Brutna länkar i WordPress 404

Brutna länkar

In Alla inlägg, Hemsidor, WordPress-tips by Annika Vallgren

brutna länkar i WordPress

Vet du vad brutna länkar är? Du har säkert klickat på en länk någon gång och hamnat på en 404 sida. Det är en sida där det står att det du sökt inte går att hitta. Det är en bruten länk. Det här felet beror vanligtvis på att den som har hemsidan har flyttat sidan eller bytt namn på den. Men Google minns fortfarande den gamla sidan, eller så finns länken kvar på den egna hemsidan. Det är lätt att man som besökare på hemsidan hoppar tillbaka till Google och klickar på en konkurrent i stället. Brutna länkar ger helt enkelt inte en så bra bild av företaget du besöker.

Hur gör du för att säkra att detta inte händer din hemsida? Jag har ett plugin för att lista brutna länkar, “Broken link checker“. Den söker efter och listar upp de brutna länkar som eventuellt finns på min hemsida. Sedan kan jag gå igenom dem en efter en och peka den nya adressen för sidan. Utan detta underbara verktyg hade det varit väldigt lätt att missa någon länk längst ner på en sida.

BILDLÄNKAR SOM ÄR BRUTNA

Det är ganska vanligt att man hittar bildlänkar som är brutna. Att den är bruten innebär att bilden inte visas för besökaren. Även här kan programmet “Broken link checker” hjälpa dig att lokalisera vart på din hemsida bilderna saknas.

EGEN 404-SIDA

Det kan också vara kul att ha en egen 404 sida (se min här: https://www.hjalpmedhemsidan.se/404.php). På din egen 404-sida är det bra att ha en sökruta och länkar till dina viktigaste sidor på webbplatsen.

Fortsatt läsning