JP-Design

Välkommen till JP Design, där varje möbel är ett unikt konstverk skapat med passion och precision. Min roll som webbdesigner var att förvandla deras online närvaro till något som verkligen speglade den unika skönheten i deras handgjorda produkter.

När jag först kom in i bilden hade JP Design redan påbörjat en hemsida, men inte riktigt kommit iland. De hade installerat flera plugin och teman, men utan att riktigt nå sitt mål. Jag insåg att för att skapa den perfekta plattformen för deras produkter var det bäst att börja om från grunden. Först deaktiverade jag allt och sedan började jag om med en ren kanvas.

En av de första utmaningarna var bilderna. Tidigare bilder var små och hårt komprimerade, vilket resulterade i pixliga och otydliga bilder av deras konstverk. Genom att arbeta med bildstorlekar och komprimeringsnivåer lyckades jag skapa en visuell upplevelse som verkligen framhävde produkternas detaljer och skönhet.

Utöver att skapa hemsidan, tog jag även på mig uppgiften att designa en enkel och logotyp för JP Design. Den tidigare logotypen led av samma pixliga problem som bilderna på hemsidan, så jag arbetade för att skapa en ny logotyp som var klar och tydlig. Genom att välja ett liknande teckensnitt som de hade innan och lägga till en subtil färgbakgrund lyckades jag skapa en logotyp som verkligen speglar JP Designs unika stil och estetik.

En annan viktig aspekt av mitt arbete var att säkerställa att hemsidan var estetiskt tilltalande och lätt att navigera. Genom att skapa en enhetlig design och layout för varje produktgrupp, till exempel bänkar och bord, skapade jag en enhetlig och trevlig upplevelse för besökarna.

Mitt mål var att skapa en plattform där JP Designs produkter verkligen kunde lysa. Genom att fokusera på rena linjer, enkel navigering och högkvalitativa bilder lyckades jag skapa en hemsida som verkligen fångar essensen av deras konstnärskap.

Tack vare mitt arbete har JP Design nu en online närvaro som verkligen speglar den unika skönheten i deras produkter. Det har varit en fantastisk resa att få vara en del av och jag är stolt över resultatet av vårt samarbete.

Besök gärna hemsidan!

Ta mig dit!

Dela gärna sidan!