BEHÖVER DU HJÄLP ATT STARTA EN BLOGG?

Hjälp att starta en blogg

Det är väldigt enkelt att blogga. Precis som för hemsidor så finns det många färdiga designer att välja mellan. Att skriva blogginlägg är smidigt både på dator, mobil eller iPad. När jag satt upp din blogg visar jag dig hur du ska göra för att blogga. WordPress är lätt att använda och du kommer själv kunna förändra utseendet på din blogg om du vill.

Behöver du hjälp att starta din blogg?

DIN BLOGG BEHÖVER LIGGA NÅGONSTANS

  • Först behöver du fundera över vart din blogg ska ligga. Det finns många webbhotell att välja mellan.
  • Du behöver också fundera över vad du ska skriva om. Har du något du brinner för eller är extra duktig på? Kanske vill du berätta om ditt liv som hundägare eller småbarnsförälder. Vill du att din blogg ska bli framgångsrik bör du välja ett ämne du är mycket intresserad av.
  • Vad är framgång? Vad är ditt mål med bloggen? Det finns olika sätt att mäta framgång. Är framgång för dig att din blogg lockar till sig många besökare? Betyder framgång att din blogg genererar stora inkomster. Eller kanske skriver du bara för att du själv tycker det är kul.

SKRIV OFTA I BLOGGEN

Blogg använd gärna bilder på dig och visa vem du är. Personliga texter är trevligare att läsa

För att få många läsare som stannar kvar och återkommer till din sida är det viktigt att den uppdateras ofta. Har du ont om tid kan du skriva många inlägg samtidigt och schemalägga publiceringen. Men det är bättre att skriva något med bra innehåll mer sällan än att posta något halvdant ofta.

HUR HITTAR DU NÅGOT ATT SKRIVA OM?

Ibland kan det vara svårt att komma på bra idéer till bra innehåll. Försök hitta vad som inspirerar dig! En promenad i solen? Kika runt på Facebook eller Pinterest? Blogga om livet som förälder och svårigheten med att få livspusslet att fungera. Läs andra bloggar och låt dig inspireras av det de skriver om! När de bra uppslagen för blogginlägg dyker upp i huvudet, så skriv ner dem. När man väl sitter där vid datorn har man oftast glömt den där bra idén.

VEM ÄR DU?

Blogg använd gärna bilder på dig och visa vem du är. Personliga texter är trevligare att läsa

Du bör berätta vem du är på din blogg. Använd gärna en bild. Bloggen blir mer personlig om man som läsare ser vem du är och kan kontakta dig. Läs också 10 snabba bloggtips!

Hos Hjälp med hemsidan, en billig webbyrå i Stockholm, kan du få hjälp med din blogg eller hemsida till företaget.

Berätta vem du är i din blogg!
Det gör den mycket mer personlig och roligare att läsa.