Din Guide till En Effektiv Hemsida till Företag – Skapa Framgång Onlinehemsida till företag

In Alla inlägg, Hemsidor by Annika Vallgren

Behöver ditt företag en hemsida eller en uppgradering av den nuvarande? Oavsett om det är att öka försäljningen, förbättra kundengagemanget eller stärka ditt varumärke, spelar en välutformad hemsida till företag en central roll. Utforska nyckelelementen för en framgångsrik hemsida till företaget, kostnader, och de bästa praktikerna för att säkerställa att din webbnärvaro ger avkastning.

Viktiga slutsatser

 • En hemsida är avgörande för företagets närvaro online och bör vara välutformad, användarvänlig och informativ för att stärka varumärkets trovärdighet och underlätta kundengagemang.
 • Kostnaden för en företagshemsida varierar beroende på dess omfattning och funktioner, och flertalet tjänster som SEO och underhåll ingår ofta inte i grundpaketet.
 • Effektiv hemsida kräver noggrann planering av konstruktion och innehåll, inklusive integrering av sociala medier och e-handel, samt fortlöpande mätning och analys av hemsidans prestanda.

Vad kostar en hemsida

Priset för en hemsida kan variera beroende på dess omfattning och funktioner. Hos Hjälp med hemsidan i Stockholm, kan du få hjälp att ta fram en hemsida. Det kostar från 9900 kr (engångskostnad) + en årlig avgift till webbhotellet. Om hemsidan har många sidor och funktioner kan priset bli högre.

PaketnamnBeskrivningPrisDetaljer
HEMSIDA BUDGETEn startsidaFrån 9 900 kr ex momsMobilanpassad och enkel design
HEMSIDA MINISmåföretagarpaketetFrån 11 800 kr ex moms4 sidor, kontaktformulär, mobilanpassad, enkel design, länkar till sociala media
HEMSIDA MIDIPopuläraste valetFrån 15 400 kr ex moms10 sidor, kontaktformulär, mobilanpassad, enkel design, länkar till sociala media
HEMSIDA MAXIHemsida som skräddarsys efter dina behovFrån 36 000 kr ex moms10 sidor, kontaktformulär, mobilanpassad, enkel design, sökmotoroptimering för att generera relevant trafik, länkar till sociala media, E-handel funktioner

Tillval som kan göras på hemsida företag

När du beställer en hemsida till ditt företag, finns det fantastiska möjligheter att skräddarsy den efter dina specifika behov! Här är några tillval och tjänster som du kan välja att lägga till för att verkligen få din hemsida att sticka ut och fullt ut matcha ditt företags vision:

 • Avancerad design: Skapa ett unikt och iögonfallande utseende som fångar din målgrupps uppmärksamhet.
 • Anpassning av layoutmallar: Modifiera standardmallar för att bättre reflektera din företagsidentitet.
 • WordPress-utbildning: Få de kunskaper du behöver för att själv kunna hantera och uppdatera din webbplats.
 • Inköp av tema/layoutmall: Välj bland premiumteman för att göra din sida ännu mer professionell.
 • Logotypdesign: Låt oss hjälpa dig att designa en logotyp som effektivt representerar ditt varumärke.
 • Utökning av sidantal: Expandera din webbplats med fler sidor för att inkludera all nödvändig information.
 • Sökmotoroptimering: Förbättra din synlighet online med SEO-tjänster som drar till sig rätt trafik.
 • Webbplatsunderhåll och uppdateringar: Säkerställ att din webbplats alltid är aktuell och säker.
 • Innehållsproduktion: Vi kan hjälpa till med att skriva och utveckla engagerande texter för din webbplats.
 • Korrekturläsning och textförbättringar: Se till att ditt innehåll är felfritt och professionellt.
 • Fotografering och bildbearbetning: Använd professionella bilder som verkligen visar ditt företag från sin bästa sida.
 • Webbshop: Integrera en e-handelslösning för att smidigt sälja produkter eller tjänster direkt från din webbplats.

Att känna till dessa tillval ger dig möjligheten att fullt ut anpassa din webbplats så att den inte bara uppfyller utan överträffar dina förväntningar och hjälper ditt företag att växa.

Varför en hemsida är avgörande för företagets framgång

Illustration av en växande graf som representerar företagets framgång på marknaden

I den digitala världen vi lever i, är en hemsida för företaget inte bara ett tillägg – det är en nödvändighet. Hemsidan är din digitala säljperson, tillgänglig dygnet runt för att representera ditt varumärke, generera trafik och kunder. Det är en vital del av att effektivt utnyttja digitala medier.

