Din Guide till en Ny Hemsida – Skapa en Framgångsrik Online Närvaro!

In Alla inlägg, Hemsidor by Annika Vallgren

Ska du lansera en ny hemsida? I denna konkreta guide utforskar vi varför en uppdaterad webbplats är nödvändig, hur du navigerar i processen och vad som krävs för att maxa din online närvaro. Vi går igenom planering, design, och de viktiga aspekterna av SEO och användarvänlighet – utan onödigt fluff.

Viktiga slutsatser

 • En hemsida ökar synlighet och ska vara kombinerad med en smart digital strategi och rätt plattform för att stärka företagets online närvaro.
 • Viktiga aspekter av en hemsida inkluderar responsiv design för mobila enheter, SEO för att förbättra synlighet och en strategisk plan för att uppnå företagets mål.
 • Att välja rätt webbyrå är avgörande och bör inkludera kontinuerlig uppdatering och underhåll av hemsidan för att säkerställa långsiktig framgång.

Varför en hemsida?

Hemsida för att engagera dina kunder

Ny hemsida med modern design och attraktiva bilder

En modern och uppdaterad hemsida är mer än bara en digital broschyr. Den är en aktiv del av ditt företag och ett kraftfullt verktyg för att engagera dina kunder och stärka din online närvaro.

När du investerar i en hemsida, ökar du inte bara ditt företags synlighet, utan skapar också en plattform där du kan visa upp ditt företags engagemang för digital närvaro och anpassning till nya tekniska trender.

Att köpa hemsida kan öka chanserna att få nya kunder

När du ska köpa en hemsida är det viktigt att tänka på flera aspekter, såsom valet av CMS-system, vikten av att leverantören är kompetent inom SEO, syftet med webbplatsen och kostnadsvariationerna för att köpa en webbplats. Att ha en attraktiv och uppdaterad hemsida kan också öka dina chanser att attrahera nya kunder. Men det räcker inte bara med en modern design. För att maximera effekten av din nya hemsida behöver du också en smart digital strategi.

Vill du ha en hemsida till ditt företag?

Småföretagare med sin nya hemsida

Om du behöver en hemsida till företaget, kan vi hjälpa dig. Vi vill ge alla småföretagare möjligheten att köpa en hemsida som är snygg och användbar. Kostnaden för en hemsida kan variera beroende på storlek, funktioner och den expertis som krävs för att ta fram den, med fasta priser för kompletta paketlösningar och olika paketalternativ.

När du vill köpa hemsida erbjuder vi en billig hemsida från 9900 kr, med korta leveranstider och en mobilvänlig design. När du köper en hemsida från oss, kan du vara säker på att du får en högkvalitativ och professionell produkt.

Men vi erbjuder mer än bara attraktiva hemsidor. Vi erbjuder också en rad tjänster som kan hjälpa dig att ta fram och förbättra din online närvaro och öka din konkurrenskraft. Oavsett om du behöver hjälp med:

 • SEO
 • sociala medier
 • e-handel
 • e-post
 • eller något annat

Vi kan erbjuda en lösning som passar dina behov och din budget, utan dolda avgifter, och hjälper dig att få fler kunder – inga problem.

Vanliga frågor när man skaffar en hemsida

Tips och råd för hemsida med Google Maps

När man skaffar en hemsida, kan det uppstå många frågor och funderingar.

Bilder till hemsidan

Till exempel kan du undra om du behöver professionella bilder för din hemsida. Om du saknar bilder kan vi hjälpa dig med det. Vi har tillgång till en gratis bildbank som vi brukar använda oss av.

Men om du har budgeten, är det alltid bäst att anlita en professionell fotograf som kan ta bilder av ditt företag och de som arbetar där.

Google maps

En annan vanlig fråga handlar om hur kunderna ska hitta till ditt företag. Ett bra sätt att lösa detta är att lägga till Google maps på din hemsida. Det gör det lätt för dina besökare att hitta adressen och vägbeskrivningen till ditt företag.

Webbhotell och domän

Du behöver också någonstans att lägga alla filer och bilder som behövs för din hemsida. Du behöver ett webbhotell för detta. Det finns många olika webbhotell att välja mellan, och det som skiljer dem åt är bland annat storleken på ditt webbutrymme, supporten och hur stor del av tiden de finns tillgängliga.

Anlita Hjälp med Hemsidan när du vill köpa hemsida!

Att skapa en hemsida kan vara en stor uppgift, särskilt om du inte har tid eller teknisk kunskap. Om det är fallet kan det vara en bra idé att anlita hjälp med hemsidan. Varje kund är unik, och de hemsidor vi skapar är unika och anpassade efter dig och ditt företag.

