Skydda hemsidan

Skydda WordPress-hemsidan

In Alla inlägg, WordPress-tips by Annika Vallgren

Har du tänkt på att skydda din hemsida mot hackare?

Det händer ofta att hemsidor blir hackade. Det är mycket jobb med att återställa en hemsida. Du borde skydda din hemsida. Men hur gör man för att skydda sin hemsida mot hackare? För att skydda hemsidan mot hackare kan du installera WordFence, undvika dåliga användarnamn, uppdatera ofta och ta regelbundna backuper. Jag ska berätta lite mer!  

Skydda hemsidan mot hackare

Skydda din hemsida mot hackare!
Skydda din hemsida mot hackare!

Se till att skydda din hemsida mot hackare. Om du har ett företag som är beroende av hemsidan, så kan du drabbas väldigt hårt av en hackad hemsida. I värsta fall kan du mista hela sin verksamhet.

Skydda din hemsida och förebygg problemen innan hackare tar över din eller skadar delar av hemsidan. Det finns både enkla och mer avancerade åtgärder du kan göra för att stoppa försök att ta sig in i sajtens kod och förstöra.

Skydda hemsidan med WordFence

Ett plugin (att använda i WordPress) för att göra detta är t.ex. WordFence. Pluginet uppdateras kontinuerligt och stoppar din hemsida från att bli hackad. Den är gratis att ladda ner och använda.

Det finns många anledningar till att hackers vill komma åt din sajt. De kan lägga in skadlig kod på din sida eller lägga till länkar till andra hemsidor. Du behöver ett extra skydd!

Med WordFence kan du schemalägga genomsökningar och få notiser med e-post ifall något händer med din hemsida. Om du får ett säkerhetsmeddelande så se till att åtgärda problemet för att hålla din webbsida säker. 

Ladda ner och läs mer om WordFence !

Uppdatera!

Jag vet att jag har sagt det tidigare, men det är viktigt att uppdatera plugins, ditt tema och att uppdatera WordPress. De uppdateras kontinuerligt för att förbättra både säkerheten och funktionen. Att inte uppdatera gör att du utsätter dig för onödiga risker. En uppdaterad hemsida har lättare att klara sig undan hacker attacker än en som använder äldre versioner av tema, plugins och WordPress. Buggar och säkerhetshål i äldre versioner är mer välkända och utnyttjas av hackare. Men om du uppdaterar regelbundet har du i alla fall gjort vad du kan för att motarbeta dem. 

Sedan jag själv installerade WordFence har jag upptäckt väldigt många hackerförsök på min hemsida. Så jag rekommenderar verkligen alla att installera ett bra skydd. Det är så tråkigt att behöva lägga tid och kraft på att återställa sin hemsida.

Admin som användarnamn

Välj inte ”admin” eller ”test” som användarnamn för administrationssidorna på din WP-hemsida. Det är lätt att gissa. Använd något som inte underlättar för hackaren.

Gör backup på hemsidan

Gör backup både på layouten och databasen. Du kan t.ex. använda dig av pluginet WordPress Backup to Dropbox. På många webbhotell kan man köpa till tjänsten backup. Det har jag gjort hos one.com. Skulle något hända är det definitivt värt de extra kronorna varje månad som jag lägger. Även om det inte tar så lång stund att göra en manuell backup så är det lätt att man skjuter upp det.

Förutom att skydda hemsida kan det också vara bra att ta backuper på den regelbundet. Skulle olyckan ändå vara framme så finns det faktiskt en chans att ta reda på vad som fanns på hemsidan tidigare!

Fler tips för hemsidan: