Bli en framgångsrik affiliate – en enkel steg-för-steg guide

In Alla inlägg, Passiva inkomster by Annika Vallgren

Jag började skriva på Brapresenter.nu under andra halvan av 2018. Det har inte varit en lätt resa, men det har varit en lärorik och givande upplevelse. Den här guiden är utformad för att hjälpa dig att komma igång med affiliate marketing. Oavsett om du är nybörjare eller har viss erfarenhet, kommer dessa steg att ge dig en solid grund för att börja tjäna pengar som affiliate.

Viktiga slutsatser

 1. Enkel Registreringsprocess: Det är enkelt att registrera sig hos affiliatenätverk som Adrecord och Addrevenue. Följ deras steg-för-steg-anvisningar för att skapa ditt konto och dina kanaler.
 2. Skapa och Hantera Affiliatelänkar: Lär dig hur du genererar och använder affiliatelänkar för att marknadsföra produkter och tjänster på din hemsida eller blogg. Genom att optimera länkarna kan du öka dina intäkter.
 3. SEO och Innehåll: Skapa relevant och engagerande innehåll som attraherar besökare och optimerar för sökmotorer. Bra innehåll och SEO-strategier hjälper till att öka trafiken och därmed dina intäkter.
 4. Diversifiera Dina Affiliatenätverk: Utforska olika affiliatenätverk för att hitta de som passar bäst för din nisch och strategi. Diversifiering ökar dina inkomstmöjligheter.

Genom att följa dessa steg och strategier kan du bygga en framgångsrik affiliate marketing-verksamhet som genererar stabila inkomster över tid.

Så här gör du

När jag själv började som affiliate hittade jag inga tydliga guider och instruktioner, utan snappade upp lite här och lite där. Jag har fått lära mig det mesta efter vägen så att säga. Det har varit mycket arbete med att skriva, men även där blir man duktigare med tiden.

Att arbeta som affiliate marketer är en bransch med mycket upp och nedgångar och vissa månader går det väldigt bra, men andra månader räcker inte inkomsten att leva på.

Även om det kan vara svårt och tidskrävande att vara affiliate så är det inte något som är dyrt att bli. Du väljer själv hur mycket du vill satsa, och att säga upp sig från sitt ordinarie arbete är inte det första man gör. Men inkomsterna från din affiliate marketing satsning kan bli en trevlig extrainkomst varje månad.

Så här gör du för att bli affiliate hos Adrecord

 • Besök Adrecords hemsida och klicka på knappen skapa konto.
 • Nu får du upp ett fomulär där du fyller i namn, epost, land och hittar på ett lösenord. Fyll i det, godkänn och klicka registrera.
 • Verifiera din e-post – För att komma igång, kolla din inkorg efter ett mail från Adrecord och verifiera din e-postadress.
 • Skapa din kanal – Låter svårt, men det innebär att man lägger till sin hemsida, blogg, Facebooksida, Instagram eller liknande. Stället man tänker lägga upp länkarna på helt enkelt.
 • Uppdatera dina inställningar – Nästa steg är att du kollar din inställningssida. Fyll i kontaktinformation och kontouppgifter så att de kan betala ut din lön. Det tar bara några minuter att fylla i uppgifterna här.
 • Nu behöver du invänta att din kanal blir godkänd. När den har blivit det kan du komma igång och hitta bra annonsörer som du gillar.
 • Annonsörer hittar du under fliken annonsörer. Klicka på annonsörens namn och så kommer du till deras sida där du kan läsa om dem, se provision osv. Om det är ett företag som ser intressant ut för dig ansöker du till annonsören och väljer vilken kanal (hemsida, blogg, Facebooksida) du vill ansöka med. Sedan får du vänta på att annonsören/företaget godkänner din ansökan. Ibland så sker det direkt, andra gånger får man vänta någon dag.

 • Nu är det dags att skapa en textlänk – det gör du under fliken generera länk. Då kommer man till sidan där man skapar affiliatelänkar. I fältet Textlänk / Affiliatelänk hittar du en länk som du kan använda för att länka direkt till annonsören/företagets startsida. Vill du istället länka till en specifik produkt hos företaget surfar du först in på deras hemsida och kopierar med dig adressen till produkten.

