Hemsida till rekryteringsföretag Ropi Search

Hemsida till rekryteringsföretag Ropi Search

Hemsida till rekryteringsföretag och hedhuntingföretaget Ropi Search i Stockholm. Ropi Search arbetar med hedhunting, executive search och karriärrådgivning.
Hemsidor till företag Snygga webbsidor 2018 Ropi Search hemsida webbdesign av Hjälp med hemsidan webbyrå Stockholm & Åkersberga

Hemsida till rekryteringsföretag Ropi Search, så här var jobbet

Det här var en av de svåraste hemsidorna jag någonsin gjort. Hemsidan skulle bestå av en lång första sida. Den här hemsidan var svår att göra eftersom den skulle vara ensidig, vara tvåspråkig, ha bildspel med text på. Språket på bildspelet behövde variera beroende på om man befann sig på den svenska eller engelska sidan. Den skulle även ha en popup på båda språken. Det största problemet var att finna ett tema som stödjer och tillåter allt detta. Jag hittade ett tema som jag tyckte verkade lovande. Jag började bygga upp sidan, gjorde ankarpunkter och la in länkar till dessa i menyn. Men de visade sig fungera väldigt dåligt på mobiler. Jag testade olika plugins för bildspelet, men fick det inte att funka. Ett av pluginen jag testade staplade bilderna på varandra, istället för att växla mellan dem. Ett annat av bildspelspluginen jag testade där dök inte bilderna upp alls.
När jag gjorde popupen visade det sig vara svårt att hitta ett plugin som visade en svensk ruta på den svenska sidan och en engelsk på den engelska sidan. Detta löste jag genom att titta på språket som webbläsaren är inställd på. Är webbläsaren inställd på svenska så blir popupen på svenska. Är den inte inställt på svenska blir språket på popupen engelska.
Med mitt första val av tema blev inte hemsidan responsiv (trots att temat skulle vara det). Så om man surfade dit på mobiler eller ipads såg sidan väldigt ful ut och man behövde zooma.
Det hela slutade med att jag bytte ut temat, så att hemsidan skulle fungera som det var tänkt.

Inspiration för hemsidan

 De hade sett en annan hemsida som de gillade och den hämtade vi inspiration ifrån. Vi sneglade på val av bilder, färgsättning och färger. En hemsida till ett executive search företag behöver se seriös ut. Den ska tilltala en mycket speciell målgrupp, ofta olika chefer. Den kan inte se ut som en reklamkatalog från en leksaksförsäljare. Så jag har verkligen försökt att begränsa antalet färger på sidan för att undvika katalogkänslan.

Flerspråkighet

Jag hittade ett plugin för flerspråkighet som jag testat tidigare. Jag tycker det är bra om det går att stoppa in språkvalet i menyn. Personligen så föredrar jag att göra det i form av en flagga och jag tycker att det språk som för tillfället är valt inte behöver visas som val i menyn.
Bilder till hemsidan
Det visade sig vara väldigt svårt att hitta bilder som passade för executive search. Så vi köpte in foton från Shutterstock. Vi ville ha bilder som innehöll människor. De skulle var välklädda och gärna sitta i något som såg ut att vara styrelsemöten. Vi ville även ha bilder på personer som såg ut att sitta i en intervju. Det gick inte att hitta några gratis bilder i bildbanker som uppfyllde dessa villkor.

One page

One page innebär ju att all information ligger samlat på första sidan. Det var inget som fanns med i mallen, utan jag blev tvungen att bygga upp detta själv. Istället för sidor så ligger allt innehåll på första sidan och menyn pekar längre ner på sidan.

Popup

De behövde även ha en popup för att fånga in besökarnas kontaktuppgifter. På en hemsida till rekryteringsföretag vill man ju så snabbt som möjligt skapa en kontakt med läsaren och knyta dem till sig.
Efter att jag byggt om sajten fungerar menyn, språkvalet och popupsen. Hemsidan blev riktigt bra till slut.
De hade flera olika domäner. De övriga domänerna ställde jag in så att de skickar besökarna vidare till den nya hemsidan. Jag hjälpte även Ropi Search att skapa flera nya epostadresser. Jag har även hjälpt Ropi med deras logga och visitkort.

