pizzadagen

Pizzadagen

In Alla inlägg, Passiva inkomster by Annika Vallgren

Nu har jag nått pizzadagen! Pizzadagen är den dag som hemsidan har dragit in pengar till en pizza. Jag har ju tidigare berättat om min presentsajt som jag håller på att bygga upp: brapresenter.nu. Där tipsar jag om bra julklappar och presenter. Jag skriver och berättar om bra presenter för olika målgrupper t.ex. förskolepersonalen. 

Pizzadagen tjäna pengar på din hemsida
Tjäna pengar på din hemsida

Det är en sk. affiliate sajt. Det innebär att jag har avtal med en del företag där jag får betalt om jag länkar till dem och någon köper den produkten jag tipsat om. Så när jag har skrivit klart en artikel om t.ex. presenter till förskolepedagogerna så tittar jag igenom min text och ser om det finns några bra produkter som jag kan länka till hos de företag jag har avtal med. 

Nu har jag alltså haft pizzadagen och tjänat ihop till en pizza. En milstolpe i sidans historia. Tycker du att det låter lite…ja det är det kanske också. Men sidan är ganska nystartad och det tar alltid ett tag för nya sidor att ranka hos Google. Men nu har jag börjat få lite besökare och de första betalningarna har kommit in. På en månad har det stigit från ungefär 100 besökare i veckan till 1500 besökare per vecka. Det är faktiskt väldigt ovanligt att besöksstatistiken stiger så mycket i början. Julklappar är visserligen en bra genre att skriva om just nu, men det här väldigt mycket besökare faktiskt.

Att skriva och producera material på hemsidan är jobbigt faktiskt. Speciellt innan man får några stora mängder besökare. Det är jobbigt att skriva för ingen alls. Men utan bra material så kommer man ju inte alls att ranka på Google. Så man måste producera bra material för hemsidan. Att ha uppnått pizzadagen är därför stort, det betyder att jag har gjort saker rätt och att jag är på rätt spår nu. 

Min förhoppning är att jag ska börja tjäna pengar på min hemsida nu. Det ska bli spännande att se vad som händer med besöksstatistiken om ett halvår. Hur många sökord har jag lyckats placera mig bland de första positionerna på Google med? Men pizzadagen är ett delmål i alla fall…. det är en dag när jag kommer äta lax till middag. Det är inte pizzan som är själva grejen, utan att det är en milstolpe jag nått liksom. 

Är du också sugen på att tjäna pengar på din hemsida, så har jag skrivit en liten guide om hur du gör. Det är faktiskt ganska lätt att tjäna pengar på hemsidan

TIPS PÅ FORTSATT LÄSNING: