Prisvärd och professionell hemsida till företaget: Så gör du!

Behöver ditt företag en hemsida? Vi förklarar varför en professionell hemsida är viktig, hur du enkelt skapar en med WordPress, och vad det kostar. Läs vidare för att lära dig allt du behöver veta för att skapa en prisvärd och effektiv hemsida till företaget.

Viktiga slutsatser

 • En hemsida är avgörande för företags synlighet och trovärdighet online, vilket kan leda till fler kunder och ökad försäljning.
 • WordPress erbjuder en prisvärd och enkel lösning för att skapa en professionell och mobilanpassad företagshemsida, vilket sparar tid och resurser för företagare.
 • Att anlita en erfaren webbdesigner som erbjuder transparent prissättning och tydlig kommunikation kan säkerställa en hemsida som speglar företagets unika profil och förbättrar användarupplevelsen.
hemsida företag gjord i WordPress

Varför ditt företag behöver en hemsida

snygg hemsida företag oavsett bransch

Att ha en hemsida för ditt företag är idag inte bara en lyx, det är en nödvändighet. Det är din digitala visitkort som ger trovärdighet och tillgängliggör information om ditt företag dygnet runt. Tänk på hemsidan som en plattform där potentiella kunder kan lära känna ditt företag, dina produkter och tjänster. En hemsida för företag är alltså en viktig del i att nå ut till kunder. Med en välutformad hemsida företag kan du öka din synlighet och attrahera fler kunder.

Med en professionell hemsida kan du kontrollera hur ditt företag uppfattas på nätet, vilket är svårare att uppnå med endast sociala medieprofiler. Dessutom ger en välutvecklad hemsida långvarig synlighet i sökmotorerna, vilket är oumbärligt för att locka nya kunder.

Ökad synlighet på nätet

En bra hemsida är din biljett till ökad synlighet på nätet. Studier visar att mellan 70 och 80% av konsumenter undersöker företag online innan de genomför ett köp. Genom strategiskt placerade sökord, engagerande innehåll och SEO-optimerade bilder kan din företags hemsida hjälpa ditt företag att klättra i sökresultaten och därmed nå ut till fler potentiella kunder.

Med rätt verktyg kan du även analysera trafiken till din sida och finjustera din marknadsföringsstrategi för att uppnå bästa möjliga resultat.

Webbsida i WordPress snabbt och enkelt

Illustration av en snabb och enkel WordPress-webbsida för företaget

WordPress är en plattform som erbjuder en snabb och enkel lösning för att skapa en hemsida. Med mitt stöd behöver du inte lägga din värdefulla tid på tekniska detaljer eller utbildning – jag tar hand om hela processen.

Dessutom ger WordPress dig friheten att enkelt uppdatera din hemsida när ditt företag växer eller behoven förändras.

Är du en företagare som vill ha mer fritid?

Som företagare är din tid dyrbar. Genom att anlita mig för att skapa din webbsida kan du fokusera på det du gör bäst – att driva ditt företag. Medan många företagare spenderar otaliga kvällar och helger på att försöka få till hemsidan på egen hand, kan jag erbjuda en professionell lösning som sparar både tid och energi.

Varför ska jag hjälpa dig med din webbsida?

Jag, Annika Vallgren, har den erfarenheten och snabbheten som krävs för att skapa en snygg och funktionell hemsida åt ditt företag. Min webbyrå i Stockholm är inriktad på att hjälpa mindre och medelstora företag att etablera sig online och göra det enklare för kunder att hitta dem. Genom att välja mig får du tillgång till personlig service och en hemsida som speglar ditt företags unika profil.

Snygg hemsida till företag gjord WordPress

En snygg och mobilanpassad ny hemsida är A och O för att locka besökare och få dem att stanna kvar. Genom att anlita mig kan du få en skräddarsydd lösning som inte bara ser bra ut, utan också stärker ditt varumärke och kommunicerar tydligt med dina besökare.

Ta en titt i mitt galleri för att se tidigare projekt och få inspiration till hur din hemsida kan se ut.

Hur mycket kostar en hemsida för företag gjord i WordPress?

Priset på en hemsida i WordPress kan variera, men jag erbjuder lösningar som passar alla budgetar. Från grundläggande sidor till helt anpassade lösningar, mitt mål är att ge dig en prisvärd hemsida utan att kompromissa med kvaliteten.

Kontakta mig så tar vi fram en offert som speglar dina behov och önskemål.

Webbsidor i WordPress

WordPress är en plattform som erbjuder billiga och enkla lösningar för webbsidor. Genom att använda gratisverktyg och -tillägg kan jag skapa en hemsida som är både prisvärd och lätt för dig att själv underhålla i framtiden. Du behöver inte oroa dig för dolda kostnader; mina priser är transparenta och rättvisa.