Hjälp med hemsidan

Oavsett om du vill:

 • presentera dig eller ditt företag
 • skapa en utbildningsplattform
 • starta en blogg
 • öppna en webbshop

Vårt mål är att webbsidan ska vara till nytta för dig och ditt företag. Vi vill uppfylla dina drömmar och skapa den perfekta hemsidan för dig, inom ramen för din budget. Vi erbjuder allt som rör din hemsida, och de webbplatser vi skapar kan vara små eller stora.

Att välja rätt plattform för din nya hemsida

När du ska skapa en hemsida är det viktigt att välja rätt plattform. Det finns flera olika plattformar att välja mellan, var och en med sina egna fördelar och nackdelar.

Välj den plattform som passar dina behov

Joomla, till exempel, är en öppen källkodsplattform som driver ungefär två miljoner webbplatser och är känt för att vara fritt tillgänglig. Drupal, å andra sidan, är inte lika vanligt för bloggar eller små e-handelswebbplatser.

Men en av de mest populära plattformarna idag är WordPress. Det är en användarvänlig plattform som erbjuder stor flexibilitet och anpassningsmöjligheter.

WordPress

WordPress är en populär plattform som används för att bygga enkla wordpress hemsida. Den erbjuder användarvänlighet som gör det möjligt att enkelt göra ändringar på hemsidan utan behov av att kunna kodning, HTML eller CSS.

Dessutom finns det ett stort utbud av teman och plugins för WordPress, vilket ger stor flexibilitet och anpassningsmöjligheter för hemsidan.

En annan fördel med WordPress är dess starka SEO-stöd. Detta hjälper till att förbättra en hemsidas synlighet och ranking i sökmotorers resultat, vilket kan öka antalet besökare till din hemsida.

Planering och strategi för din nya hemsida

Strategisk planering för din nya hemsida

Att skapa en hemsida handlar inte bara om att välja rätt plattform och design. Det kräver också en effektiv strategisk planering. Detta innebär att du behöver förstå och prioritera dina strategiska mål och fastställa en riktning för hur dessa ska uppnås. Att ta fram en detaljerad plan är avgörande i utvecklingsprocessen, eftersom det lägger grunden för att skapa initiala utkast, hitta grafiska designers för att skapa logotyper och diskutera processen att förverkliga en detaljerad webbplatsidé genom webbyråer.

Strategisk planering bör vara både visionär och realistisk, och inkludera stegvisa, hanterbara mål som kan anpassas efter skiftande prioriteringar och kundkrav.

Det bör också vara en adaptiv process som omvärderar antaganden och anpassar sig efter förändringar.

Design och användarupplevelse

Effektiv webbdesign för hemsida

Design spelar en stor roll i hur effektiv din hemsida är. Bra design är intuitiv och hjälper användaren att enkelt förstå hur man navigerar på webbplatsen, vilket minskar behovet av tankeinsats. Dessutom kan en effektiv webbdesign förbättra användarupplevelsen genom att göra det lätt för besökare att snabbt nå önskat innehåll.

Men design handlar inte bara om utseende. Det handlar också om att bygga förtroende hos dina kunder. En modern och responsiv hemsida kan visa att ditt företag tar sin verksamhet på allvar.

Dessutom bör webbplatsens visuella element, som färger och typsnitt, konsekvent reflektera varumärkets stildrag.

Innehåll och sökmotoroptimering (SEO)

Innehåll är kungen när det gäller digital marknadsföring. Högkvalitativt och relevant innehåll etablerar auktoritet, skapar kontakt med din publik och adresserar deras behov, vilket är avgörande för en stark online närvaro.

Men att ha bra innehåll räcker inte. Du behöver också en effektiv SEO-strategi. On-page optimering, stark backlinkprofil, integration av sociala medier – alla dessa faktorer spelar en viktig roll i att öka din hemsidas synlighet i sökmotorer och locka ett ökat antal besökare.

Responsiv design och mobiloptimering

I dagens mobilvärld är det viktigare än någonsin att din hemsida är en mobilanpassad hemsida. En responsiv design är avgörande eftersom mobila enheter är de mest använda digitala enheterna och majoriteten av svenskar regelbundet använder dem för att surfa på internet.

En responsiv design innebär att din webbplats automatiskt anpassar sig till användarens skärmstorlek, vilket ger en bättre upplevelse utan att behöva zooma eller skrolla.

För e-handelswebbplatser är det särskilt viktigt att använda mobilvänlig navigering, t.ex. hamburgermenyer, för att tillgodose mobila användares behov.

