Vad kostar en hemsida per år?

Vad kostar en hemsida per år

In Alla inlägg, Hemsidor by Annika Vallgren

Jag får ofta frågan vad kostar en hemsida per år. Det snabba svaret är att en hemsida kostar 340 kr och uppåt. Men jag ska förklara lite mer. 

Årskostnad till mig?

Vad kostar en hemsida per år? Är det någon årlig kostnad till webbdesignern?
Vad kostar en hemsida per år?

Många som anlitar mig är rädda att en hemsida ska kosta väldigt mycket per år, men det gör den inte. När du köper en hemsida av mig betalar du inga årliga avgifter till mig. Du äger din hemsida helt och fullt. Det du betalar till mig är en engångskostnad. Vill du veta mer om kostnad för en webbsida? När hemsidan är klar kan själv göra ändringar på den och byta ut allt på den. Hemsidan är din, du ansvar själv för att uppdatera och underhålla den. Du får också göra vad du vill med hemsidan.

Du betalar ingen årsavgift till mig.

KOSTNAD FÖR UNDERHÅLL AV HEMSIDAN?

De flesta sköter underhållet av sin hemsida själva. Då kostar inte underhållet något, utan det är förstås helt gratis. För de allra flesta går det utmärkt att underhålla sin hemsida själva och de får då en riktigt låg kostnad för sin hemsida.

Vill du att jag ska sköta underhållet på din hemsida, så betalar du för den tjänsten. Hur mycket det kostar beror på hur mycket tid du jobbet tar. Jag har inga underhållsavtal, utan vi tar en diskussion om hur lång tid jobbet tar ifall behovet skulle uppstå.

Det kan alltså vara helt gratis att underhålla hemsidan.

VAD KOSTAR ETT WEBBHOTELL PER ÅR?

Vad kostar en hemsida per år? Hur mycket kostar webbhotellet?
Hur mycket kostar webbhotellet per år?

Vad en hemsida kostar per år beror på vilket webbhotell du valt. Vissa webbhotell är dyrare än andra. De brukar kosta från 20 kr per månad och uppåt. Du kan läsa mer om detta, jämföra vad du får för pengarna på olika webbhotell och ta reda på vad olika webbhotell kostar. Det som skiljer webbhotellen åt, förutom hur mycket det kostar per år att ha en hemsida där, är lagringskapacitet, snabbhet, support mm.

Per år så kostar det alltså minst 240 kr.

VAD KOSTAR ETT DOMÄNNAMN PER ÅR?

Du betalar också en årlig avgift för din domän (alltså www-adressen).

Det brukar ligga på ca 100 kr per år.

YTTERLIGARE KOSTNADER SOM TILLKOMMER

Hur mycket kostar en hemsida per år? Vad kostar automatiska backuper?
Kosta på dig automatiska backuper också!

Jag är väldigt beroende av min hemsida för mina inkomster. Är det samma sak för dig? Då skulle jag även rekommendera dig att du även väljer till tjänsten med backup och återställning som många webbhotell har. Förr eller senare så kanske det strular. Det kan vara allt ifrån en hacker attack till att du råkar radera en viktigt sida. Då känns det väldigt bra att ha ett extra skydd. Hos one.com som jag själv använder kostar den tjänsten 20 kr per månad. Det är definitivt värt pengarna. Om man ska börja felsöka, rensa kod eller skriva om borttappade texter själv så kan saker ta tid. Nu klickar jag bara på några knappar ifall oturen skulle vara framme så återställs hemsidan som den såg ut det datum jag väljer.Vill du ha backup (hos one.com) så kostar det 240 kr per år.

VAD KOSTAR EN HEMSIDA PER ÅR DÅ?

En hemsida kostar från 340 kr per år. Väljer du att teckna även backuptjänsten så kostar hemsidan 580 kr per år.

FORTSATT LÄSNING

Om du vill kan du tjäna pengar online genom att även bli affiliate. Läs mer om hur du gör det och får passiva inkomster, samtidigt som du hjälper dina kunder.