Snygga hemsidor till event

Snygga hemsidor till eventKlimatfabriken har en ny hemsida

Klimatfabriken i Strängnäs har en snygg hemsida sedan tidigare, men av mig beställde de en hemsida för att ha till ett event, som de ska anordna. Hemsidan består av formulär för att anmäla sig till eventet, både som utställare och för besökande.

När man tittar på hemsidan så ser man det inte, men det finns även en sida för utvärdering av eventet.

Anmälningar till eventet

Att göra en hemsida för ett event kan förstås kosta hur mycket som helst. Men för att hålla en låg budget valde vi att använda oss av formulär. Där det går ut ett mail till Klimatfabriken när någon anmäler sig.

Men saker kan ju hända med mailen, man kan råka kasta dem osv. Därför installerade jag också ett plugin för backup av det som skrivs i formulären. Så att de garanterat ska ha en kopia av det som skrivs in i formulären.

Design av hemsidan

Den här hemsidan har Klimatfabriken själva gjort designen på. Och jag har gjort deras önskemål till en hemsida. Så jag ska inte ta åt mig någon ära av den snygga designen här! Jag har bara genomfört det de hade designat.

Att göra hemsidan var inte jätteenkelt. Jag brukar försöka undvika att installera grafiska gränssnitt, eftersom de kräver ganska mycket arbete och kan vara svåra för kunden att sätta sig in i. Men här behövde jag installera Elementor, för att få mer kontroll över färg och form. Jag försökte först att göra det hela i Gutenberg som är den inbyggda redigeraren i WordPress, men fick inte riktigt till det. Därför valde jag att installera Elementor.

Ett problem som uppstod på vägen var att jag hade satt marginaler på den vita texten i de grå fälten. Det blev ett problem eftersom marginalen hängde kvar även när man kom till mobiltelefonen. Det fick den effekten att texten la sig som en smal sträng mitt i det grå fältet. Men det var lätt åtgärdat när jag hade hittat felet. Det fanns inställningar att göra speciellt för mobiltelefonen, så att den visade texten  på hela skärmen då.

 

Dela gärna sidan!