Så här gör man länkar i wordpress länka bilder länka text

Göra länkar i WordPress

In Alla inlägg, WordPress-tips by Annika Vallgren

Vill du lära dig göra länkar i WordPress? Det finns flera olika typer av länkar som man kan använda. Dels “vanliga” länkar som länkar till en annan sida på det här sättet. I klippet visar jag även hur du öppnar länken i en ny flik.

Läs mer om bilder

Gör en länk så här:

 • Markera texten du vill ska bli den klickbara länken.
 • Klicka på ikonen med kedjan/länken.
 • Sök efter den sidan du vill länka till. (Du kan även länka till sidor utanför din webbplats. Testa att skriva in www.hjalpmedhemsidan.se istället!)

Du kan även länka bilder:

 • Innan du börjar behöver du veta länken du ska länka till t.ex. https://www.hjalpmedhemsidan.se/installera-nya-teckensnitt/
 • Klicka på bilden – Klicka på pennan
 • Klicka på länk till – välj Anpassad URL – fyll i länken du kopierade tidigare.
 • Du kan även välja om du vill öppna länken i ett nytt fönster.

OLIKA TYPER AV LÄNKAR

Du kan ha lite olika typer av länkar:

 • Länkar internt på webbplatsen
 • Länkar till andra sidor
 • Mailtolänkar – för att skicka mail till den markerade länken Kontakta mig gärna! info@hjalpmedhemsidan.se
 • Nu har det även kommit en möjlighet att ha telefonnummer som klickbara länkar

Fortsatt läsning

MIN EGEN HEMSIDA

Jag får ofta frågor om min egen hemsida. Det tema som jag ha använt är Xtheme från Enevato Market. Enevato Market har många snygga teman att välja mellan för din hemsida. De flesta av bilderna på min hemsida kommer från Haute Stock. Jag är också en aktiv medlem av Project 24 där jag arbetar med att på 24 månader ersätta mina inkomster med passiva inkomster online.