Skapa en hemsida själv eller anlita en webbyrå?

Att skapa en hemsida själv kan vara ett kostnadseffektivt alternativ om du har tid och teknisk kunskap. Men om du inte har det, kan det vara en bättre idé att anlita en webbyrå.

En webbyrå kan erbjuda helhetslösningar till fast pris. Kostnaden för att anlita en webbyrå för en komplett paketlösning (’kostar en hemsida’) varierar beroende på hemsidans storlek, de funktioner som önskas, och den expertis som krävs för utvecklingen. De skräddarsyr även paket efter dina behov och har fokus på kunden.

Men innan du bestämmer dig för att anlita en webbyrå, är det viktigt att du gör lite efterforsking. Ställ frågor om kostnaden för tjänsterna, inklusive prissättning, vad som ingår och deras tidigare erfarenheter. Detta hjälper dig att hitta en webbyrå som passar dina behov och din budget. Själv skulle jag förstås rekommendera Hjälp med hemisdan.

NU ERBJUDER JAG ANDRA HJÄLP MED HEMSIDAN

Jag hjälper andra att skaffa ny hemsida

Hos hjälp med HEMSIDAN finns den snabba och enkla hjälpen till att köpa hemsida. Hör av dig idag! Jag hjälper dig, med allt om du vill!

Jag som driver Hjälp med hemsidan heter Annika Vallgren. Jag gör allt från att göra små ändringar på befintliga hemsidor till att bygga upp en helt ny sajt. Självklart väljer ni om ni själva kan ska uppdatera den eller om ni vill att jag hand om allt. Jag finns i Åkersberga och i Stockholm. Jag jobbar inte bara med hemsidor till kunder här i Stockholmsområdet, utan jobbar med företag och privatpersoner över hela landet. Ja, över hela världen faktiskt.

Vad behöver du hjälp med på din nya sajt?

Jag hjälper gärna till med andra saker runt webben också som t.ex: Skaffa webbhotell, skaffa e-post, sökmotoroptimering, registrera hemsidan på Google, Facebook, hjälp med WordPress, statistik för hemsidan, webbshop och e-handel, Google maps, länka till sociala medier så som Facebook, Instagram eller Twitter kanske vill du ha flerspråksstöd på hemsidan.

det är lätt att skaffa ny hemsida

Alla kunder är olika och har olika behov. Jag vill hjälpa dig att uppfylla dina digitala drömmar. Jag är lyhörd och försöker sätta mig in i vad alla kunder har för behov. Vilka deras kunder är. Tillsammans med dig som kund försöker jag skapa en ny hemsida som både du och dina kunder kommer älska.

Det är lätt att skaffa en hemsida!

Att lansera och underhålla din nya hemsida

När du har skapat din hemsida, är det dags att lansera den. Innan lansering av hemsidan är det avgörande att genomgå en checklista för att säkerställa att webbplatsen är felfri och inte saknar viktiga element som en favicon i webbläsarnas adressfält.

Men att lansera din hemsida är bara början. För att din hemsida ska vara framgångsrik, behöver du kontinuerligt uppdatera och underhålla den. Detta innebär att du behöver ha en välplanerad marknadsföringsstrategi och relevant innehåll som gynnar dina besökare.

Sammanfattning

Att skapa en hemsida kan vara en stor uppgift, men med rätt planering, strategi och verktyg, kan du skapa en hemsida som inte bara ser bra ut, utan också fungerar bra och hjälper dig att uppnå dina affärs mål.

Oavsett om du bestämmer dig för att skapa en hemsida själv eller anlita en webbyrå, är det viktigt att du gör din forskning och väljer den bästa lösningen för ditt företag.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar en ny hemsida?

Kostnaden för en ny hemsida, eller ”kostar en hemsida”, varierar beroende på dess storlek, funktioner och den expertis som krävs för utvecklingen. Priserna kan sträcka sig från några tusen till flera tiotusentals kronor, med fasta priser för kompletta paketlösningar och olika paketalternativ som erbjuder en prisintervall. Det är viktigt att förstå att en hemsidas pris kan variera stort beroende på dess komplexitet och funktionalitet.

Hur gör man sin egen webbsida?

För att skapa din egen webbsida kan du använda webbutvecklingsplattformar som WordPress, Wix eller Squarespace, vilka erbjuder användarvänliga verktyg för att bygga och anpassa sidor.

Vad kostar det att hosta en hemsida?

Hostingkostnader för en hemsida kan variera från några tiotals kronor i månaden för grundläggande delad hosting till flera hundra eller tusen kronor för dedikerade servrar eller avancerad molnhosting.