Bra presenter

Jag ska bli rik i december

In Alla inlägg, Passiva inkomster by Annika Vallgren

Bra presenter ny sajt på gång
Jag har en ny webbsida på gång

Jag har en ny webbsida på gång. Det är presentsajt där jag ska tjäna massor av pengar och bli rik redan i december. Vill du veta hur jag gör för att bli bli rik så snabbt?

För att bli rik snabbt har jag startat en affiliatesajt. På den sajten ska man kunna surfa in och få jättebra presentförslag när man letar efter en julklapp åt moster Agda eller en present till hopplösa kollegan. Affiliate fungerar så att varje gång någon klickar på mina länkar där och köper något så tjänar jag en viss procent. Låt mig berätta lite mer om hur jag ska bli rik! 

IDÉN BAKOM MIN NYA HEMSIDA

Egentligen tycker jag att det är för mycket fokus på att konsumera idag. Vi ska köpa, köpa köpa… Jag försöker hitta idéer på billiga julklappar och gratis julklappar också. Men det är lite klurigt att komma på bra presenter som inte kostar så mycket. Jag fick idén till den nya webbsidan eftersom jag tycker att den här typen av tjänster saknas. Jag vill lätt kunna hitta bra och personliga presenter till alla. Jag vill kunna hitta presenter och julklappar som inte kostar jättemycket och gärna sådant som man kan tillverka själv. Vi måste kanske inte konsumera hela tiden?

DET ÄR MÖJLIGT ATT JAG VAR LITE VÄL ENTUSIASTISK

Bli rik på min hemsida snabbt
Bli rik på min hemsida snabbt

Kanske var jag lite väl entusiastisk när jag vill få upp en ny webbsida på Google före jul? Jag vet ju att det tar tid för en sida att hamna på Google. Men jag har ju haft sajten ett tag, har bara inte hunnit skriva så mycket. Men nu har jag börjat få ihop lite texter som jag har publicerat. Ju fler texter jag skriver på sidan desto fler texter kommer jag på att jag borde skriva för att sidan ska bli komplett.

Jag berättar ofta för mina kunder att de kan få vänta några månader innan Google hittar och indexerar deras deras nya sidor. Hur lång tid det tar för Google att ranka en sida beror på lite olika faktorer.

STATISTIKEN TALAR EMOT MIG

Den bästa dagen har jag haft 11 besökare som kommit till webbsidan. Jag undrar om det går att få upp den ordentligt till jul. Att bara lägga upp länkar till produkter funkar inte så bra. Jag behöver ha ett bra innehåll för att sajten ska bli bra. Jag vill att min nya sajt ska innehålla mina personliga tankar när det gäller presenter och julklappar. Kanske får jag satsa på julen nästa år istället?

KAN MAN RANKA EN NY WEBBSIDA SNABBARE?

Ja, det finns faktiskt några saker man kan göra för att en ny webbsida ska rankas snabbare. Till att börja med så bör man göra som jag gjorde att starta upp den nya webbsidan så fort man köpt domänen. Det brukar i regel gå snabbare att ranka en webbsida som funnits ett tag än en helt ny webbsida.

HUR GÖR JAG FÖR ATT GOOGLE SKA RANKA MIN SIDA?

Nästa steg är just den här biten med att hitta ett bra innehåll på hemsidan. Utan det så är det bara ett tomt skal. Då finns ingen anledning för Google att skicka besökare till min nya webbsida. Har man skrivit texter ska man inte sitta och hålla på dem innan man publicerar dem! Lägg ut texterna på sajten så snabbt som möjligt. Det gör inget om sajten står halvfärdig. Med en ny webbsida så kommer ändå inte kunderna att komma rusande.

OPTIMERA HEMSIDAN

Optimera ny webbsida för att tjäna mycket pengar

När jag har lite bra texter på plats på min nya webbsida kan jag börja jobba med sökmotoroptimeringen. Då är det dags att fundera över vilka sökord jag vill optimera för.

I det här fallet är det nog bra att börja med sökord som inte har så stor konkurrens. Det är bättre att börja med sökord som det inte är så många som söker efter. Sökord som det inte är så stor konkurrens om. Det gör att jag, på en ny sajt, ändå har chans att komma upp på Google. T.ex. Det är ju troligt att “julklappar” är ett mycket mer konkurrensutsatt ord än “julklappar till farmor”. 

Till att börja med med en helt ny webbsida är det bättre att satsa på “julklappar till farmor”. Det är mer troligt att jag kommer kunna ranka högt på det ordet. Jag gör samma sak med ett antal ord med låg konkurrens. Jag bestämmer vilken av mina sidor på sajten som ska optimeras för “julklappar till farmor”. 

När jag optimerar för “julklappar till farmor” så ska det finnas med i min titel, URL, i rubrikerna, i meta description i bildtexterna och i innehållet.

Visst vill jag hamna högt i sökningar för ordet “julklappar” – men med en ganska ny hemsida är det inte så troligt att jag kommer kunna göra det direkt. Det är bättre att satsa på mindre konkurrensutsatta ord. Ordet julklappar kommer jag att kunna satsa på längre fram.

LÄNKAR TILL EN NY WEBBSIDA

Länkar till sidan – Ett bra sätt att få en ny webbsida att ranka högt är att många länkar till den. Men här måste man ställa sig själv frågan om innehållet på den nya webbsidan är tillräckligt bra för att någon ska vilja länka till den? Om man svarar ja på den frågan kan din hemsida få ett lyft genom att besökarna delar med sig av den och sprider information om att den finns.

KAN ALLA SIDOR PÅ SAJTEN HITTAS?

När Google har hittat till en ny webbsida är det bra om man har menyer och interna länkar så man kan nå alla sidor på webbplatsen. Då kan sökroboten spindla igenom och indexera webbplatsen. Har man sidor som inte går att nå på det sättet riskerar man att de inte indexeras överhuvudtaget.

BESÖKARNA SOM KOMMER TILL MIN NYA HEMSIDA

ranka en hemsida snabbare hos Google
Många besökare på hemsidan

Jag får erkänna det det ser lite dåligt ut med besökarna på min nya webbsida just för tillfället. Jag tror att jag kommer kunna få upp antalet besökare fram till jul.När jag började skriva mina texter, upptäckte jag att det är väldigt många texter jag saknar. Jag väljer att börja med texter som inte har så stor konkurrens. Jag kommer kanske skulle kunna hamna högt på många sådana ord, och därigenom få besökare. Svårare ord som julklappar – ja det får bli en senare fråga. Jag kommer att fortsätta att bygga ut hemsidan med bra texter efter hand. Jag har insett att det nog kommer ta tid att skriva alla de texter jag behöver för den här sajten. 

KOMMER JAG BLI RIK FÖRE JUL?

Nja, jag är rädd att jag inte hinner bli rik på de här två månaderna som återstår fram till jul. Jag har tjänat 12,25 kr så här långt. Men att dra igång en ny sajt tar tid. Det tar tid innan besökarna infinner sig och det tar lång tid för mig att skriva alla texter som jag skulle behöva. Om jag är riktigt optimistisk så kommer jag att kunna öka mina inkomster med 300% i december. En riktigt lyckad inkomst från sajten skulle vara 36,75 kr. På några års sikt kan jag nog få den här sajten lönsam, men det är inte gjort i en handvändning.