Vad kostar domännamn per år?

Vad kostar domännamn per år?

In Alla inlägg, Webbhotell by Annika Vallgren

Ett domännamn kostar från ca 135 kr per år och uppåt. Priserna varierar beroende på vilken toppdomän du väljer och vart du köper domännamnet någonstans. Det räcker inte med ett domännamn för att du ska kunna skapa en hemsida. Låt mig förklara lite djupare! 

Vad kostar domännamn per år Priset varierar beroende på toppdomän och webbhotell
Många frågar vad kostar domännamn per år?

För att skapa en hemsida behöver du både ett domännamn och ett webbhotell. Ibland vill man bara ha ett domännamn eller webbadress. Kanske för att reservera domännamnet eller för att vidarebefordra trafiken till en annan domän. Men att ha bara ett domännamn räcker alltså inte för att kunna göra en hemsida. 

Vad kostar domänen per år?

Priset på domännamn beror på vart du köper det och på vilken toppdomän (vilka bokstäver domännamnet slutar på) du väljer. Ibland erbjuder webbhotellen dessutom extrapriser på domännamn om du köper inom en viss tid. Köper du en domän som slutar på .one, .nu  och några andra kan du få dem till lite lägre pris. När du väljer domän är det inte priset som är den avgörande faktorn. Det skiljer inte så mycket mellan de olika toppdomänerna. Så kan du välja så tycker jag att du ska ta .se och .com för den webbadress du har tänkt dig.

Har du kommit på ett riktigt bra domännamn, men som redan är upptaget, då kanske det kan fungera med .nu eller .one också? Toppdomänen .nu, som egentligen är den domän som tillhör Nuie (en ö i stilla havet), kan kanske tillföra något i ditt domännamn. Jag har själv tecknat mig för domännamnet brapresenter.nu . Där utgör ju toppdomänen en extra bonus eftersom ordet nu även betyder något på svenska.

Om du är ute efter att skaffa en ny hemsida är det alltså inte bara ett domännamn du behöver, utan även ett webbhotell. Här kan du få hjälp att hitta bästa webbhotellet för dig och ditt företag.