Hur får man bort datumet på ett blogginlägg?

Datum på inlägg i WordPress

In Alla inlägg, Tips & trix by Annika Vallgren

Hur får man bort datumet på ett blogginlägg?
Hur får man bort datumet på ett blogginlägg?

När du googlar händer det ibland att det står ett datum i Googles träfflista och i din blogg. Det är bra när inlägget är nytt. Men vad händer när inlägget blivit gammalt? Då ser det inte lika roligt ut eller hur? Det ser ut att vara gammal information även om det är ett ämne som alltid är aktuellt.

Det vore bra om det gick att ta bort datumet eller hur? Och vet du, det gör det faktiskt. Vill du veta hur?

När jag själv skulle ta bort datumet inläggen i en av mina bloggar började jag först med att skriva CSS-kod för att dölja det. Men datumet finns kvar för inläggen när jag Googlade.

Sedan kom jag på nästa alternativ, att ta bort den delen av koden ur mitt temas filer. Då behöver man först skapa ett barntema och sedan ändra i det temat. Men det är något som jag inte brukar arbeta så mycket med så för mig kändes det inte jättelätt.

Men det finns faktiskt ett tillägg som kan hjälpa till att ta bort datum på WordPress-inlägg. Jag hittade ett tillägg som heter WP Old Post Date Remover av Ben Meredith som kunde fixa det. I det tillägget får jag själv sätta gränsen när datumet ska plockas bort. Jag kan till exempel välja att inlägg som är äldre än 30 dagar ska inte ha något datum.

Så här tar du bort datumet på inlägg i WordPress
Så här tar du bort datumet på inlägg i WordPress

Lätt och smidigt sätt att dölja datumet!

Relaterade frågor

Hur sorterar man inläggen i WordPress? Du kan ändra ordningen på inläggen genom att ställa om datumen i WordPress. Ta reda på hur du ändrar ordningen på inläggen här.