Du håller väl dig uppdaterad?

In Alla inlägg, WordPress-tips by Annika Vallgren

uppdatera WordPress för att få nya buggfixar och hålla hemsidan säker
uppdatera WordPress för att få nya buggfixar och hålla hemsidan säker

Håll hemsidan uppdaterad!

Att hålla hemsidan uppdaterad är väldigt viktigt! Här tänkte jag berätta varför. För några dagar sedan fick jag ett samtal från en vän vars hemsida slutat funka. Hemsidan hade blivit utsatt för en hackerattack och var nere. Tråkigt!

Hur undviker man problem med hackerattacker?

Hur göra man för att undvika att obehöriga kommer åt och ändrar informationen i ert WordPress-installation? Här finns det väldigt många åtgärder man kan göra. Jag tänkte tipsa om några här.

Uppdatera WordPress

WordPress kommer ju regelbundet med nya uppdateringar i takt med att säkerhetsluckor upptäcks. Det kan vara bra att installera dessa, hålla hemsidan uppdaterad, för att undvika att din sida blir hackad. Om du går in på Dashboard – Updates så ser du om det finns några uppdateringar för din WordPress-installation och för dina plugins. Ta för vana att göra detta regelbundet! Läs mer om att uppdatera WordPress!

Uppdatera PHP när det kommer nya versioner

SE TILL ATT DU HAR BACKUPER

Det kan även vara bra att undersöka om just ditt webbhotell gör regelbundna backuper på din databas och dina filer. Man kan förstås även göra detta manuellt.

SKYDDA HEMSIDAN

  • Det kan även vara bra att skydda sig ytterligare med t.ex. WordFence.
  • För att undvika sk. Brute Force attacker kan det vara bra att inte använda sig av användarnamnet “admin” som är standard i WordPress. Välj något annat istället.

SKULLE OLYCKAN ÄNDÅ VARA FRAMME

Skulle olyckan vara framme och du drabbas av skadlig kod på hemsidan är mitt första tips att kolla med ditt webbhotell, många hjälper utan kostnad till med att rensa upp i koden igen.

Fortsatt läsning