Kostnad hemsida WordPress

Kostnad hemsida WordPress

In Alla inlägg, WordPress-tips by Annika Vallgren

Kostnad hemsida WordPress
Kostnad hemsida WordPress

Hur mycket kostar en hemsida i WordPress?

Många frågar om kostnaden för en hemsida i WordPress. Den kan vara gratis eller kosta pengar. Men hur mycket den kommer att kosta det går tyvärr inte svara på förrän jag vet mer om vad du behöver på din hemsida. Jag ska försöka förklara vad det är som kostar när du beställer en hemsida i WordPress.

Kostnad för WordPress

WordPress är ett verktyg där man bygger upp sin hemsida. WordPress är gratis att ladda hem och använda.

Kostnad för webbhotell och domän (webbadress)

För att ha en hemsida behöver du köpa webbadress och webbhotell. Webbadress och webbhotell kostar ca 340 kr per år. Detta måste du fortsätta att betala själv så länge som du vill ha din webbsida kvar.

Kostnad för mitt arbete

När du anlitar mig för att göra en hemsida så vill jag ha betalt för mitt arbete som jag lägger ner. Tro det eller ej, men många tror att jag arbetar gratis bara för att WordPress är gratis. Men så är det inte. Jag behöver, precis som du, en lön som jag kan leva på och betala mina utgifter. Jag har inte möjlighet att arbeta gratis.

Däremot erbjuder jag hemsidor i olika prisklasser. Jag gör hemsidor från 9900 kr. Om du har en liten budget kan det vara smart att börja med den billigare hemsidan. Då kommer du snabbt upp på banan, utan att det kostar jättemycket. Kanske kan du göra några av sidorna på webbsajten själv?

När du anlitar mig för att göra din webbsida är det en engångskostnad. Innan jag påbörjar jobbet får du en offert att ta ställning till.

Kostnad hemsida i WordPress

  • Kostnad för hemsidan i WordPress är alltså 334 kr/år för webbhotellet.
  • Anlitar du mig för att göra din hemsida i WordPress kostar det från 9900 kr för mitt jobb.
  • Kostnaden för att ha WordPress på hemsidan är 0 kr, utan det är det arbetet jag lägger ner på hemsidan som kostar pengar.

Förslag på fortsatt läsning: