Infographics

Infographics

In Alla inlägg, Foto by Annika Vallgren

10 bästa tipsen för hemsidan infographics
10 bästa tipsen för hemsidan infographics

Det har blivit väldigt populärt att använda infographics på sin hemsida. Infographics är en visuell presentation av information, data och kunskap. Den presenterar data på ett lättöverskådligt sätt. “Infographics” är en hopslagning av orden information och graphic.

Infographic är visuella element som används för att presentera information. De används ofta för steg för steg processer, tidslinjer och för att visualisera data.

Hjälp med hemsidan infographics sökmotoroptimering
Infographic om sökmotoroptimering

Jag tror att de blivit populära eftersom de är lättöverskådliga och lätta att sprida. (Dela gärna min!) De är helt enkelt roligare att dela än “vanlig” statistik.

Varför använder man infographics?

Infographics kan vara bra för att förklara komplex information. De kan även sammanfatta långa rapporter, blogginlägg mm. Läsaren blir mer engagerad än om han eller hon får se ren text. Vi människor har oftast lättare att minnas det vi ser. Så vill du att dina läsare ska minnas vad du berättat? Visa dem en bild istället!

Vilka använder sig av infographics?

Det finns många grupper som använder sig av infographics för att sprida information, t.ex. marknadsförare, bloggare, utbildare, statistiker osv. Infographics används av människor som behöver presentera information visuellt.

HUR GÖR MAN EN INFOGRAPHIC?

Jag har gjort min i Adobe Illustrator, men det finns även gratis mallar man kan använda sig av t.ex. https://venngage.com/templates/.