Interna länkar på hemsidan

Interna länkar

In Alla inlägg by Annika Vallgren

Interna länkar på hemsidan
Lägg till interna länkar på hemsidan!

Mitt nästa tips är att länka internt på sajten. Länka till andra artiklar som du tror att läsaren också skulle ha nytta av. Då får du besökaren att stanna längre på din sajt.

  • Interna länkar minskar antalet klick som krävs för att nå varje enskild sida på webbplatsen.
  • Interna länkar ger dig möjligheten att använda nyckelord över dina sidor. Men länka endast till relevant material.
  • Interna länkar förbättrar användarupplevelsen genom att visa läsaren ytterligare material som kan vara intressant att läsa och det bidrar till att de tillbringar mer tid på din webbplats. Så när du skriver en ny sida eller ett nytt inlägg så fundera över annat material du har på din sida som skulle kunna intressera din läsare.

Den klickbara texten som visas i en länk kallas för ankartext. Den texten ger både Google och användare information om sidan du länkar till. Länkar på hemsidan kan vara interna och leda till andra sidor på din sajt eller till externa sidor. Oavsett vilket så gör en bra ankartext det lättare för besökarna att hitta på din webbplats och förstå vad den handlar om. Ankartexter som ”klicka här” är ju text som inte riktigt har med innehållet på sidan att göra. Använd utrymmet smartare och beskriv vad besökaren möter om de klickar på länken istället. Det är också bra om ankartexten inte är allt för lång. Något eller några få ord brukar vara lagom. Tänk också på att formatera länkarna så att de sticker ut i den löpande texten, annars missar besökarna dem.