Inga dolda avgifter när jag gör din hemsida

När du anlitar mig för att skapa din hemsida i WordPress får du en tydlig översikt över kostnaderna. Det finns inga dolda avgifter, och du betalar bara för det arbete som utförs.

Mitt mål är att skapa nöjda kunder genom att erbjuda värde och kvalitet till ett rimligt pris.

Nöjda kunder

hemsida företag webbdesigner med många nöjda kunder

Mitt arbete har lett till många nöjda kunder. Genom att lyssna på och förstå deras behov har jag lyckats skapa hemsidor som inte bara ser bra ut, utan också fungerar som ett effektivt verktyg för deras verksamhet.

Mitt engagemang och mina års erfarenhet säkerställer att din hemsida blir precis som du önskar.

Offerten

För att säkerställa att vi är på samma sida från start, börjar jag med att upprätta en detaljerad offert. Den ger en överblick över projektets omfattning, inklusive design, funktioner och eventuella extra kostnader.

Genom en tydlig kommunikation kan jag garantera en smidig process och ett slutresultat som motsvarar dina förväntningar.

Innan jag gör din webbsida

Innan jag påbörjar arbetet med din hemsida, behöver jag inloggningsuppgifter till ditt webbhotell. Det är där din hemsida kommer att bo, och det finns många alternativ att välja mellan. Jag hjälper dig gärna genom denna process och tar hand om de tekniska detaljerna så att du kan fokusera på ditt företag.

Kontroll över varumärket

Genom att ha en egen hemsida får du full kontroll över hur ditt varumärke presenteras online. Det ger dig möjligheten att bygga upp en konsekvent och professionell bild av ditt företag, vilket är avgörande för att skapa förtroende hos dina besökare.

Tillgänglighet dygnet runt

En av de största fördelarna med en hemsida är att ditt företag blir tillgängligt för kunder dygnet runt. Detta kan öka din försäljning och kundnöjdhet eftersom kunderna kan utforska ditt erbjudande när det passar dem bäst.

Skapa en hemsida till företaget

När det kommer till att skapa en hemsida är valet av plattform viktigt. Här är några fördelar med att använda WordPress:

 • Det är en populär och prisvärd plattform
 • Det är enkelt att använda och anpassa
 • Du får tillgång till ett brett utbud av teman och plugins
 • Det kan skapa en unik och funktionell hemsida för ditt företag

Med WordPress får du en bra grund för att skapa en professionell hemsida.

Vi designar din hemsida

En väl designad hemsida är inte bara estetiskt tilltalande, den spelar också en stor roll i hur ditt företag uppfattas av besökarna. Jag använder högkvalitativa bilder och enkla designprinciper för att förbättra användarupplevelsen och därigenom öka din trovärdighet.

Lägg till viktigt innehåll

Innehållet på din hemsida är kärnan i din online-närvaro. Det är viktigt att inkludera tydlig och relevant information om ditt företag, dina tjänster och hur kunder kan kontakta dig.

En SEO-strategi bör även ligga till grund för innehållet för att säkerställa att din hemsida når rätt publik.

Sökmotoroptimering (SEO) för din hemsida

optimerad hemsida företag

Sökmotoroptimering, eller SEO, är fundamentalt för att öka synligheten online och driva relevant trafik till din hemsida. Genom att använda SEO kan ditt företag nå de potentiella kunder som aktivt söker efter de produkter och tjänster du erbjuder.

Effektiv SEO leder till bättre placeringar i sökresultaten, vilket kan resultera i en ökad organisk trafik utan de löpande kostnaderna för betald annonsering.

Nyckelord och innehåll

Nyckelorden du väljer är avgörande för din SEO-strategi. Genom en noggrann sökordsanalys kan du förstå vad din målgrupp letar efter och anpassa innehållet på din hemsida därefter. Genom att integrera dessa nyckelord i dina rubriker och texter på ett naturligt sätt, kan du förbättra din hemsidas relevans för dessa söktermer.

Teknisk SEO

Teknisk SEO innefattar allt från webbplatsens struktur och laddningstid till dess interaktivitet och responsivitet. Det är viktigt att din hemsida är snabb och lätt att navigera för både användare och sökmotorerna.

En responsiv design, som anpassar sig till olika enheter och skärmstorlekar, är idag ett måste för att uppfylla Googles krav och användarnas förväntningar.

Lokala sökningar

För lokala företag är lokala sökningar extremt viktiga. Nästan hälften av alla sökningar på Google är lokala sökningar, vilket innebär att människor letar efter produkter och tjänster i deras närhet.

Genom att optimera din hemsida för lokala sökningar kan du öka chansen att dessa potentiella kunder hittar just ditt företag när de behöver det som mest.

