Tjäna pengar på din hemsida

In Alla inlägg, Passiva inkomster by Annika Vallgren

Vill du tjäna pengar på din hemsida? Då kanske affiliate kan vara något för dig?

tjäna pengar på hemsidan bli affiliate komplett guide här

Genom att bli affiliate kan du kan tjäna pengar på hemsidan. Som affiliate väljer du ut produkter eller hemsidor som du gillar och som du tror att besökarna på din hemsida har glädje av. Du placerar en länk eller en banner på din hemsida. Dina besökare klickar på affiliate länken, köper något eller registrerar sig. På det sättet kan du tjäna pengar på hemsidan. 

Här ska jag berätta precis hur du gör för att bli affiliate och börja tjäna pengar på hemsidan. 

Tjäna pengar på din hemsida samtidigt som du hjälper dina kunder!

HUR MYCKET TJÄNAR MAN PÅ ATT BLI AFFILIATE?

Hur mycket du får varierar beroende på vilket program du anmäler dig till vilka villkor som gäller för just det affiliateprogrammet. För vissa affiliate får du betalt per köp, andra per person som registrerar sig och hos vissa bara för att besökaren klickar. Själv får jag några hundralappar varje månad på detta sätt. Jag måste säga att det är väldigt lättförtjänta pengar. Jag länkar till varor och tjänster som jag gillar och får betalt för det. Testa du också! Här kommer jag berätta precis hur du ska göra.

Tjäna pengar på webbsidan som affiliate hos TradedoublerTjäna pengar på webbsidan som affiliate hos Adrecord

Vill du tjäna pengar på din hemsida?

Bli affiliate och tjäna pengar på din hemsida

Registrera dig som affiliate och tjäna pengar på din hemsida!

HUR TJÄNAR DU PENGAR PÅ HEMSIDAN OCH BLI AFFILIATE?

Till att börja med behöver du registrera dig på någon affiliatesida. Jag är registrerad som affiliate bl.a. hos Adrecord och TradeDoubler. Men Adrecord är betydligt enklare, så den skulle jag rekommendera tills du blir mer varm i kläderna.

REGISTRERA DIG SOM AFFILIATE

Du registrerar dig först. Anmäl dig till Adrecords affiliateprogram du också så kör vi!

VÄLJ AFFILIATEPROGRAM OCH ANGE VILKEN HEMSIDA DU VILL DELTA MED

Nu är det dags att anmäla ditt intresse för att vara med i olika affiliateprogram och att ange vilken hemsida du vill delta med.

Du skriver in din hemsida eller om du har flera. Din hemsida kallas ibland i de här sammanhangen för kanal, det kan vara bra att känna till. När du registrerar en ny kanal eller webbplats får du fylla i Webbadress, beskriva hemsidan, ange hur mycket trafik du har till den, vilket språk den är på och vad du har för innehåll på hemsidan.

Efter att du har anmält dig kommer din ansökan granskas manuellt och när den har blivit godkänd är det bara att köra igång och tjäna pengar på hemsidan. Jag ska berätta hur du går vidare.

Börja tjäna pengar på hemsidan - registrera dig som affiliate

Så här enkelt blir du affiliate

Sök efter affiliateprogram så att du kan tjäna pengar på din hemsida

Sök efter affiliateprogram så att du kan tjäna pengar på din hemsida

VÄLJ FÖRETAG SOM DU VILL BLI AFFILIATE FÖR

När du blir affiliate så lägger du ju upp länkar eller erbjudanden från olika företag på din egen hemsida. Dessa länkar eller erbjudanden från olika företag kallas för program.

Nu är det dags att söka efter ett affiliate program som passar dig. När du hittat ett du gillar så måste du ansöka till det affiliate programmet. Ett tips här är att välja ut produkter och företag som du tycker om och som du kan rekommendera dina kunder och läsare.

Nu kan det ta några dagar innan du blir godkänd som affiliate för ett program. Vi ska gå igenom hur du lägger upp dina affiliatelänkar eller annonser när du blivit godkänd för affiliateprogrammet.

Hos Adrecord klickar du dig in på Mina relationer för att se vilka program du har blivit godkänd för.

LÄGGA IN BANNERN FÖR DITT AFFILIATEPROGRAM

Oavsett om det är en länk eller en banner (reklambild) du vill använda dig av är det alltid en kod man ska lägga in på sin hemsida. Här kommer jag att berätta hur du lägger in din banner eller affiliate länk.

tjäna pengar på hemsidan - välj utseendet på bannern

Välj utseendet på bannern

bestäm hur din banner ska se ut
Ta fram bannern för ditt affiliateprogram

TA FRAM BANNERS FÖR DITT AFFILIATEPROGRAM

Klicka på programmet och välj sedan banners. Här hittar du nu en mängd olika banners för det valda företaget. Varje banner brukar finnas i olika format och med lite olika budskap. Vissa program har massa olika att välja mellan, hos andra program är det något färre.

LÄGGA IN AFFILIATELÄNK ELLER BANNER

Hur vill du att det ska se ut på din hemsida? Vill du ha en smal hög banner, en bred smal eller kanske en länk till en specifik produkt du vill rekommendera. Det brukar finnas väldigt många alternativ att välja mellan. Så det är bara att välja något som passar bra på din hemsida.

