Installera nya teckensnitt på datorn

Installera nya teckensnitt

In Alla inlägg, Tips & trix by Annika Vallgren

Att installera nya teckensnitt är faktiskt inte så svårt. Här hittar du en video som visar hur du installerar nya teckensnitt och en lista på ställen där du kan hitta teckensnitt gratis.

Men innan du letar upp och börjar installera nya teckensnitt finns det också några saker du bör tänka på. Det är inte alla teckensnitt som har åäö och det är henner inte alla teckensnitt som är gratis att använda om man driver ett företag.

Men jag ska berätta mer!

Så hur installerar man då nya teckensnitt?

Vill du installera nya teckensnitt på din dator? Det är faktiskt inte så svårt att göra. I videon på den här sidan ser du hur jag installerar det på min dator.

VART HITTAR MAN TECKENSNITT?
HÄR ÄR NÅGRA STÄLLEN DÄR DU KAN HITTA TECKENSNITT:

Dafont.com
Fontsquirrel.com
Abstractfonts.com
Blambot.com
1001FreeFonts.com
Myfonts.com

INSTALLERA NYA TECKENSNITT – TÄNK PÅ DETTA INNAN!

Redan innan du börjar ladda hem och installera nya teckensnitt finns det några saker du behöver tänka på. Det första du behöver fundera över är vad du har tänkt att använda teckensnitten till. Alla är inte gratis för kommersiellt bruk, så dem får man inte använda i sitt företag. Men det finns många andra fina teckensnitt som är gratis att använda även för kommersiellt bruk. Se om du inte kan hitta ett sånt istället! Hur det ser ut just för ditt teckensnitt brukar stå på den sidan där man laddar hem det. Det brukar också finnas med i de filer man får hem när man laddar ner en font. Den heter något i stil med End user agreement eller Licens request eller så. Titta på det innan du installerar nya teckensnitt för kommersiellt bruk.

Nästa grej du behöver undersöka är om det finns det åäö. Alla teckensnitt har inte det. Då blir teckensnittet väldigt svåranvänt för oss. Men ska det bara vara i en logga så kan man ju trixa till med hjälp av delar från andra bokstäver. Men det går inte att skriva löpande texter. Kommer åäö i texten lämnas platsen tom eller så ersätts den med krumelutter av något slag. Ifall du inte ser att de har konstiga åäö innan du laddar hem så brukar man kunna se det när man har laddat hem det och innan man klickar installera för teckensnittet får man upp en bild över hur det ser ut. Då kan man välja att inte installera och leta efter ett annat teckensnitt istället.

installera nya teckensnitt men åäö saknas

Teckensnitten kommer alltid som komprimerade filer och du behöver t.ex. WinRar för att kunna packa upp dem.

TECKENSNITT PÅ HEMSIDAN

Vill du byta till ett snyggare teckensnitt på hemsidan. Det är lite mer komplicerat än att göra det på sin egen dator. Därför har jag skrivit ett annat inlägg om det. Läs mer om teckensnitt i WordPress!