Hur ändrar man meta description?

Meta description

In Alla inlägg, Hemsidor, Tips & trix by Annika Vallgren

Hur ändrar man meta description?
Hur ändrar man meta description?

Kan man ändra vilken text som dyker upp på Google för din hemsida


Hur ändrar man texten i Googles träfflista? När du googlar och får fram din hemsida i Google träfflista. Får du konstiga texter då?

Hur ändrar man meta description?

Så här ändrar du texten på Google. Installera pluginet Yoast. Där har du möjlighet att ställa in SEO-titel (rubriken som står överst i Googles träfflista) och meta description (texten som hamnar under rubriken i träfflistan). Låt oss gå djupare in på problemet!

Om du inte själv anger vilken text som du vill att Google ska använda som SEO-title och Meta description så kommer Google själv försöka hitta en text på sidan som representerar innehållet. Det är tyvärr inte alltid som Google lyckas ta en bra text som representerar innehållet på sidan. Därför kan det vara bra att själv ange vilken text man vill ha där.

Hur ändrar jag meta description?

Ett väldigt bra verktyg där du själv kan ange texten för din SEO-title och Meta description är Yoast. Yoast hjälper dig också att anpassa mängden text så att textsträngen inte blir för lång och kapas av Google. (Yoast har massa andra fördelar och funktioner också, som jag inte tänkte gå in på här)

Vad är en bra meta description?

När du skriver de texter du vill att Google ska visa i sin träfflista kan det vara bra att fundera en stund extra. Den här texten är en sorts varudeklaration.

  • Just nu får en meta beskrivning vara upp till 155 tecken lång.
  • Det är viktigt att du inte vilseleder läsaren. Dessa texter ska berätta för läsaren vad han eller hon får när de klickar sig vidare till din hemsida.
  • En riktigt bra text på Google ska väcka nyfikenhet och gärna innehålla en uppmaning till läsaren. Du kan till exempel skriva “ta reda på mer!”, “Läs mer”, “Skaffa det nu” eller “Prova gratis!”.
  • Det är också bra att ha med siffror eftersom de syns lite mer. En bra metabeskrivning lockar till fler klick.
  • Visas inte din metabeskrivning trots att du har skrivit en egen ska du inte bli förvånad. Det kan också vara så att Google väljer en egen metabeskrivning utifrån ditt inlägg.

Lycka till med din hemsida!