  Ett exempel: Jag vill länka till produkten https://www.teddypost.se/produkt/gra-elefant-gosedjur-med-namn-35-cm/ Då kopierar jag den sökkvägen går till Adrecord, letar upp Teddypost sidan hos Adrecord – går in på fliken generera länk och klistrar in min länk i fältet Direkt/produktlänk. Nu hittar du affiliatlänken du ska använda i fältet Textlänk / Affiliatelänk.

 • Ett litet extratips här, som kan vara bra att göra redan från start. När du ändå gör din länk fyll i något meningsfullt om produkten även i fältet Klickreferens (EPI). Det ger dig en unik märkning av just den här länken. Här skulle jag kanske välja att skriva något i stil med gosedjurelefantgramednamn. Undvik åäö, specialtecken och mellanslag – de kan ibland ge problem. Om någon köper den här elefanten så har jag koll på vilken produkt det är. Kanske kan man då hitta riktiga storsäljare som man vill göra mer reklam för och kanske plocka bort produkter som inte säljer alls.
 • Nu kopierar du länken i fältet Textlänk / Affiliatelänk och klistrar in den på din hemsida. Kanske något liknande detta. För att länken ska se lite snygg ut markerar du texten som ska länkas ”Läs mer och beställ” klickar på länksymbolen och klistrar in den.
Exempelbild på hur din text och länk skulle kunna se ut

Sedan när ditt inlägg eller sida är publicerad är det bara att vänta, skriva fler sidor och vänta ännu mer. Har du ett bra innehåll på hemsidan så brukar besökarna och inkomsterna komma.

Vill du istället använda dig av banners kan du hitta det under fliken banners. Det kan istället se ut så här:

Så här gör du för att bli affliate hos Addrevenue

 • Besök Addrevenue och klicka på Signa upp idag. Välj Affiliate och fyll i namn, epost och klicka på skapa konto.
 • Kontrollera din epost. Du har nu fått ett mail med en länk för att gå vidare.
 • Det första du behöver göra här är att gå till kontoinställningar och fylla i uppgifterna där. Hos Addrevenue kan du också vara privatperson. Här behöver du fylla i namn, personnummer, adressuppgifter, telefonnummer.
 • Under fliken mina kanaler behöver du fylla i din hemsida/blogg/facebooksida eller det ställe du nu vill lägga dina affilliatelänkar på. Sedan är det bara att luta sig tillbaka och vänta.
 • När din kanal är godkänd kan du gå vidare och söka efter annonsörer som du vill promota. Tyvärr är de lite hemliga av sig och du kan inte se annonsörerna förrän kanalen är godkänd.
 • Under fliken Annonsörer – Alla annonsörer kommer du sedan att hitta en översikt där du kan klicka dig in på olika kategorier och hitta annonsörerna. Sök till de som är relevanta för din blogg eller hemsida. Sedan får du vänta lite på att få dem godkända.
 • Under fliken Mina annonsörer hittar du dem som godkänt din hemsida.
 • När du sedan ska skapa en länk går du in på fliken Mina annonsörer – klickar dig vidare till annonsörens sida hos Addrevenue. Titta i det översta fältet att du valt rätt hemsida (kanal) och kan använda länken i fältet Din spårningslänk. Det länkar då till annonsörens första sida.
 • Vill du istället skapa en länk till en specifik produkt hos annonsören/företaget tar du länken till produken och klistrar in den i fältet Landningssida (valfritt).
 • Klickreferens (valfritt) tycker jag att du ska fylla i även hos Addrevenue – det gör att du kan se om det är någon produkt som säljer väldigt bra.

Vad finns det fler för affiliate-nätverk i Sverige?

Det finns många olika affiliateprogram och affiliatenätverk. Det finns affilliateprogram inom de flesta branscher, så du kommer säkerligen att hitta affiliateprogram som passar din nisch. Här är några av de affiliatenätverk jag hittat och är ansluten till.

Tips på fortsatt läsning

Den Ultimata Guiden Affiliate Marketing