Google ändrar längden på meta description igen

Google ändrar längden på meta descriptions IGEN

In Alla inlägg, Hemsidor by Annika Vallgren

Googles meta descriptions har blivit kortare

Nu har meta descriptions blivit kortare igen. I december förra året lanserade Google en nyhet: Meta descriptions skulle bli nästan dubbelt så långa. Men helt nyligen ändrade de detta igen och återgick till den kortare varianten. Så nu ska beskrivningen åter igen vara 130-156 tecken långa.

Meta descriptions har blivit kortare

Hur gör man då med de långa meta descriptions som man redan har? Enligt Google så är det inte nödvändigt att korta ner sina beskrivningar. Själv skulle jag säga att det beror på… visst är det snyggt om du får en lagom lång metabeskrivning för dina sidor. Men frågan är om det är värt arbetet om du har en stor sajt? Min taktik är att jag ska fixa till mina meta descriptions för de sidor jag ändå är inne och redigerar. Det är ju inte så mycket extra arbete att se över meta beskrivningen då också. Men jag kommer inte att gå igenom alla sidor och ändra alla meta beskrivningar på en gång.

Fortsatt läsning

MIN EGEN HEMSIDA

Jag får ofta frågor om min egen hemsida. Det tema som jag ha använt är Xtheme från Enevato Market. Enevato Market har många snygga teman att välja mellan för din hemsida. De flesta av bilderna på min hemsida kommer från Haute Stock. Jag är också en aktiv medlem av Project 24 där jag arbetar med att på 24 månader ersätta mina inkomster med passiva inkomster online.