Skapa en billig hemsida: Professionell & Användarvänlig – Kom igång idag!

In Alla inlägg, Hemsidor by Annika Vallgren

Är det möjligt att få en professionell hemsida utan att det kostar en förmögenhet? Svaret är ja. I den här artikeln går vi igenom hur du kan skapa en billig hemsida som både ser bra ut och uppfyller dina behov. Vi täcker allt från att välja rätt plattform till att tillhandahålla optimeringstips för Google och mobilanvändare. Lär dig hur du maximerar värdet av din webbnärvaro utan att kompromissa med kvalitet.

Viktiga slutsatser

  • WordPress erbjuder en kostnadseffektiv och anpassningsbar plattform för att bygga professionella hemsidor, speciellt optimerade för mobilanvändning och sökmotorer.
  • Flera paketlösningar finns tillgängliga för företag i olika stadier, inklusive startpaket och utbyggnadsalternativ för växande företag, med priser från 9900 SEK.
  • Hemsidan inkluderar allt från SEO-verktyg och sociala medier-integration till kontaktformulär och Google Maps, samt möjligheten för självhantering och uppdateringar med WordPress.

Skapa en prisvärd hemsida i WordPress

Illustration av en person som skapar en hemsida i WordPress hemsidor till fast pris

Att skapa en wordpress hemsida behöver inte vara varken krångligt eller dyrt. Med WordPress, världens mest populära innehållshanteringssystem, kan du bygga en hemsida som inte bara är prisvärd utan också professionell och lätt att hantera.

Jag använder WordPress för att ge dig en skräddarsydd lösning som balanserar kostnadseffektivitet med flexibilitet, så att du kan få just den webbplats du behöver till ett konkurrenskraftigt fast pris.

Varför välja WordPress?

Varför göra en WordPress hemsida, kanske du undrar? Denna plattform är inte bara kostnadseffektiv genom att eliminera licensavgifter och erbjuda ett stort utbud av gratis teman och tillägg, utan den är också extremt användarvänlig.

Med WordPress kan du uppdatera din hemsida snabbt och enkelt, vilket passar perfekt för både små och stora företag. Dessutom är WordPress en open-source plattform som ständigt uppdateras av en global gemenskap, vilket innebär att din webbplats alltid kommer att ligga i framkant av digitala trender.

Vad ingår i priset?

Billig hemsida hemsida billigt för nystartade företag
Billiga hemsidor till fast pris för nystartade företag

När du väljer att skapa din WordPress hemsida med oss, vad kan du då förvänta dig att få för pengarna?

Priset inkluderar allt från en snygg startsida till flera undersidor, beroende på vilket paket du väljer. Vi erbjuder tre olika paket: Budget, Mini, Midi och Maxi, anpassade för att passa olika behov och budgetar, med priser som börjar från 9900 SEK för budget-paketet.

Billiga hemsidor kostar 9900 kr. I det priset ingår en enkel hemsida bestående av EN sida/flik. Förlåt att jag upprepar mig. Men det var tydligen lätt att missförstå det jag skrev överst på sidan. Många tror att man ska få en webbplats med 20 sidor, en webbshop och en hel del specialfunktioner för 9900 kr. Men så är det alltså inte, utan en hemsida med enkel design och med en enda sida.

Hur mycket din hemsida kostar då beror på hur mycket arbete det är att göra den. Priset 9900 kr är bara för de enkla hemsidorna med en sida på. Eller kontakta mig för att få offert på hemsida och utförligare priser. Genom att höra av dig förbinder du dig självklart inte att köpa något!

Notera att webbhotell och domännamn inte ingår, men vi hjälper gärna till att guida dig genom dessa val för att säkerställa att din hemsida får den bästa möjliga starten.

Illustration av en mobilanpassad hemsida för bättre användarupplevelse

Optimering för Google och mobilanvändare

I en tid där sökningarna på Google kan vara avgörande för din verksamhets synlighet, är det essentiellt att din hemsida är optimerad för att rankas så högt som möjligt.

Vi på Hjälp med hemsidan förstår vikten av att din webbplats inte bara ska vara snygg utan också fungera smidigt och snabbt, speciellt på mobiltelefoner där en stor del av webbtrafiken idag sker. Vi hjälper dig att ta din hemsida fram i sökresultaten och öka din synlighet på Google.

billiga hemsidor till fast pris

Vikten av mobilanpassning

En mobilanpassad hemsida är kritisk i dagens digitala landskap där mer än hälften av all webbtrafik kommer från mobila enheter. Detta innebär att hemsidan måste se bra ut och fungera felfritt oavsett om den besöks från en dator, en surfplatta eller en smartphone.

