Spira Utvärdering

– En Nyskapad Digital Närvaro

Bakgrund

Spira Utvärdering, under ledning av Elin Törner, är en professionell aktör som fokuserar på att bistå kommuner, regioner, myndigheter och organisationer med att förbättra sin verksamhet genom utvärderingar och kunskapsinsamling. När Spira Utvärdering stod inför utmaningen att bygga om sin webbplats efter ett virusangrepp, ville de behålla den tidigare estetiken och samtidigt göra den mer modern. De hade gott om texter och bilder från den gamla webbplatsen att använda som grund för det nya projektet.

Utmaning

Utmaningen för detta projekt var att återskapa den tidigare webbplatsens utseende och funktionalitet, samtidigt som den moderniserades och säkerhetsförbättringar infördes. Kundens önskan var att behålla den personliga touchen och göra webbplatsen visuellt attraktiv.

Lösning

Vi började med att rensa ut den gamla webbplatsens databas och installerade en ny WordPress-miljö. För att säkerställa säkerheten integrerades plugins som Yoast SEO och Wordfence. För att återskapa den gamla webbplatsens utseende, använde vi Zakra-temat och anpassade det enligt kundens grafiska profil med rätt typsnitt, logotyp och färger.

En särskild utmaning var att göra kundens samarbetspartners mer enhetlig. Sidan som tidigare hade loggor i olika format och storlekar. Jag skapade enhetliga loggor, i samma storlek och med en bakgrundsfärg för att göra dem enhetliga och mer professionella.

För att lägga till mer visuell tilltalande och personlighet på webbplatsen använde vi konstverk från kundens mammas målningar. Detta gav webbplatsen en unik och personlig touch, samtidigt som den behöll sin professionella känsla.

Resultat

Den nya webbplatsen för Spira Utvärdering behåller den tidigare webbplatsens visuella identitet samtidigt som den har moderniserats och säkerställts med hjälp av olika WordPress-plugins. Med sin professionella och personliga touch speglar webbplatsen nu Spira Utvärderings unika kompetens och erbjudande.

Framtida planer

Vi överlämnade användarnamn och lösenord till ägaren så att de kan uppdatera och redigera webbplatsen själva. För att ytterligare stärka sammanhållningen och engagemanget bland besökarna på webbplatsen, finns det möjligheter att utöka webbplatsens funktionalitet med resursbank, information om lokala företag och tjänster, samt information om publikationer.

Slutsats

Det här projektet med att skapa en ny webbplats för Spira Utvärdering visar hur teknologi och design kan användas för att förbättra företags närvaro online. Resultatet är en webbplats som inte bara ser bra ut, utan också bidrar till ökad engagemang och kommunikation inom målgruppen. Vi är övertygade om att denna webbplats kommer att hjälpa Spira Utvärdering i deras arbete med att stödja och utveckla sina uppdragsgivare.

Besök gärna hemsidan!

Ta mig dit!

Dela gärna sidan!