Det blir inte ett bra innehåll på hemsidan genom att proppa texten full med nyckelordet

Bra innehåll på hemsidan

In Alla inlägg, Texter by Annika Vallgren

Utan bra innehåll är hemsidan ute ur räkningen. Den kommer helt enkel inte att listas alls på Google om du inte har ett bra innehåll.

Hur skriver man bra innehåll på hemsidan? Hur skriver man ett bra innehåll som sökmotorerna gillar? Det tänkte jag berätta mer om här!

Det blir inte ett bra innehåll på hemsidan genom att proppa texten full med nyckelordet
Det blir inte ett bra innehåll på hemsidan genom att proppa texten full med nyckelordet

Så här gör du för att skriva ett bra innehåll på hemsidan: Börja med att skriva en lista med dina viktigaste nyckelord. Därefter måste du ha ett innehåll som handlar om dessa nyckelord. Skriv en text som är så bra som möjligt för läsaren och försök inte lura Google. Jag ska berätta lite mer om detta!

Vad är ett bra innehåll på hemsidan?

SKRIV BRA TEXT FÖR DINA LÄSARE

När du skriver så handlar det inte om att hela sidan ska täckas av ordet eller frasen, utan den ska användas på ett naturligt sätt. Förr tryckte man in fullt av nyckelord på sina sidor, la dem som osynlig text osv. Men Google har blivit mycket smartare. 

Att på det här sättet, med olika trix, försöka lura Google att ranka din sida högre kan faktiskt påverka din hemsidetrafik på ett negativt sätt. Bästa sättet att hamna högt på Google är att ha ett bra innehåll på hemsidan. 

SKRIV BRA INNEHÅLL TILL HEMSIDAN OCH ANVÄND NYCKELORDET NATURLIGT

Skriv bra innehåll till hemsidan genom att använda nyckelordet på ett naturligt sätt
Skriv bra innehåll till hemsidan
& använd nyckelordet på ett naturligt sätt

Det finns inga magiska siffror på nyckelordstäthet längre. Du bör istället använda dina nyckelord på ett naturligt sätt. Du ska ge dina läsare det de har mest nytta av. Välj nyckelord som dina läsare intresserar sig för och som de har nytta av. Välj det sökord som de verkligen söker efter! Använd nyckelordet eller frasen naturligt, det kommer vara till din fördel.

När man skriver texter som ska läsas på skärmar är det bra om styckena är korta. Varje mening bör heller inte vara så lång, eftersom långa meningar kan göra texten mer svårläst. Ha lagom mycket text på sidan!

DU MÅSTE INTE VARA BRA PÅ ATT SKRIVA

För att det ska bli ett bra innehåll på hemsidan måste du inte vara jätteduktig på att skriva. Dina läsare förväntar sig oftast inte att få läsa berättelser i klass med Strindberg eller Lagerlöf när de besöker din hemsida. De förväntar sig oftast lättlästa och informativa texter. Det du fick höra i skolan om att du inte kunde skriva, glöm det! Alla kan skriva och göra sig förstådda.

BRA INNEHÅLL PÅ HEMSIDAN UTAN ATT VARA EXPERT

Ett bra innehåll på hemsidan är text som hjälper din läsare på något sätt
Ett bra innehåll på hemsidan är
text som hjälper din läsare på något sätt

För att innehållet på din hemsida ska vara bra behöver du inte ens vara expert på det du skriver om. Är du inte expert på det du skriver om ska du, så klart, heller inte ge sken av det. Du kan t.ex. nyligen ha gjort något som du delar med dig av kunskaper kring. Det kan vara allt från att köpa hörlurar till bra mat att ha med sig på sommarutflykten. Du behöver inte vara expert på något för att ändå kunna hjälpa dina läsare. 

ETT BRA INNEHÅLL PÅ HEMSIDAN HJÄLPER LÄSAREN

Jag skrev nyligen ett blogginlägg om hur man startar ett eget aktiebolag. Som nybörjare på ett område ställer man sig ofta en rad frågor och gör en massa Googlingar. Om du besvarar alla de frågorna du själv ställde kan det vara väldigt bra innehåll på hemsidan för någon annan som ska göra precis samma sak som du. I mitt blogginlägg berättade jag om hur jag gjorde när jag startade mitt företag. En sida där alla nybörjarfrågor finns besvarade är ett väldigt bra innehåll på hemsidan. Det är ett innehåll som läsaren kan ha mycket nytta av.

Är man inte expert på området så berätta det för läsaren! Då blir det oftast lättare att skriva texten också, när man inte behöver låtsas vara en auktoritet på området. Ett bra innehåll på hemsidan handlar om att försöka hjälpa sina läsare. 

DU FÅR ETT BRA INNEHÅLL PÅ HEMSIDAN GENOM

  • Naturligt språk
  • Av värde för din läsare
  • Lätt att läsa

Ta dig tid att bygga upp ett bra innehåll på hemsidan. Google kommer att belöna dig för det. Vill du ha en hemsida snabbt? Anlita en skribent för att skriva riktigt bra texter till hemsidan och låt mig sedan hjälpa dig med hemsida till företaget.