Vad är webbhotell jämför webbhotell

Bästa webbhotellet

In Alla inlägg, Webbhotell by Annika Vallgren

Jämför och hitta det bästa webbhotellet just för dig!

hitta bästa webbhotell
Hjälp att hitta bästa webbhotell!

Webbhotell, domännamn, toppdomän, begreppen är många…men vad betyder de? På den här sidan ska vi reda ut begreppen. Du kommer få svar på frågan vad är ett webbhotell och domän. Vi kommer även att jämföra priser för att se vilket som är det webbhotell du får mest utrymme på och vilket som är det billigaste webbhotellet. Men det är faktiskt inte säker att det billigaste webbhotellet också är det bästa webbhotellet för just dig. Jag ska förklara varför!

Vilka webbhotell kan man välja mellan då? Vad är det man ska jämföra?

Vilka webbhotell finns det då att välja mellan? Var finns billigaste webbhotellet? Här kommer en lista på några billiga webbhotell: FS-data, , Loopia, MissHosting, One, Inleed, Egen sajt osv. Men vi ska ta och jämföra dem lite mer i detalj, inte bara lista billiga webbhotell. Lär dig mer om hur du beställer webbhotell.

Jag vet att många letar efter ett bra gratis webbhotell. Det finns visserligen några gratis webbhotell att välja. Men de innehåller ofta reklam, du får en tråkig webbadress osv. Så jag skulle rekommendera att du inte väljer ett gratis webbhotell utan istället tar ett billigt webbhotell här nedanför.

HITTA BÄSTA WEBBHOTELL

[Sponsrade länkar]

WEBBHOTELL LÄNK UTRYMME SUPPORT PRIS PER MÅN INSTALLERA WP
FS-dataVäljer du FS-data hjälper jag dig med bokningen eftersom jag är återförsäljare 20 GB+ Mån-Fre: 06-22
Helger: 10-15
fr. 149 kr Ja
One.com – så här beställer du hemsidaBoka Använd länken och få 120 kr rabatt! 200 GBDygnet runt 39 kr Ja
Loopia – så här beställer du hemsidaBoka 75 GB+ Dag och kvällar fr. 99 kr Ja
MissHostingBoka 100 GB+ Dygnet runt fr. 9 kr Ja
InleedBoka 2 GB+ Alla dagar 9-21 fr. 19 kr ja
EgensajtBoka 2 GB+ Alla dagar 8-22 fr. 18 kr Ja

VAD ÄR WEBBHOTELL OCH DOMÄN?

Ett webbhotell och ett domännamn är något du måste skaffa innan jag (eller någon annan) kan göra din hemsida. Här ska jag försöka förklara vad det olika begreppen innebär.

VAD ÄR EN DOMÄN

hitta bästa webbhotell
Vad är domän?

Ett domännamn är en www-adress. t.ex. https://hjalpmedhemsidan.se. För att få ett visst domännamn behöver du betala en viss avgift. Kostnaden för ditt domännamn kan variera lite beroende på vad du väljer för toppdomän. Toppdomän är det din www-adress slutar på t.ex. “.se”, “.com” osv.

VAD ÄR ETT WEBBHOTELL

Det är en tjänst som ger dig möjlighet att lägga upp sina hemsida eller webbplats under ett speciellt domännamn. För att en hemsida ska vara synlig på internet behöver den vara åtkomlig från andra datorer och dygnet runt. Det går alltså inte att lagra lokalt på din dator. Man lagrar den på speciella servrar. Företaget som hyr ut serverplats kallas för webbhost eller webbhotell. Det skiljer lite i pris och vad man får för pengarna när man skaffar webbhotell. På den här sidan får du hjälp att jämföra webbhotell och hitta bästa webbhotellet för ditt företag eller kanske hitta billigaste webbhotellet.

DU BEHÖVER BÅDE WEBBHOTELL OCH ETT DOMÄNNAMN

Att välja bästa webbhotell
Vad är ett webbhotell?

Du behöver BÅDE ett webbhotell och ett domännamn. Hos vissa leverantörer är det lite otydligt när man beställer vad man får för pengarna. Jag har haft några kunder som trott att de beställt webbhotell och domännamn, men som bara köpt ett domännamn när jag undersöker det hela. Hos andra webbhotell ser det ut som en produkt man köper och den innehåller både webbhotell och domännamn. Så håll ögonen öppna när du bokar!

Absolut smidigast är om du har domännamn och webbhotell hos samma leverantör, men det går att ha olika.

DET BILLIGASTE WEBBHOTELLET BEHÖVER INTE VARA DET BÄSTA

Det är inte säkert att det billigaste webbhotellet är det bästa just för dig. Du behöver även titta på vad du får för pengarna när du jämför dem. Men jag förstår att det kan vara svårt att besluta när man inte är så insatt i det tekniska. Jag hoppas att min guide här kommer att hjälpa dig att jämföra dem. I min lista hittar du både billiga och dyra webbhotell. Webbhotell med stort lagringsutrymme och de med väldigt lite utrymme. 

JÄMFÖR OCH HITTA BÄSTA WEBBHOTELL

Vill du jämföra alternativen? Letar du efter det billigaste webbhotellet? Känner du dig osäker på vilket du ska välja? Är det sämre att välja ett billigt? Här har jag sammanställt information om några, så du lätt kan jämföra webbhotell och hitta det bästa webbhotellet för dig. Du behöver ha båda INNAN jag kan göra din hemsida. Även om du väljer att anlita någon annan för att göra din hemsida eller om du gör den själv så måste du alltid börja med att skaffa webbhotell. Men det är tyvärr inte alltid så att ett billigaste webbhotellet är det smartaste valet för dig! Så se till att jämföra för att hitta bästa webbhotell!

