Hemsida till guldsmed Molander

Guldsmed Molander har fått en ny hemsida. När jag började jobba med dem var deras hemsida helt kraschad. Jag tror det kommer sig av en uppdatering av PHP. Hemsidan var trasig, man kunde inte se något alls på den och det gick inte logga in.

Så här fick jag börja med att via databasen inaktivera plugins och byta tema. Därefter fick jag via FTP byta ut WordPress. Det här var inget jag behövt göra tidigare, så det gäller att hålla tungan rätt i munnen. Då var det skönt att de faktiskt hade backup på allt. Men allt gick bra och jag kom in på hemsidan.

Det jag gjort till guldsmed Molander är att byta till ett nytt modernt tema Zakra. Zakra ser inte mycket ut för välden när man tittar på det. Men det laddar snabbt, vilket är bra för Google core web vitals. Jag gillar det temat för man kan göra så mycket med det själv liksom.

Portfolio

Tidigare hade de ett externt fotoalbum på deras smycken som hade försvunnit. Nu la jag upp det i WordPress istället. Varje smycke fick dessutom ett unikt namn som ”Ring 245”, så att det skulle vara enkelt för kunder att referera till ett specifikt smycke. Eftersom det var MASSOR av bilder som skulle in i fotoalbumen installerade jag reSmus.it. Det finns ingen anledning att ha foton på flera MB på hemsidan.

Färgval för hemsidan

När jag gjorde hemsidan hade de bara bilder på smycken och ingen logga eller så att hämta färgen ifrån. Men de tyckte om gräsgrön och som de även använder sig av i butiken. Så jag utgick från den färgen och gjorde ett sidhuvud som jag la in. Här tänkte jag först att jag skulle bytt ut O i Molander mot en ring. Men jag bestämde mig istället för att bara lägga på en diamant för att göra Oet till ring och så fick även O en guldfärg.

De enskilda sidorna i galleriet fick också en liten toppbild i grönt.

Massor av kommentarer i bloggen

Nästa stora problem för guldsmed Molander var alla spam kommentarer i bloggen, jag tror det var flera hundra tusen när jag började. Det första jag gjorde var att inaktivera fler kommentarer. Sedan gällde det att få bort de gamla kommentarerna på något sätt. Det gick bara att markera och radera ca hundra åt gången. Även om jag körde med fem samtidiga webbläsarflikar skulle det ta MYCKET tid att readera. Så jag gav upp det manuella raderandet och hittade ett plugin för det. Med bara några klick fick jag bort alla kommentarer ur bloggen. Snabbt och enkelt!

Bilderna på första sidan

Något som är viktigt som man kanske inte tänker, det är att när man kommer in på en hemida är det viktgit att kunden snabbt får en överblick över vad man arbetar med. På guldsmed Molanders hemsida försökte jag åstadkomma det genom att det första besökaren stöter på är både smycken, bilder av guldsmedsbutiken och bilder från smedjan. Efter det kommer bilder som är genvägar till de olika albumen i galleriet.

Besök gärna hemsidan!

Ta mig dit!

Dela gärna sidan!