Vi ser till att din webbplats är responsiv och anpassar sig automatiskt efter besökarens enhet, vilket inte bara förbättrar användarupplevelsen utan även din ranking på Google. Att ha välutvecklade hemsidor är avgörande för att uppnå detta mål.

Grundläggande SEO

Att förstå och implementera grundläggande SEO (sökmotoroptimering) är en annan nyckelkomponent i att skapa en framgångsrik hemsida. Vi hjälper dig med både on-page och off-page optimering, och ser till att dina sökord används på ett balanserat sätt för att inte bara attrahera rätt besökare utan också för att upprätthålla en positiv användarupplevelse.

Uppdatering av innehållet på din webbplats är också en viktig del av SEO-arbetet, vilket bidrar till att hålla din webbplats aktuell och engagerande.

Anpassningsbara paketlösningar

Vi förstår att alla företag är unika, och därför erbjuder vi anpassningsbara paketlösningar som kan skräddarsys för att passa just dina behov och mål. Våra paket är designade för att växa med ditt företag, så att du kan starta enkelt och sedan bygga på med fler funktioner och innehåll allt eftersom ditt företag utvecklas.

hemsidor till fast pris för småföretagare

Småföretagarens startpaket

Startpaketet är perfekt för dig som precis har startat ditt företag eller om du är en mindre aktör som vill etablera en grundläggande online-närvaro.

För endast 11800 SEK får du en hemsida som inkluderar allt du behöver för att börja marknadsföra ditt varumärke online: en snygg startsida och fyra undersidor som ger dig en professionell image från dag ett.

Expansion och tillväxt

För företag i en tillväxtfas erbjuder vi paket som ger möjlighet att lägga till ytterligare funktioner och innehåll som kan stärka din marknadsposition. Dessa paket är anpassade för att möta dina växande behov, vilket innebär att du kan utöka din hemsida med till exempel avancerad design, fler sidor och integrering av e-handelslösningar när det är rätt tid för ditt företag att expandera sin verksamhet.

Effektiva tillägg och funktioner

För att din hemsida ska sticka ut och ge dina besökare en oöverträffad användarupplevelse, är det viktigt att den innehåller effektiva tillägg och funktioner. Vi kan hjälpa dig att implementera allt från:

  • SEO-verktyg
  • Sociala medier-integration
  • Säkerhetsförstärkningar
  • Prestandaoptimering

Kontaktformulär och Google Maps

Många anser att ett kontaktformulär är ett måste på varje professionell hemsida. Det öppnar upp för kommunikation och gör det enkelt för dina kunder att nå ut till dig.

Genom att även integrera Google Maps på din sida underlättar du för kunder att lokalisera ditt företag, vilket inte bara förbättrar användarupplevelsen utan även ökar din tillgänglighet och trovärdighet.

Bildgallerier och portföljer

Illustration av ett professionellt bildgalleri på en hemsida

Ett väldesignat bildgalleri eller en portfölj kan ge din hemsida det där lilla extra och visa upp dina produkter eller tjänster på ett professionellt och tilltalande sätt. Detta är särskilt viktigt om du verkar inom en kreativ bransch eller säljer produkter som kräver visuell representation, såsom bilder, och tar din hemsida till en högre nivå.

Våra bildgallerier och portföljer är lätta att navigera och designade för att framhäva det bästa av vad du har att erbjuda.

Självhantering och uppdateringar

Att kunna hantera och uppdatera din hemsida på egen hand är en frihet som sparar både tid och pengar. Med hjälp av ett Content Management System (CMS) som WordPress har du full kontroll över din webbplats innehåll, precis som om du använde ett ordbehandlingsprogram.

Lär dig uppdatera din hemsida

Att uppdatera din hemsida bör inte vara en utmaning. WordPress gör det enkelt för dig att lägga till eller ändra innehåll, och vi ser till att du har de verktyg och den kunskap som behövs för att göra detta med självförtroende.

Att hålla din sida aktuell och intressant är nyckeln till att engagera dina besökare och vi är här för att visa dig hur det går till.