Men det räcker inte med att bara ha en hemsida – det måste vara en bra hemsida. En professionellt utformad hemsida till företaget signalerar seriösitet och stärker positionen på marknaden. Den ökar företagets synlighet och trovärdighet och stärker kundengagemang genom att vara tillgänglig dygnet runt, erbjuda en plattform för att sälja produkter och tjänster, och skapa förtroende.

Nyckelelement för en effektiv företagshemsida

Illustration av en användarvänlig webbdesign med tydlig information och lättillgängliga kontaktuppgifter

En effektiv företagshemsida byggs inte av en slump. Det kräver en noggrann planering och utformning av kritiska komponenter. En av dessa komponenter är en användarvänlig design. Användarna ska kunna navigera smidigt genom webbplatsen, vilket innebär att menyer och sidstruktur måste vara logiska och intuitiva.

Ytterligare två viktiga komponenter är tydlig information om företagets produkter eller tjänster och enkel tillgång till kontaktuppgifter. Viktig information ska vara lätt att hitta och förstå för webbplatsbesökarna. Dessutom bör kontaktuppgifter som telefonnummer, e-postadress och fysisk adress vara tydligt presenterade så att potentiella kunder enkelt kan komma i kontakt med företaget.

Användarvänlig design

En responsiv och användarvänlig design är avgörande för en hemsida. En responsiv design innebär att en webbsida är läsvänlig och funktionell på alla enheter. Med tanke på att cirka 53% av alla besök till hemsidor sker via mobila enheter, är det viktigt att hemsidan fungerar bra på olika skärmar.

Dessutom är en responsiv design föredragen av sökmotorer såsom Google. En användarvänlig och snygg hemsida är viktig för att attrahera nya kunder och göra företaget mer lönsamt.

Tydlig information

En bra hemsida bör ha en klar disposition med inledning, huvuddel och avslutning. Tydlig information presenteras genom en välstrukturerad layout som faciliterar förståelse. Informationen bör struktureras med rubriker och punkter för att göra den tydlig och lättföljd. När du skapar en ny hemsida är det viktigt att tänka på dessa aspekter.

En problemlösningsdisposition som redogör för situationen, identifierar problemet, och presenterar en lösning klarlägger företagets erbjudanden.

Kontaktuppgifter

Tydliga och lättillgängliga kontaktuppgifter är en annan viktig aspekt av en effektiv företagshemsida. Pålitlighet och tillgänglighet på företagets hemsida skapar trygghet och kan öka förtroendet hos kunder, vilket är avgörande för att underlätta kommunikation med dem.

Att välja rätt plattform för din företagshemsida

Det finns många plattformar att välja mellan när man ska skapa en hemsida till företaget. En av de mest populära plattformarna är WordPress, som används av cirka 60 miljoner webbplatser världen över. Men det finns också andra alternativ att överväga. Här är några exempel:

 • EpiServer: Särskilt populär i Sverige bland företag med stora webbplatser.
 • Wix: Erbjuder användarvänliga lösningar med drag-and-drop funktionalitet och ett utbud av välskrivna mallar.
 • Squarespace: Liksom Wix erbjuder Squarespace användarvänliga lösningar med drag-and-drop funktionalitet och ett utbud av välskrivna mallar.
 • Jimdo: En annan plattform med användarvänliga lösningar och drag-and-drop funktionalitet.
 • Grav: En open-source plattform som är känd för sin flexibilitet och anpassningsbarhet.
 • Drupal: En kraftfull plattform som passar bra för stora och komplexa webbplatser.
 • Joomla: En annan kraftfull plattform som är populär bland företag och organisationer.
 • Site123: En enkel och användarvänlig plattform som passar bra för mindre webbplatser.

Beroende på företagets behov kan någon av dessa alternativ vara lämpliga, men det är viktigt att förstå vad varje företag behöver för att fatta rätt beslut.

Sökmotoroptimering (SEO) för hemsida företag

Sökmotoroptimering (SEO) är en annan viktig aspekt att tänka på när man skapar en hemsida till företaget. Här är några saker att tänka på för att förbättra en sidas SEO:

 • Använd rätt rubriksstruktur
 • Kontrollera länkar och sitemaps
 • Optimerade sidtitlar med nyckelord och beskrivningar under 60 tecken kan förbättra sökoptimeringen.

Content marketing stödjer SEO genom att producera högkvalitativt innehåll med relevanta nyckelord och länkar, vilket ökar webbplatsens sökmotorranking. Att konvertera tunga bilder till WebP-format kan också förbättra en webbplats laddningstider, vilket är viktigt för SEO.

Integrera sociala medier och e-handel

Hemsida till företag Hur gör man med texter och bilder

En annan viktig aspekt av att ha en effektiv hemsida till företaget är att integrera sociala medier, e-handel och e post. Sociala medier kan bidra till att öka exponeringen och varumärkeskännedom på ett kostnadseffektivt sätt samtidigt som man skapar medvetenhet hos potentiella kunder.