ÄR DU EN PRIVATPERSON SOM SKA STARTA WEBBSIDA ELLER BLOGG?

billigaste webbhotellet bästa webbhotell
Billigaste webbhotellet är inte det sämsta

Jag rekommenderar att du kör WordPress på din hemsida, då detta är gratis och lättanvänt. Men då är det också på att du måste ha stöd för PHP och MySQL på ditt webbhotell. Jag har bara valt att visa webbhotell som har detta i min sammanställning.

DET ÄR SVÅRT ATT SÄGA VILKET SOM ÄR BÄSTA WEBBHOTELL

Mina kunder är oftast små företag. De vill ha en hemsida för att presentera sin verksamhet. De vill oftast ha det så billigt som möjligt. Ja, för dem kanske det räcker med One.com:s WordPress-erbjudande. Men ska du ska ha mycket bilder eller öppna en webbshop med många produkter så kan det vara lika bra att satsa på ett webbhotellspaket som ger dig större utrymme direkt. Även om du väljer det billiga webbhotell, så behöver det inte vara dåligt. Vilket som är bästa webbhotell för dig beror på vad du behöver. 

SUPPORT

jämför supporten på webbhotellet - så att du hittar bästa webbhotell för dig
Jämför supporten på webbhotellen!

På senare år har webbhotellen börjat med chattsupport, det är något jag tycker mycket om. Jag är inte så förtjust i telefonköer. Med en bra support får du hjälp ifall du råkar ställa till det. Om du känner på dig att du kommer vilja experimentera med din hemsida kan det kanske vara bra att ha support dygnet runt.  

UPPTID PÅ WEBBSERVERN

Det är viktigt att hemsidan är online hela tiden. Driftsäkerheten mäts i upptid och är den % av tiden som servern är i drift. Inget webbhotell har 100 % upptid och ibland startas servrarna om. Ju lägre upptid desto större risk att just din hemsidorna inte är tillgängliga. (och du tappar presumtiva kunder p.g.a. det). Detta är en viktig faktor att ta ställning till när man ska jämföra webbhotellen.

JÄMFÖR OLIKA PARAMETRAR FÖR ATT HITTA BÄSTA WEBBHOTELL

Olika webbhotell har olika egenskaper. Det man behöver titta på för att hitta bästa webbhotell är:

 • Lagringsutrymme – hur mycket data (text/bilder/dokument) du kan ladda upp. Ska du ha mycket bilder eller en webbshop så behöver du förmodligen ett större utrymme än om du ska ha en vanlig hemsida.
 • Det kan skilja mycket i pris och det är inte alltid som det billigaste är det bästa. Och det omvända gäller också, billiga webbhotell behöver heller inte vara sämre än dyra.
 • Trafikkapacitet – hur mycket data webbplatsen kan leverera per tidsenhet.
 • Tillgänglighet – hur stor del av tiden hemsidan är tillgänglig.
 • Säkerhetskopiering – hur ofta görs de automatiska säkerhetskopiorna? Är det gratis att återställa backuperna?
 • Databaser – hur många får du ha?
 • Hur bra support finns det? Mail, telefon, chatt och vad har de för öppettider?
 • Hur många e-postadresser ingår?

DET HÄR WEBBHOTELLET VÄLJER JAG SJÄLV

Billigt webbhotell jämför webbhotell byta webbhotell
Är du inte nöjd med ditt webbhotell går det att byta

Priset kan variera väldigt mycket. Vad man väljer är förstås en smaksak. För att du ska kunna jämföra och hitta bästa webbhotell har jag lagt upp priser, utrymme mm här. Men när jag ombeds välja åt en kund som är ny på området försöker jag välja ett som har bra support med hög tillgänglighet. Själv har jag varit snål och bytt över till one.com som webbhotell jag också. De är inte det allra billigaste webbhotellet, de har en tillgänglig support, men det är inte alltid det hjälper. Jag har även upplevt mycket driftstörningar där och haft svårt att jobba. Förut brukade jag alltid rekommendera one.com och deras wordpress-plus paket, men nu känner jag mig väldigt tveksam till det. 

VILL DU FLYTTA DIN DOMÄN?

 • Vill du flytta ditt domännamn så behöver du logga in på din kontrollpanel och begära att få en AUTID-kod.
 • Sedan loggar du in på ditt nya webbhotell och begär flytt och knappar in din AUTID-kod.
 • Har då något upplagt på hemsidan behöver du flytta med dig både filer och databasen!

VÄLJ DOMÄNNAMN

När du ska välja domännamn kan du se om det redan är upptaget. Gå in på det webbhotell du vill ha och fyll i det domännamn du vill ha. Är domänen upptagen så kommer du att se det och inte kunna teckna den domänen.  När du väljer domännamn är det bra att undvika ÅÄÖ, även om ditt webbhotell skulle tillåta det. Jag vet av egen erfarenhet att ÅÄÖ kan leda till mycket trassel. Vill du absolut använda det kan du göra som jag: teckna båda domänerna www.hjälpmedhemsidan.se och www.hjalpmedhemsidan.se och vidarebefordra besökarna från den ena domänen till den andra.  Har du fler frågor om domännamn eller bästa webbhotell eller behöver du en hemsida till företag? Tveka då inte att kontakta mig!