Hur hamnar man högt på google?

Hamna högt på Google

In Alla inlägg, Texter, Tips & trix by Annika Vallgren

Vill du att din hemsida ska hamna högt hos Google finns det några saker du kan göra själv. Backlinko har analyserat över en miljon Googelsökningar och kommit fram till mycket intressanta resultat.

  • Ha ett bra innehåll på hemsidan och ge användarna något riktigt riktigt bra, så att de stannar och läser länge.
  • Det är bra att skriva djupgående artiklar de tenderar att ranka högre.
  • Det har också visat sig att mycket text är en rankningsfaktor. Längre sidor och inlägg rankas i regel högre än vad korta sidor eller inlägg gör. Av alla de sökningar Backlinko gjorde har den som ligger överst på Google 1 890 ord i genomsnitt, så det behövs en hel del text för att hamna högt alltså.
  • Antalet länkar till din hemsida är också extremt viktigt.
  • Användandet av SSL sertifikat visade sig också vara en rankingfaktor.

Idag har jag jobbat med min hemsida brapresenter.nu och skrivit på inläggen Present till pappa och Present till mamma. Det bra sökord med ett stort antal som letar efter varje månad. Därför skulle jag vilja hamna högt upp på Google för just de sökorden. Men det gjorde jag ju inte.

Så när jag tittade i Semscoop så ser man de tio högst rankade sidorna för de sökorden. Det fina med verktyget är att jag kan se hur många ord jag borde ha för att hamna på första sidan och hur många inlänkar som konkurrenterna har till sina sidor. (Domain Authority och ålder kan jag ju inte påverka så mycket själv, så det ignorerar vi för tillfället) Jag kan också se direkt i verktyget vad konkurrenternas inlänkar kommer ifrån.

Så det jag gjorde idag var att lägga till mer text på min sida och skapa en länk till den. Så nu är det bara att vänta och se om jag kan få upp min sida present till pappa och mamma på Googles top tio.

Förslag på fortsatt läsning