För företag som är fokuserade på e-handel finns det specifika plattformar som Weebly, som erbjuder verktyg lämpliga för onlinebutiker, samt system som Volusion och Magento som är specialiserade på e-handel och ökar i popularitet. Integration av e-handel på företagets hemsida är avgörande för att öka både varumärkeskännedom och försäljning.

Skapa engagerande innehåll

Illustration av engagerande innehåll på en företagshemsida

Content marketing är en strategisk metodik inriktad på att:

 • Skapa relevant, värdefullt och engagerande innehåll
 • Attrahera och behålla en definierad målgrupp
 • Bygga upp en stark varumärkesnärvaro
 • Öka medvetenheten
 • Skapa förtroende och främja långsiktig kundlojalitet

Genom att använda engagerande innehållsmarknadsföring kan du uppnå dessa mål.

Företag kan sticka ut för potentiella kunder som är trötta på traditionella annonser genom att fokusera på att bygga relationer istället för direkt försäljning genom innehåll. Värdefullt innehåll kan generera leads eftersom besökare som finner innehållet fördelaktigt sannolikt kommer överväga att engagera sig ytterligare med företaget. Interaktion och engagemang med målgruppen genom innehållsmarknadsföring kan bidra till att bygga starkare relationer och främja dialog.

Mätning och analys av hemsidans prestanda

Mätning och analys av hemsidans trafik är avgörande för att förstå besökarnas beteende och optimering av användarupplevelsen. Här är några verktyg som kan hjälpa dig med detta:

 • Google Analytics erbjuder en djupgående analys av hemsidans trafik, som möjliggör mätning av sidvisningar och identifiering av populärt innehåll.
 • Semrush ger detaljerade rapporter om webbplatstrafik och sessionslängd, samt hjälper till att jämföra hemsidors prestanda mot konkurrenter.
 • Similarweb ger också detaljerad information om webbplatstrafik och kan hjälpa dig att analysera din hemsidas prestanda.

Genom att använda dessa verktyg kan du få värdefull insikt om din hemsidas trafik och göra nödvändiga förbättringar för att optimera användarupplevelsen.

MyKinsta Analytics tillhandahåller detaljerad information om resursanvändning och prestanda, vilket kan bidra till beslut om förbättringar på hemsidan.

Att anlita en webbyrå eller göra det själv?

Viktigt att tänka på med företagets hemsida

När det kommer till att skapa en hemsida till företaget, är ett vanligt dilemma om man ska anlita en webbyrå eller göra det själv. Kunder som har anlitat webbyråer är ofta mycket nöjda med det professionella arbetet och resultatet. Dessutom finns det möjlighet att få utbildning och support för att lära sig att själv göra mindre uppdateringar.

Men att göra hemsidan själv kan vara mer kostnadseffektivt, åtminstone på kort sikt. Det kräver dock mer tid och kunskap. Det viktigaste är att välja det alternativ som bäst passar dina behov och resurser.

Sammanfattning

Att ha en effektiv hemsida till företaget är mer än bara att ha en online närvaro. Det handlar om att skapa ett kraftfullt verktyg för att öka synlighet, bygga varumärkeskännedom, engagera kunder, och ultimat, öka försäljningen. Genom att överväga alla aspekter vi har diskuterat – från design och innehåll till SEO, sociala medier, e-handel och analys – kan du skapa en hemsida som inte bara ser bra ut, men också presterar.

Att skapa en hemsida till företaget kan vara en stor investering, både i tid och pengar. Men, med rätt planering, verktyg och resurser, kan det vara en av de mest lönsamma investeringarna du gör för ditt företag.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en hemsida för företag?

Priset på en företagshemsida varierar beroende på storlek, funktionalitet och eventuella tilläggstjänster, men det kan vanligtvis börja från några tusen kronor och uppåt.

Vilka företag behöver hemsidor?

I dagens digitala värld behöver nästan alla företag, oavsett bransch eller storlek, en professionell närvaro på nätet för att locka kunder, öka synligheten och bygga varumärkesmedvetenhet.

Är det gratis att ha en hemsida?

Det finns gratis plattformar för att skapa enkla hemsidor, men för en professionell, anpassad och effektiv företagshemsida krävs vanligtvis investeringar i domän, webbhotell och eventuell utveckling eller design.

Hur gör man en hemsida för sitt företag?

För att skapa en företagshemsida bör du planera dess syfte, design och innehåll, sedan välja en plattform som WordPress eller en webbbyrå som kan hjälpa till med utvecklingen.

Vilka hemsidor är bäst?

De bästa hemsidorna är användarvänliga, visuellt tilltalande, optimerade för sökmotorer och mobilanpassade, och uppfyller specifika behov och mål för företaget eller organisationen.