Hjälp med bloggen - hur gör man en blogg

Hur gör man en blogg?

In Alla inlägg, Hemsidor by Annika Vallgren

Hur gör man en blogg populär
Hur gör man en blogg &
är det svårt att blogga?

Hur gör man en blogg? Det är det många som undrar över. Hos mig kan du få hjälp att starta och utforma din blogg. Jag sätter snabbt upp den och det är bara för dig att börja skriva. Många hör av sig till mig och har frågor om hur de ska göra en blogg och hur de lättast ska bära sig åt för att börja blogga. De vill gärna börja blogga redan idag.

Hur gör man en blogg? Det är inte alls så svårt att blogga, som man först kan tro!

Hur gör man en blogg då?

Det finns många sätt att göra en blogg. Har du inte bloggat eller hållit på så mycket med datorer tidigare, eller om du bara vill att det ska vara enkelt, då skulle jag rekommendera WordPress. Det är ett av de vanligaste verktygen för att göra hemsidor och bloggar. WordPress är ett gratis verktyg som man installerar, sedan är det bara att börja blogga. När jag hjälper dig att bygga upp din blogg så lär jag dig även WordPress så att du vet hur man arbetar med bloggen.

ÄR DET SVÅRT ATT BLOGGA?

Att skriva texter i WordPress är ungefär lika svårt som att skriva i Word. Det är något alla klarar av efter en kortare introduktion. Beställer du en blogg av mig så hjälper jag dig att sätta upp sidan och ser till att du kommer igång med ditt bloggande.

VAD SKA BLOGGEN HANDLA OM?

Hur gör man en blogg och vad skriver man om i bloggen
Hur gör man en blogg &
vad skriver man om i bloggen

Vad bloggen ska handla om är den första frågan du måste ställa dig. Vilka huvudkategorier finns det? Finns det några underkategorier? Det är viktigt att du väljer ett område du verkligen är intresserad av, annars kommer det bli för jobbigt att blogga. Hur vill du profilera dig? Vad vill du skriva om? Har du något du älskar att göra? Livet som småbarnsförälder bjuder bjuder på både lycka och motgångar, kanske är det det du ska skriva om? Eller ska det kanske vara en matlagningsblogg, eller en blogg om motorsport? Om du vill att din blogg ska få många läsare och att de är engagerade bör du välja ett ämne som engagerar dig och som du älskar.

HUR GÖR MAN EN BLOGG POPULÄR?

Hur lockar du besökare till din blogg? Även för bloggar är det viktigt att ha ett bra och intressant innehåll. När man bloggar är det viktigt att göra det regelbundet. En blogg som inte uppdateras kommer tappa sina besökare och även sin placering hos sökmotorerna, då dessa belönar aktualitet och nytt innehåll. Du måste inte skriva varje dag, men gärna några inlägg per vecka.

Hur gör man en blogg vilka ämnen ska jag skriva om
Hur gör du bloggen populär?

Precis som för en hemsida så är det ju viktigt att tänka på att bloggen ska vara trevlig att titta på. Roliga, underhållande, kontroversiella texter vad du nu väljer för just din blogg. Varva dina inlägg med bilder! Du kan även länka till din blogg i sociala medier, som Facebook.

HUR GÖR MAN EN BLOGG INTRESSANT?

Interagera med läsaren och se till att du ger besökarna möjligheten att kommentera inläggen du gör. Se till att besvara deras kommentarer. När en besökare skriver en kommentar är det stor chans att han eller hon återkommer för att se om det dykt upp något svar.

FORTSATT LÄSNING

Vill du ha hjälp med en blogg eller hemsida till företaget, kontakta mig gärna!