Hemsida till förskola
Hemsida till förskolaDet här uppdraget var en hemsida till förskolan Solöga. Förskolan hade visserligen redan en hemsida, men de ville ha en ny modernare design på den.

När jag valde layout och bilder försökte jag förmedla glädje och deras miljövänliga profil.

Problemet med att göra hemsida till förskolan

Det stora problemet när man ska göra en hemsida till en förskola är att de ofta inte vill visa bilder på barnen som går där. När jag gjorde hemsida till förskolan Solöga ville de inte visa bilder på barnens ansikten. Som du ser så är det barn med ansikte och allt på hemsidan nu. Jag letade upp trevliga barnbilder ur en bildbank som vi kunde använda oss av. När jag valde ut bilderna ville jag förmedla den glädje och lek som många av föräldrarna skrev om i sina recensioner av förskolan. Själv tycker jag att det är en av de finaste hemsidorna i galleriet, mycket tack vare de fantastiska bilderna jag hittade på barnen, de som ligger i bildspelet. Den som visas här är jag speciellt förtjust i eftersom den har samma färgskala som deras logga.

När man jobbar i WordPress är det viktigt att tänka på säkerheten och hålla både WordPress och dess tillägg uppdaterade.

Jag hjälpte dem att göra en ny ikon för webbplatsen, du vet den där lilla bilden som visas på fliken i din webbläsare. Där tog jag solen ur deras logga och redigerade bort de angränsade bokstäverna.

Jag har installerat ett plugin för att minska risken för spam.

Jag har även sett över deras säkerhet, ingen obehörig ska ju ha tillgång till deras interna sidor, med information om barnen och bilder på dem.

Dela gärna sidan!