6 användbara plugins för WordPress

6 användbara plugins till WordPress

In Alla inlägg, WordPress-tips by Annika Vallgren

Tips på användbara plugins till WordPress

Det finns massor av användbara plugins som du kan använda på din hemsida. Det finns en väldig massa faktiskt. Ibland tycker jag att det kan vara svårt att hitta det jag söker eftersom det finns enorma mängder av pluginsen.

För varje funktion jag vill ha finns det massor att välja mellan. Hur väljer man egentligen vilka plugins som är användbara? Här hittar du de plugins som jag ofta brukar använda när jag gör hemsidor.

6 Bra och användbara plugins för företagets WordPress-hemsida

6 användbara plugins för WordPress

Jag brukar titta på betyg, antal användare och när pluginet senast uppdaterades. Är det kompatibelt med min version av WordPress? Är det länge sedan det uppdaterades finns risken att det utgör ett säkerhetsproblem. Är det många som använder ett plugin och har det bra betyg så väljer jag det i första hand.

Olika hemsidor behöver förstås olika funktioner och kommer därför att behöva olika plugins också. Men här tipsar jag om några plugins som jag tror många företag har nytta av. Det finns många bra plugins som faktiskt är gratis att använda. På mina sajter använder jag ofta följande plugins:

WP FASTEST CACHE

För att hemsidan ska ladda så snabbt som möjligt när något surfar in på den brukar jag använda pluginet WP Fastest Cache. Att en hemsida cashas innebär att webbläsaren skapar statiska bilder av din hemsida. I stället för att vid varje besök ladda sidan på nytt. Det går också ställa in så att css-filer och Javascriptfiler görs så små som möjligt.

CONTACT FORM 7

Med Contact form 7 kan du skapa kontaktsidor på hemsidan. Det går att bygga formulären lite som man vill och lägga till flera olika slags datafält. Formuläret lägger in på hemsidan genom att lägga in en kortkod för just det formuläret.

När besökarna går in på din hemsida och fyller i formuläret och klickar på skicka, så skickas innehållet i formuläret som ett mail till dig. En del besökare tycker att det är mycket smidigare att fylla i ett formulär än att maila från sitt mailprogram. Därför är det bra att erbjuda båda kontaktmöjligheterna.

YOAST

Yoast är ett verktyg för att sökmotoroptimera hemsidan. Du får ange vilket sökord du vill optimera varje sida för. Yoast analyserar varje sida åt dig. Du får råd om hur du ska förbättra sidan ur ett SEO perspektiv. Du får inte bara råd om nyckelordstäthet, utan hur du ska få sidan mer lättläst. Du kan även ändra den text som visas på Googles träfflista för din sida.

KINGCOMPOSER

KingComposer ger dig ett grafiskt gränssnitt för WordPress. Många tycker att det är lättare att hantera layouten på det sättet. Du får mer kontroll och kan styra över hur texter och bilder hamnar. Gutenberg skulle kunna vara en bra ersättare för KingComposer.

WORDFENCE

Se till att skydda din hemsida mot intrång. Som företagare är du förmodligen beroende av din hemsida för att få kunder. I värsta fall kan du mista hela din inkomst på en gång. Förebygg att hackar tar sig in på din sajt!

Sedan jag själv installerade WordFence har jag upptäckt att jag har väldigt många intrångsförsök på hemsidan. Så jag rekommenderar verkligen att du som företagare installerar ett ordentligt skydd.

MASTER SLIDER

Jag vet att många vill ha ett bildspel högst upp på sin hemsida. Med ett bildspel kan du snabbt ge dina besökare en uppfattning om vad du jobbar med. Något som är väldigt fördelaktigt om du har flera olika verksamhetsområden.

Ett plugin jag ofta använder för bildspel är Master Slider. Du bygger upp ditt bildspel, anger hur stor bilden ska vara och hur ofta den ska bytas, du får välja mellan olika stilar på slidern. När alla val är gjorda och bilderna är inlagda så sparar du. Sedan kopierar du koden för din nya slider. Gå sedan till sidan där du vill ha slidern och lägg in koden som du kopierade.

Jag hoppas att du också får nytta av dessa mycket användbara plugins.

Tips på fortsatt läsning