Mobilanpassning av hemsidan

snygg hemsida företag

Med tanke på att mer än hälften av all webbtrafik idag kommer från mobila enheter, är det avgörande att din hemsida är mobilanpassad. En mobilvänlig design förbättrar användarupplevelsen och ökar chansen att besökarna stannar på din sida och utför önskade handlingar, som att fylla i kontaktformulär eller genomföra köp.

Responsiv design

Responsiv design innebär att din hemsida automatiskt anpassar sig till den enhet och skärmstorlek som besökaren använder. Detta är inte bara en fördel för användarupplevelsen, utan också för din SEO eftersom Google belönar webbplatser som är mobilvänliga.

Det är viktigt att regelbundet kontrollera och testa din hemsida för att säkerställa att den fungerar optimalt på alla typer av enheter.

Val av domännamn och webbhotell

Ett lättillgängligt och relevant domännamn är fundamentalt för din hemsidas identitet på nätet. Det är också viktigt att välja rätt webbhotell för att säkerställa att din hemsida lastas snabbt och är tillgänglig när dina kunder försöker besöka den.

Domännamn

Det domännamn du väljer ska helst vara:

 • kort
 • enkelt att komma ihåg
 • lätt att skriva
 • spegla ditt företagsnamn eller de tjänster du erbjuder för att skapa en tydlig koppling till din verksamhet.

En professionell e-postadress kopplad till ditt domännamn ger dessutom ett mer trovärdigt intryck när det gäller e post.

Webbhotell

Ditt val av webbhotell påverkar din webbplats prestanda och tillgänglighet. Välj ett webbhotell som erbjuder snabb serverprestanda, hög upptid och säkerhetsfunktioner som skyddar både din webbplats och dina besökares data.

Bra kundsupport är också viktigt, så att du kan få hjälp om något skulle gå fel.

Regelbundna uppdateringar

Att hålla din webbplats och dess komponenter regelbundet uppdaterade är avgörande för att skydda den mot säkerhetshot och försäkra att den fortsätter att fungera som den ska. Regelbundna uppdateringar säkerställer dessutom att din webbplats fortsätter att vara kompatibel med nya webbstandarder och teknologier.

Vanliga misstag att undvika

När du skapar din hemsida är det viktigt att undvika vissa fallgropar. Att presentera felaktig eller föråldrad information kan skada ditt varumärkes trovärdighet. Använd alltid originalinnehåll för att undvika rättighetsproblem och för att säkerställa att din hemsida uppfattas som professionell.

En ren och tydlig design med lättillgängliga kontaktuppgifter och klara uppmaningar till handling (call-to-action) kommer att göra det lättare för besökarna att förstå hur de ska interagera med din hemsida.

Sammanfattning

Att ha en professionell hemsida är kritiskt för ditt företags framgång i den digitala världen. Genom att följa guiden i detta inlägg, kan du skapa en hemsida som inte bara ser bra ut, utan också optimerar din närvaro på nätet och tillgodoser dina kunders behov. Kom ihåg vikten av en användarvänlig design, mobilanpassning, genomtänkt SEO och regelbundna uppdateringar. Undvik de vanliga misstagen och investera i en hemsida som representerar ditt företag på bästa sätt.

Vanliga frågor och svar

Är det gratis att ha en hemsida?

Nej, det är inte alltid gratis att ha en hemsida. Kostnaderna varierar beroende på vilken plattform och vilka tjänster du behöver, vilket kan innebära månatliga kostnader från noll upp till flera hundra kronor.

Varför är WordPress en bra plattform för att skapa en hemsida?

WordPress är en bra plattform för att skapa en hemsida på grund av dess användarvänlighet, flexibilitet och stora variation av teman och plugins som gör det möjligt att anpassa hemsidan efter dina behov. Dessutom är det en kostnadseffektiv lösning med omfattande användarstöd från en stor community.

Hur mycket bör jag förvänta mig att betala för en WordPress-hemsida?

Du kan förvänta dig att betala runt 9900 kr för en grundläggande WordPress-hemsida och mer för mer avancerade och anpassade lösningar. Det beror på hemsidans komplexitet och funktioner.

Är det svårt att hålla en WordPress-hemsida uppdaterad?

Att hålla en WordPress-hemsida uppdaterad är inte särskilt svårt. Det finns gott om resurser och verktyg tillgängliga för att hjälpa dig hålla din hemsida säker och fungerande.

Hur påverkar mobilanpassning min hemsida?

En mobilanpassad hemsida förbättrar användarupplevelsen och kan hjälpa till att förbättra din webbplats SEO, då Google gynnar mobiloptimerade webbplatser. Det är viktigt att se till att din hemsida är mobilanpassad för att nå fler besökare.