Bloggtips mina 10 bästa tips för din blogg

Tio snabba bloggtips

In Alla inlägg, Texter by Annika Vallgren

Här kommer mina 10 bästa bloggtips!

Mina 10 bästa bloggtips
Mina 10 bästa bloggtips

Det är mycket att tänka på när man bloggar. Här hittar du mina tio bästa bloggtips.

Välj ämne för bloggen – välj vad du ska skriva om. Varför vill du blogga? Detta är mitt viktigaste bloggtips: Välj ett ämne som engagerar dig. Kanske livet som småbarnsförälder, din hobby, kläder, inredning, för en speciell kampanj, har du ett politiskt budskap eller matlagning. Välj ett område att blogga om som du också brinner för! Det är mitt viktigaste bloggtips därför att om du hittar ett ämne du brinner för så orkar du också uppdatera ofta.

Har du något att skriva om?

  • Välj en passande titel för blogginlägget. Det är det första läsaren ser. Det är det som ska locka till vidare läsning på din blogg.
  • Se till att ditt blogginlägg har innehåll och poäng. Det kanske låter som en självklarhet, men hur många blogginlägg har vi inte läst som handlar om ingenting.
  • Innan du postar ditt inlägg så fundera över hur du kan göra läsningen bättre. Kanske du kan lägga till en länk eller ett foto? Det är också bra att läsa korrektur och rätta till stavfelen.

FÅ NYA LÄSARE TILL BLOGGEN

  • För att locka nya läsare till din blogg kan du dela på t.ex. Facebook att du har gjort ett nytt inlägg.

LOCKA TILLBAKA LÄSARNA TILL DIN BLOGG

  • Tillåt kommentarer i bloggen. Det gör sidan levande och kan bidra till att du får fler läsare.
  • Uppdatera ofta! Det är viktigt att din blogg uppdateras ofta för att du ska få läsare som stannar kvar och återkommer. Vet du att du har mycket att göra vissa dagar så finns det möjlighet att skriva inläggen i förväg och publicera vid schemalagda tider.

VISA VEM DU ÄR

  • Kontakt och om – dessa sidor bör du ha på din blogg. De flesta vill veta vem personen som står bakom bloggen är, det gör att det du skriver blir mer personligt. Det är även bra om det går att kontakta dig.
  • Våga uttrycka dina åsikter! Var inte lagom, utan ha åsikter och tyck till om saker. Om du lyckas starta debatter så lockar det fler läsare, både de som håller med och de som är emot.

KOMMENTERA ANDRAS BLOGGAR

  • Kommentera andras bloggar! Skriv något finurligt och spamma inte.

Fortsatt läsning