Ändringar syns inte på hemsidan

Varför syns inte mina ändringar på hemsidan?

In Alla inlägg, WordPress-tips by Annika Vallgren

Ändringar syns inte på hemsidan hemsidan ibland när man precis sparat, uppdaterat och sedan kontrollerar i webbläsaren. Det går inte att se att något alls har förändrats.

Ändringar syns inte på hemsidan
Visas inte ändringarna på hemsidan?

Nästa gång du ställs inför det här problemet så testa att tömma internet cachen. Både WordPress och webbläsaren sparar sidor för att kunna hämta dem snabbare nästa gång. Bra ibland, men i detta fall uppstår problem eftersom du inte kan se förändringarna du precis gjorde i WordPress. Har du problem med att ändringar inte visas på hemsidan finns två sätt att lösa det på; tömma cachen i webbläsaren eller ett cache plugin för WordPress.

SKAFFA ETT CACHE PLUGIN

Kanske har du även installerat något tillägg för att cache lagra filer i WordPress, t.ex. WP Super Cache eller WP Fastest Cache? Syns inte ändringarna på hemsidan – testa att installera ett cache plugin. Töm cachen mha. ditt cache plugin. Gå sedan tillbaka till den sida du ville se och uppdatera webbläsaren, så brukar förändringarna dyka upp.

TÖMMA CACHEN I WP SUPER CASHE

Gå då till Admin ->Inställningar -> WP Super Cache och klicka på knappen Radera cash. Motsvarande funktioner finns för andra cacheing plugin. Det är inte alltid som alla cacheplugins funkar till alla teman.

TÖMMA CACHEN I WP FASTEST CACHE

I WP- fastest cashe hittar du en tigerikon överst i den svarta adminlisten när du loggat in på sidan.

ÄNDRINGAR SYNS INTE PÅ HEMSIDAN – ANVÄNDER DU CHROME

Ändringarna på hemsidan syns inte - Tips från Hjälp med hemsidan
Så här gör du i Google Chrome om uppdateringarna inte syns på hemsidan

Inställningar ->Historik ->Ta bort Webbinformation -> Där kan du rensa bort Webbhistorik, Cookies och andra Webbplats- och plugindata samt Cacheade bilder och filer.

Alla webbläsare har motsvarande funktion, så du får leta runt lite!

Tänk också på att hålla din hemsida uppdaterad!

Behöver du mer hjälp med hemsidan, vill du ha en ikon till din hemsida, eller något annat så tveka inte att kontakta mig!