Välja typsnitt i WordPress

Välja typsnitt i WordPress

In Alla inlägg, WordPress-tips by Annika Vallgren

Att välja ett annat typsnitt i WordPress

Jag får ofta frågan varför du inte kan välja annat typsnitt i WordPress. Men det kan du, även om det inte är enkelt.

  • Du kan anpassa mallen, så att du får den som du vill genom att anpassa din css-fil och ladda upp den igen. Glöm inte att göra ett child-tema!
  • Du kan också specialanpassa din css-kod under ditt temas inställningar.
  • Verkar det för svårt att ändra stilmallen själv så kan jag rekommendera att du istället väljer ett annat tema där du kan ändra mycket själv som fonter färger mm.
  • Du kan även ladda hem pluginet KingComposer och välja annat typsnitt i WordPress där. Men inte heller det är helt optimalt eftersom du då måste ändra i alla textrutor. Det är lätt att glömma av att ändra fonten.

Att byta teckensnitt i WordPress

snygga teckensnitt på hemsidan

Håll det enkelt!

PROBLEMET MED ATT VÄLJA ETT ANNAT TECKENSNITT I WORDPRESS

Det största problemet är ju att även om jag hittar världens snyggaste typsnitt och lägger till det på min hemsida så är det ju inte säkert att den som besöker min hemsida har just det teckensnittet installerat på sin dator. Då blir hemsidan jätteful och inte alls som jag har tänkt mig.

Det som kunder oftast är intresserade av när de själva vill välja teckensnitt i WordPress är att få sin logga i en mer passande stil. Detta är lätt att lösa genom att använda sig av en bild istället och ladda upp den. Ta gärna en titt på de logotyper jag gjort åt mina kunder! Vill du hitta och installera teckensnitt på datorn?