Köpa webbadress vad är det

Köpa webbadress

In Alla inlägg, Webbhotell by Annika Vallgren

Att köpa webbadress, vad innebär det?

Köpa webbadress vad innebär det
Köpa webbadress vad innebär det?

Förmodligen är du intresserad av att skaffa en hemsida och vill ha en webbadress kopplad till din hemsidan. Andra alternativ är att du vill skaffa ett webbhotell, köpa en webbadress utan att ha ett webbutrymme till eller kanske vill du ta reda på vem som äger en specifik hemsida och köpa den. Jag tänker berätta hur du gör alla alternativen och försöka reda ut begreppen en aning.

Skaffa hemsida – köpa webbadress och webbhotell

Det allra vanligaste är att man vill ha en hemsida. Då behöver du köpa både webbadress och betala för ett webbhotell. Ett billigt webbhotell är one.com . De har visserligen mycket driftstörningar, men för den som verkligen vill att det ska vara billigt så kanske det är bra att börja där. För att ha en hemsida behöver du både ett webbhotell och en webbadress (domän). Det är förmodligen detta du vill göra. Om du vill så hjälper jag dig gärna att skaffa webbhotell och domän. 

SKAFFA WEBBHOTELL OM DU KÖPT WEBBADRESSEN TIDIGARE

köpa webbadress och webbhotell
Köpa webbadress och webbhotell

Om du köpt en webbadress tidigare och vill bygga något på adressen nu. Då behöver du gå till ett webbhotell och ansöka om att flytta till webbhotellet. Du brukar få börja med att skriva  in din webbadress i deras sökfält, söka efter den…den säger då förstås att den är upptagen. Men om du äger webbadressen kan du flytta den till webbhotellet i fråga. För att flytta webbadressen behöver du få en kod av företaget du köpt webbadressen hos. Den skriver du sedan in hos one.com. Efter ett tag, varierar mellan några timmar och ett par dagar, kommer du att kunna börja bygga din nya sajt. När man skriver in din webbadress i webbläsaren kommer din nya hemsida att visas.

KÖPA WEBBADRESS UTAN WEBBUTRYMME TILL

Köpa webbadress utan webbutrymme till
Köpa webbadress utan webbutrymme till

Vill du köpa en webbadress utan att ha ett webbutrymme till den så går det göra det också. Det passar om du t.ex. vill skicka vidare trafiken till din riktiga webbadress. Jag har t.ex. även domänen www.hjälpmedhemsidan.se. Där har jag ingenting utan vidarebefordrar bara trafiken till www.hjalpmedhemsidan.se där jag har mitt webbutrymme. Jag har valt att göra så för att besökare ibland skriver fel och för att inget annat företag ska kunna ta den. Jag vill äga webbadress Hjälp med hemsidan i lite olika kombinationer.

Det kan också vara så att du vill köpa webbadress tidigt som du senare planerar att lägga mer jobb på. Det kan kännas tryggt att köpa webbadressen i förväg och att bara äga den. Det kostar ju inte så mycket per år men du äger den för framtida bruk liksom.

KÖPA EN WEBBADRESS SOM NÅGON ANNAN ÄGER

Köpa en webbadress som någon annan äger
Att köpa en webbadress som någon annan äger

Är den webbadress du vill ha redan upptagen? Det går faktiskt att köpa webbadresser. Ligger det redan en hemsida där, surfa runt lite och se om det inte finns någon kontaktinformation på sajten också! Det brukar det göra.

Finns det inte någon hemsida på den webbadress du vill köpa kan du testa att skriva in webbadressen du vill köpa på https://www.whois.com/. Men tyvärr efter GDPRs införande tillåts inte att så mycket information lämnas ut om ägaren av en webbadress. Så då kan det vara ganska svårt att få tag på ägaren.

FORTSATT LÄSNING: