arbetsprocess för text och bild till hemsidan Arbetsprocess för hjälp med hemsidan

Arbetsprocess för Hjälp med hemsidan

In Alla inlägg, Hemsidor by Annika Vallgren

arbetsprocess för text och bild till hemsidan Arbetsprocess för hjälp med hemsidan
Arbetsprocess för text och bild till hemsidan

Många kunder undrar över hur arbetsprocessen ser ut hos Hjälp med hemsidan. Det tänkte jag berätta mer om här.

Arbetsprocessen inleds så klart med att du som kund hör av dig och berättar vad du vill ha på din hemsida. Det är bra om du har surfat runt på andra hemsidor och vet ungefär vad du vill ha för layout och vilket intryck din hemsida ska ge. Därefter får en offert på jobbet som du får ta ställning till. Sedan kör vi igång arbetet med din hemsida!

TACKA JA TILL OFFERTEN!

Nästa steg i arbetsprocessen är förstås att du tackar ja till min offert. Nu kommer du behöva skaffa ett webbhotell och fundera över om du ska anlita en skribent att skriva texterna till hemsidan eller om du vill skriva själv. Vad har du själv i bildväg som vi skulle kunna använda på hemsidan? 

NÄSTA STEG I ARBETSPROCESSEN ÄR ATT TA FRAM TEXT OCH BILD

I det nästa steget i arbetsprocessen är att du skickar över de texter och bilder du vill ha på hemsidan. Jag vill helst ha bilderna i .jpg eller .png format. Är de bilder du har högupplösta kan jag komprimera dem. Komprimerar bilder gör man för att sidan ska gå snabbare att ladda. Behövs fler bilder så kan jag hjälpa till att leta efter bilder som fungerar i olika bildbanker. Vis av tidigare uppdrag vill jag gärna ha allt material innan jag påbörjar ett arbete. I mitt arbete ingår heller inte uppdateringar, utan jag lägger upp den text jag får av dig. Men självklart kommer du själv kunna förändra din sida precis så mycket eller lite du själv önskar.

ÖVERLÄMNANDE

När jag är klar med sidan så kommer du få inloggning och lösenord till den. Om du vill kan du även köpa till en kurs i WordPress för att lära dig redigera sidan.