Koden du behöver klistra in på hemsidan för att börja tjäna pengar
Hämta koden för din annons

HÄMTA KODEN FÖR BANNERN

När du har valt vilken banner du vill ha klickar du på Hämta annonskod. Då dyker en ny ruta upp där du får välja vilken av dina hemsidor du vill ha bannern på.

Sedan får du upp annonskoden som du behöver lägga in på din hemsida.

Tips: Om det inte fungerar och din affiliate annons inte visas, bocka istället för Använd traditionell HTML istället för JavaScript.

LÄGGA IN ANNONSKODEN PÅ EN WORDPRESS-HEMSIDA

Använder du WordPress kan du behöva lägga in koden i textläget.

Kodar du direkt i HTML lägger du förstås in koden för ditt affiliateprogram direkt i din HTML-kod.

Här lägger du in affiliatekoden på din WordPress hemsida
Här lägger du in affiliatekoden på din WordPresshemsida

LÄGGA IN AFFILIATE SOM LÄNKAR

Ibland funkar det inte riktigt lika bra att ha en banner som att använda en vanlig länk som besökaren klickar på. Det går faktiskt att använda länkar också. Så här gör du:

  • Gå in på mina relationer och klicka på något företag (mina aktiva relationer)
  • Nu har du i det gröna fältet (ungefär strax över mitten) en flik Generera länk. Där går du in.
  • Nu kan du ta textlänk/affiliatelänk och kopiera och klistra in på din hemsida eller…
  • Så kan det hända att du vill rekommendera en specifik produkt, säg hos chokladbudet. Då surfar du in på chokladbudet.se och letar upp just den produkt du vill visa och kopierar länken till den.
  • Gå sedan tillbaka till Adrecord och klistra in länken till produkten hos chokladbudet i fältet Direkt/produktlänk
  • Nu ändrar sig Textlänk/affiliatelänkfältet. Kopiera den nya koden
  • Gå till din hemsida och skriv texten som ska vara klickbar t.ex. Köp bästa chokladen!  Markera texten och gör den till en hyperlänk mha koden du kopierade från fältet textlänk.

SÅ HÄR GÅR DET TILL ATT TJÄNA PENGAR PÅ HEMSIDAN MED AFFILIATE MARKNADSFÖRING

Börja tjäna pengar på hemsidan genom att klicka på länken eller bannern här ovanför. Skriv in dina kontaktuppgifter och registrera dig. Det är helt gratis!

NU KOMMER DU TJÄNA PENGAR PÅ DIN HEMSIDA

Hur mycket du får betalt för varje klick, köp eller registrering är olika från program till program. Men nu kan du börja tjäna pengar på din hemsida. Dock har de flesta affiliate sajter en beloppsgräns. Du behöver komma upp i en viss summa (brukar vara runt 500kr) innan beloppet betalas ut. Fram till dess står det där och väntar. Själv får jag några hundralappar varje månad för detta.

Anmäl dig som affiliate du också och börja tjäna pengar på din hemsida! Att starta upp en helt ny sajt och börja med affiliate kan ta lite tid. Läs om hur det går för min affiliatesajt, kommer jag att bli rik i december?

VÄLJ RÄTT AFFILIATEPROGRAM FÖR ATT TJÄNA PENGAR PÅ HEMSIDAN

När jag går med i ett affiliateprogram för att tjäna pengar på min hemsida så funderar jag över vad mina läsare kan ha nytta av för länkar. Att göra reklam för choklad på den här hemsidan är kanske ingen strålande idé. Men länkar till olika affiliatesajter är bättre. Dem kan du som besökare på min hemsida ha nytta av. Samma sak på min hemsida där jag skriver om webbhotell och hur det fungerar. Där har jag placerat affilliatelänkar till olika webbhotell eftersom kunden kan ha nytta av det på den sidan. Eller vad upplever du själv? Vilken av mina banners vill du helst klicka på här nedanför? Förmodligen den med att tjäna pengar på hemsidan, eftersom det var därför du sökte dig in på min hemsida. Så tänk på att bara använda relevanta annonser på din hemsida också! Det finns faktiskt väldigt många bra affiliateprogram att använda på sin hemsida, så jag är övertygad om att du också hittar något som passar in på din hemsida!

Lycka till med att tjäna pengar på din hemsida du också!  

Klicka dig gärna vidare på mina banners här 

Vad finns det för affilieatnätverk?

I Sverige finns det några stora som t.ex.

För att bli affiliate behöver du inte anmäla dig till alla, utan det räcker med ett nätverk till att starta med.

Men det måste också sägas i sammanhanget om du har ett speciellt företag som du vill göra reklam för så är det inte säkert att företaget finns med i alla nätverk. Så om ditt mål är att hitta så många företag och produkte som möjligt att göra reklam för så behöver du gå med i flera av nätverken.

Relaterade inlägg

Hemsida företag – Vill du ha hjälp med en hemsida till ditt företag? Tveka inte att kontakta mig!

FÖRSLAG PÅ FORTSATT LÄSNING: