Hur får man bort datumet på ett blogginlägg?

Datum på inlägg i WordPress

In Alla inlägg, Tips & trix by Annika Vallgren

Hur får man bort datumet på ett blogginlägg?
Hur får man bort datumet på ett blogginlägg?

När du googlar händer det ibland att det står ett datum i Googles träfflista och i din blogg. Det är bra när inlägget är nytt. Men vad händer när inlägget blivit gammalt? Då ser det inte lika roligt ut eller hur? Det ser ut att vara gammal information även om det är ett ämne som alltid är aktuellt.

Det vore bra om det gick att ta bort datumet eller hur? Och vet du, det gör det faktiskt. Vill du veta hur?

När jag själv skulle ta bort datumet inläggen i en av mina bloggar började jag först med att skriva CSS-kod för att dölja det. Men datumet finns kvar för inläggen när jag Googlade.

Sedan kom jag på nästa alternativ, att ta bort den delen av koden ur mitt temas filer. Då behöver man först skapa ett barntema och sedan ändra i det temat. Men det är något som jag inte brukar arbeta så mycket med så för mig kändes det inte jättelätt.

WP Date Remover är ett inlägg som kan hjälpa dig att ta bort datumet på inläggen i Googles träfflista.

Lätt och smidigt sätt att dölja datumet!

Innan jag hittade det pluginet så tittade jag även på andra. Det beror ju lite på vad man vill åstadkomma. Men jag hittade ett till annat tillägg som lät bra. Jag hittade ett tillägg som heter WP Old Post Date Remover av Ben Meredith men efter ett tag visade det sig att de döljer bara datumet för den som är på min hemsida.

Relaterade frågor

Hur sorterar man inläggen i WordPress? Du kan ändra ordningen på inläggen genom att ställa om datumen i WordPress. Ta reda på hur du ändrar ordningen på inläggen här.