Design logga till executive search företag Ropi Search

Logga till rekryteringsföretag och hedhuntingföretaget Ropi Search i Stockholm. Ropi Search arbetar med hedhunting, executive search och karriärrådgivning. När jag skulle göra deras hemsida ville de även ha en enkel logga som de kunde ha på hemsidan och i trycksaker.
Snygga loggor till företag Ropi

Logga till executive search företag

Ropi ville ha kugghjul i sin logga.  Jag gjorde loggan i färg och teckensnitt som skulle matcha hemsidan i övrigt. Hemsidan har ju ganska sobra färger och det här kugghjulet hade samma färgskala. Till att börja med var färgen på texten svart, men ändrades och blev grå. Kugghjulet till loggan hittade jag på pixabay.

Behöver du hjälp att ta fram en logga?

Behöver du hjälp att ta fram en logga? Jag hjälper dig gärna. Besök gärna mitt galleri för att se logotyper jag har gjort åt andra kunder. När jag designar din logga vill jag gärna ge dig något unikt, som speglar din verksamhet och gör att du sticker ut lite. Att ha en välfungerande logga i kombination med ett bra företagsnamn är väldigt viktigt för att locka nya kunder. Loggan ska vara lätt att minnas och den ska förstås tilltala kunderna. När jag gör loggor funderar jag över både fonten, färgen och om det ska vara någon symbol. Även färgen på loggan kan vara laddad med symbolik. Jag tittar på hur dina konkurrenter har gjort. För att det ska bli bra behöver jag också veta hur du tänkt använda loggan. Grön innebär ofta att det är en miljövänlig produkt eller tjänst. Jag hjälper dig gärna att ta fram din logga också. Även om du inte är helt säker på hur du vill att den ska se ut kan vi tillsammans ta fram något som fungerar. Jag kan också hjälpa till att modernisera en gammal logga för att du ska kunna fortsätta använda den.

Design av visitkort till Ropi Search

Design av visitkort till Ropi Här är visitkortet jag gjorde till Ropi Search. Ropi executive search är ett modernt rekryteringsföretag som är specialiserat inom ledarpositioner.

Design av snygga visitkort

Design av visitkort

Vid design av visitkort börjar jag med att ta reda på hur de ska användas. Ibland ska de till ett tryckeri för att tryckas. Andra gånger ska det skrivas ut på egen skrivare. Beroende på hur de ska tryckas eller skrivas ut designar jag materialet på olika sätt.

Billiga trycksaker som du skriver ut på egen skrivare

Ibland har mina kunder väldigt låg budget och då kan det vara bra att skriva ut materialet på egen skrivare. Då behöver layouten vara lite annorlunda utformad. Inga objekt får ligga alldeles nära kanten eftersom de flesta skrivare inte skriver ända ut. Försöker man skriva ut en sån broschyr lämnas en vit ram runt sidan och det blir inte så snyggt om mina bilder blir kapade i kanten. När det gäller visitkort måste man också tänka till lite. Ska de skrivas ut på egen skrivare behöver jag veta om de ska skrivas ut från något speciellt visitkortsprogram. Då behöver du som kund ha visitkortet som en bild. Det går även att lägga det i ett Worddokument och skriva ut. Då kan man antingen lägga visitkorten som bilder, placerade lite innanför kanten, eller som textrutor. Vid design av visitkort behöver man även tänka på att fonten inte får bli för liten. Det primära är ju ändå att de som får visitkortet i sin hand ska kunna läsa vad som står där.

Design av visitkort till Ropi

När jag designade de här visitkorten till Ropi valde de att få det som en PDF. Det är det formatet man lämnar som underlag till tryckeriet. Om du väljer att trycka upp visitkortet hos ett tryckeri får du fler möjligheter. Du kan t.ex. använda dig av baksidestext på visitkorten också. Ska du skriva ut på egen skrivare går det visserligen, men ibland kan det vara svårt att få texten att komma ut på exakt rätt ställe på baksidan.
Vill du ha hjälp att göra dina visitkort? Kontakta mig gärna! Vill du ha hjälp att göra en snygg hemsida till företaget? Jag hjälper dig gärna med både hemsidan, loggan och trycksaker.

Skills

Besök gärna hemsidan!

Ta mig dit!

Dela gärna sidan!