Vad stod på hemsidan tidigare

Vad stod på hemsidan förut?

In Alla inlägg, Texter by Annika Vallgren

Vill du veta hur din hemsida såg ut tidigare?

vad stod på hemsidan förut?
vad stod på hemsidan förut?

Har din hemsida kraschat? Eller har du blivit utsatt för hackers? Det innebär faktiskt inte att allt är helt kört. Det första du bör göra om det händer dig är att kontakta ditt webbhotell. De kan ofta ha en väldigt bra support och kan hjälpa dig att rensa bort skadlig kod. Det brukar ofta vara så att de har backuper på din hemsida också. Dessa kan gå att återläsa tills före felet inträffade.

Men om du inte har sådan tur finns det faktiskt ytterligare en möjlighet att få tillbaka en del av materialet som fanns på hemsidan tidigare. Det är Wayback Mashine: https://archive.org/web/. Där kan man, om man har tur, hitta vad som stod på hemsidan förut. Skriv in den webbadress du letar efter. Välj Browse history. Håll tummarna!! Det är riktigt segt. Men har du tur nu får du fram en tidslinje med några staplar på. Det är en tidslinje som visar när innehållet på din hemsida sparades ner. Så jag hoppas att du fick några träffar. 

Även om du inte kan hämta ner hela hemsidan och lägga upp den på din sajt igen så kan du kanske kopiera ut texten och se vilken information du hade på hemsidan vid ett visst tillfälle. Den här sajten har räddat både många kunder och mig själv ibland.

Vill du ha mer hjälp med din hemsida? Hör av dig!

Fortsatt läsning