras dagliga arbetsuppgifter som t.ex. Arken (Forsmarks dokumenthanteringssystem) och Officepaketet. Jag höll kurser för nyanställda. Arbetade med AD, användarhantering, installationer och behörigheter. Gjorde hjälpfilmer. Supporten var både per telefon, fjärrstyrning och på plats ute hos användaren. Eftersom jag gillar databaser så hämtade jag även information om ingående samtal från databasen för att se problemområden, belastning under arbetsdagen och hur det såg ut under veckorna. Detta för att kunna planera bemanningen på bästa sätt. Det var viktigt att försöka ha överblick, även om man drunknade i enskilda incidenter, försöka ha överblick och se de stora problemen. Genom att lösa problemen och grundorsakerna kunde man förebygga många nya incidenter.

Bussiness Intelligenceutvecklare 2006 – 2006 Cypoint Naviator AB

Jag utvecklade datorgränssnitt i QlikView. Ute hos kunden läste jag in data från alla deras databaser, kodade om den så den kunde kopplas ihop på ett smart sätt och utvecklade ett gränssnitt. I QlikView kan man analysera och hämta data. Datan blir tillgänglig på ett helt nytt sätt. Jag gjorde allt från tvådagars insatser till större projekt. Ett av mina större projekt var åt en stor livsmedelsbutik. De kunde efter att jag var klar med mitt arbete förutspå försäljningen t.ex. oxfilé sålde bättre efter lön och blodpudding innan lön.

Annika Vallgren CV Min utbildning

1997 – 2001 Högskolan i Skövde Datavetenskapligt program Databaser, Design, Filosofi, AI, Programmering, MMI mm
1994 – 1997 Komvux i Lidköping Matematik och naturvetenskap

Annika Vallgren CV – Fristående kurser

Foto, PHP, Photoshop, Utveckling av Grupp och Ledare (UGL), Webbdesign, Sökmotoroptimering, Adobe Illustrator, InDesign, Programmering i Delphi, Bokföring, Desktop Publishing, Databaser, QlikView, Kommunikation, Apsis, Film och Adobe Premiere.