Text till hemsidan

Skriva text till hemsidan

In Alla inlägg, Hemsidor, Texter by Annika Vallgren

Att skriva text till hemsidan kan vara svårt, speciellt när man skriver text till sin egen hemsida.

Att skriva text till hemsidan
Hemsidan är företagets skyltfönster
Så det är inte lätt att skriva text till hemsidan!

Det kan vara jättesvårt att skriva text till hemsidan. Sidan är företagets skyltfönster. Läsaren bildar sig snabbt en uppfattning om dig och ditt företag. 

Tänk på att skriva lättförståeligt och tydligt. Något som är lättare sagt än gjort, jag vet! Men här kommer du i alla fall få några tips om vad du ska tänka på när du ska skriva text till hemsidan. 

Behöver du ha hjälp att skriva texter på engelska? Själv har jag ibland anlitat The text paradise för att skriva en del texter till mina hemsidor. De har bra priser och är väldigt snabba med att leverera.

Innan du börjar skriva text till hemsidan…

Redan före du börjar skriva text till hemsidan måste du fundera över vilka nyckelord du vill använda. Använd ett eller två nyckelord per sida. Nyckelorden bör ingå i sidtitel, rubriker och brödtext. Det är viktigt att skriva text till hemsidan så att den känns lättläst och naturlig för läsarna. Något som är viktigt att tänka på i det här sammanhanget är att du inte ska ta din text från någon annans hemsida. Att ta någon annans text är inte bara fel, du kan även bli bestraffad av Google genom lägre ranking. Så fall inte för den frestelsen, utan se till att skriva text till hemsidan själv. (eller ta fram den med hjälp av en skribent)

ATT SKRIVA TEXT TILL HEMSIDAN MED EN TYDLIG RUBRIKSÄTTNING

Tips på hur du gör för att skriva texter till hemsidan
Skriv tydliga rubriker

Bra att tänka på är att ha tydliga rubriker. Förutom bilderna så är rubrikerna det första man lägger märke till. Om dina rubriker verkar innehålla det som läsaren söker efter så finns det goda chanser att personen stannar kvar på din hemsida och läser vidare.

Vad tror du att besökaren på din hemsida gjorde för Googling innan hon eller han hamnade på din hemsida? Det är viktigt att skriva text till hemsidan som besvarar den frågeställningen.

BESKRIV DIN VARA ELLER TJÄNST

Det svåraste med att skriva text till hemsidan är, om du frågar mig att beskriva mina tjänster på ett bra sätt. Här brukar jag beskriva vad jag säljer, både vilken vara eller produkt det är, men också vad som skiljer mina tjänster från konkurrenternas. Jag försöker skriva text till hemsidan som är övertydlig. De presumtiva kunderna kan inte lika mycket som jag kan på området. De kan faktiskt heller inte gissa varför just min tjänst är så bra.

VÄND DIG TILL BESÖKAREN

Skriv för besökaren! Vänd dig inte till folk i allmänhet, utan vänd dig till din besökare. Tänk dig att du skriver texten för en vän. Håll en professionell men personlig nivå. Ja, jag vet, det kan vara svårt att hitta en lagom nivå i det här fallet. Beskriv vad kunden får av dig. Du bör inte skriva text till hemsidan som handlar så mycket om dig – texten ska handla om vad kunden får och vilket värde du tillför kunden.

SKRIVA TEXT TILL HEMSIDAN SOM INNEHÅLLER STAVFEL

att skriva texter till hemsidan rättstavat
Att skriva text till hemsidan utan stavfel

Med risk att få hjälp med att hitta stavfel i min text, så skulle jag vilja sticka ut näsan och påstå att stavfelen måste hittas och åtgärdas. Det ser mycket oprofessionellt ut och du riskerar att tappa dina kunder. Ser du några stavfel på min sida, påpeka dem gärna! Be en vän läsa igenom dina texter. Se till att texten du skrivit på hemsidan är fri från stavfel!

SKRIVA TEXT TILL HEMSIDAN OCH UPPMANA BESÖKAREN TILL ACTION

Uppmana till handling. Om du nu har skrivit en bra säljande text är nästa steg att komplettera detta med en uppmaning till dina besökare att handla. Kontakta mig idag! Köp nu! Beställ här! osv.

VIKTEN AV ATT LÄSA KORREKTUR

Ofta så behöver man återkomma flera gånger till sin text och arbeta med den. Läs korrektur, att skriva säljande texter kräver mycket arbete! Be en vän läsa texten.

TRIMMA DINA TEXTER

En sak som jag själv arbetar med kontinuerligt på min hemsida är att korta ner långa meningar. Det gör sidan mer lättläst och förhoppningen är att den då rakas bättre hos Google. Jag lägger in några fler rubriker, så att texten blir mer lättläst.

Gamla blogginlägg går jag igenom regelbundet. Kanske har jag skrivit nya blogginlägg som jag kan länka till. Målet är att besökaren ska stanna så länge som möjligt på min hemsida.

FORTSATT LÄSNING