Support när du behöver det

Naturligtvis finns det tillfällen då du kanske stöter på frågor eller utmaningar som kräver professionell hjälp. Vi erbjuder supporttjänster på olika nivåer, från baspaket till premiumalternativ, för att säkerställa att du alltid har tillgång till den hjälp du behöver när du behöver den. Oavsett om det gäller tekniska frågor, underhåll eller bara vägledning, finns vårt team redo att bistå dig.

Vad ingår när man köper en hemsida?

Kostnadseffektiva lösningar för e-handel

Att ha en e-handelsfunktion på din hemsida kan vara en stor tillgång för ditt företag, och det är viktigt att denna lösning är både kostnadseffektiv och användarvänlig. Vi kan integrera plattformar som WooCommerce eller Magento för att ge dig en e-handelslösning som är anpassad efter dina behov och budget.

Enkel produktadministration

Att hantera dina produkter online ska vara enkelt och effektivt. Med en PIM-funktion (Product Information Management) kan du enkelt introducera nya produkter och göra ändringar i ditt sortiment, vilket sparar tid och minimerar fel.

Att ha ett system som är lätt att använda innebär att du kan hålla din webbshop uppdaterad och attraktiv för dina kunder.

Betalningslösningar och säkerhet

En säker och pålitlig betalningslösning är avgörande för en e-handelsplattform. Vi implementerar tillägg som inte bara ger dig en mängd olika betalningsalternativ utan också säkerställer att dina kunders transaktioner är säkra. Med funktioner som tvåfaktorsautentisering och skanning efter skadlig programvara, kan du och dina kunder känna er trygga med varje köp som görs på din hemsida.

Från idé till lansering: Processen steg för steg

planera hemsidor till fast pris

Att bygga en hemsida är en resa från den första idéen till den slutliga lanseringen, och det är en process som involverar många steg och beslut. Vi använder en användarcentrerad designprocess som säkerställer att din hemsida inte bara möter dina förväntningar utan också engagerar dina besökare.

Planering och strategi

Innan vi börjar bygga din hemsida, är det viktigt att vi har en klar och genomtänkt plan. Detta innebär att vi tillsammans med dig definierar ditt företags mål, identifierar din målgrupp och skapar en strategi för din digitala närvaro. Det är här vi bestämmer hur din hemsida ska struktureras för att bäst stödja din affärsmodell och hur vi ska fånga din målgrupps intresse.

Genom att skapa en detaljerad plan för din hemsidas innehåll och funktioner kan vi säkerställa att den blir både användarvänlig och optimerad för sökmotorer.

Design och utveckling

När vi har lagt grunden med en solid planering, är det dags för design och utveckling. I denna fas blir dina idéer och strategier visuella koncept och tekniska lösningar. Vårt team arbetar noggrant med både det visuella och det tekniska för att ta fram ditt varumärkes identitet som ska reflekteras i alla aspekter av din hemsida.

Vi ser till att användarupplevelsen är i fokus under hela utvecklingen, från front-end till back-end, för att säkerställa att din sida inte bara är vacker att titta på utan också snabb, säker och lätt att navigera.

Sammanfattning

Vi har nu gått igenom allt från varför WordPress är det bästa valet för din hemsida, till hur du kan optimera den för bättre synlighet och användarupplevelse. Vi har också utforskat en rad paketlösningar, tillägg och funktioner som kan anpassas efter ditt företags behov och budget.

Med rätt planering, strategi och stöd kan du enkelt hantera och uppdatera din hemsida, och till och med utöka den till en fullfjädrad e-handelsplattform. Kom ihåg att vi på Hjälp med hemsidan är här för att stötta dig genom hela processen, från idé till lansering och vidare underhåll.

Låt oss tillsammans skapa en hemsida som inte bara representerar ditt varumärke utan också bidrar till din affärssuccé!

Vanliga frågor och svar

Är det gratis att ha en hemsida?

Nej, att ha en hemsida innebär vanligtvis kostnader, både löpande och fasta, och det kan landa på ungefär 8000 – 20000 kr för det första året.

Hur mycket kostar en hemsida per månad?

Driftkostnader för en hemsida kan variera mellan 79 och 149 kr per månad för hosting, samt ungefär 130 kr per år för domännamn. Det kan dock kosta mer beroende på leverantör och prestanda.