Vad ärr off-page seo?

Off-page SEO

In Alla inlägg, Sökmotoroptimering by Annika Vallgren

Vad ärr off-page seo?
Vad ärr off-page seo?
VAD ÄR DET?

Den andra delen av sökmotoroptimeringen kallas för Off-page och handlar om t.ex. länkar till din hemsida. Google har valt att sätta ett högt värde på sajter som har många länkar till sig. Men det handlar inte bara om länkar, utan alla aktiviteter du gör utanför din sajt. De viktigaste är

  • Länkar
  • Sociala medier
  • Social bookmarking

SÖKMOTOROPTIMERING OFF-PAGE

VARFÖR ÄR DET VIKTIGT?

Google försöker returnera den bästa sökträffen till besökaren. För att åstadkomma tittar de inte bara på On-page faktorer utan även andra kvalitésindikationer så som Off-page. Off-page Ger Google en väldigt bra indikation på hur användare uppfattar en viss webbsajt. En webbsida med hög kvalité och som är användbar kommer sannolikt få fler länkar från andra sidor. Det är också mer troligt att den kommer delas på Facebook, Twitter, Pintrest mm. En bra Off-sitestrategi kommer generera flera fördelar: den kommer förmodligen också att bokmärkas och delas av besökare.

FÖRDELAR FÖR DIG SOM SAJTÄGARE

MED OFF-LINE SÖKMOTOROPTIMERING
  • Ökad ranking vilket ger dig mer trafik
  • Ökad Page rank vilket indikerar betydelsen av en hemsida, sett ur Googles perspektiv.
  • Högre ranking ger också fler exponeringar. Om du rankar högt får du fler länkar, fler besök och flera sociala omnämnanden.

Alltså, Off-page sökmotoroptimering är lika viktigt som On-page SEO. Vill du bli framgångsrik behöver du ägna dig åt båda. Förr i tiden kunde du höja din ranking genom att skaffa hundratals skräplänkar, men nu för tiden behöver du jobba hårdare än så.