hur använder man pintereset

Pinterest

In Alla inlägg, Sociala media by Annika Vallgren

Hur använder man Pinterest?

Har du börjat titta på sociala media för att få fler kunder? Här hittar du en snabb genomgång i hur man använder Pinterest för att få fler kunder.

Hur skaffar man pinterest?

Först behöver du gå till pinterest.se nu har du två alternativ för att skapa ett nytt konto:

  • Skapa ett konto med e-postadressen
  • Logga in med Facebook

I nästa steg får du fylla i ditt namn, ålder och kön.

Vad gör man på Pinterest?

När ditt konto är skapat så får du välja 5 intresseområden. Nu skapar Pinterest en startsida till dig med de intresseområden du har valt. Det ser ut ungefär så här:


Pinterest fungerar ungefär som en gammaldags anslagstavla. Du nålar fast bilder som inspirerar dig, som du tycker om och som du tycker ser intressanta ut.

Sedan kan du ha många anslagstavlor och för olika ändamål. En bild kan sparas på många anslagstavlor och både du och jag kan nåla fast samma bild på våra anslagstavlor.

Hur använder man
Pinterest?

Testa att klicka på en bild! Nu kan du välja att skicka bilden till någon och att spara bilden. Testa att spara bilden. Om du inte redan har skapat en anslagstavla så gör du det nu. Vill jag spara den här bilden väljer jag kanske att göra en anslagstavla som heter Presenter och nålar fast bilden på den. Klickar du på bilden så kommer du till webbplatsen som bilden kommer ifrån.

Hur laddar man upp bilder till
Pinterest?

Vill du lägga till egna bilder? Det kan du göra på flera olika sätt:

  • Från din hemsida
  • Direkt på Pinterest

Uppe i höger hörn ser du ett rött plustecken. Klicka på det så får du fram den här sidan. Här kan du välja att ladda upp en bild. Ge bilden en beskrivning, fyll i din webbsida och välj anslagstavla du vill nåla fast bilden på.

Hur laddar man upp bilder från sin hemsida till
Pinterest?

Du kan förstås ladda ner bilderna från hemsidan och ladda upp dem på Pinterest , men det finns enklare sätt!

Det finns ett plugin som du kan installera som ger dig delningsikoner på din hemsida. Det jag använder heter Social Media and Share Icons och har gjorts av UltimatelySocial. Det ger både dig och dina besökare ett smidigt sätt att dela t.ex. bilder på Pinterest .

Varför ska man använda Pinterest ?

Det finns förstås många anledningar till varför man ska använda Pinterest. Du kan t.ex. använda det för inspiration. Om du syr, tycker om trädgård eller älskar katter kan Pinterest vara en guldgruva för att hitta fina bilder.

Pinterest kan också vara ett ställe där du sprider information om dig och din verksamhet. För att öka min kundkrets och få in fler jobbförfrågningar skulle jag t.ex. kunna lägga ut bilder på snygga hemsidor jag gör och skicka besökarna till min hemsida ifall de klickar på bilden.

Pinterest kan bli ett komplement till din vanliga marknadsföring och ge dig fler besökare till hemsidan.

Misstag jag själv gjorde med Pinterest

När jag själv började jobba med
Pinterest som marknadsföring gjorde jag misstaget att inte fylla i all information om en bild när jag laddade upp den. Jag skrev varken titel eller beskrivning för bilderna. Så det är något jag har kvar att gå igenom mina gamla pins för att ge dem bra titlar och beskrivningar. Om det finns bra texter på en bild kommer det bli lättare att söka efter den och Pinterest har lättare att förstå vad bilden handlar om.

Hur får man fler kunder från
Pinterest

För att bygga upp en större kundbas med hjälp av Pinterest behöver du ladda upp dina bilder där med länkar till din hemsida.

Du kan få nya kunder genom att människor hittar dina bilder eller att de hittar dina anslagstavlor där du nålat fast intressanta bilder. I början när du är aktiv på Pinterest har du kanske inte så många egna bilder, men i takt med att du fyller på bilder kommer dina anslagstavlor att ha mer av dina egna foton. Du kan få följare som de som följer dig och de som följer dina anslagstavlor.

Målet är att locka fler och fler besökare till din hemsida, där du kan sälja till dem och få fler kunder.

Snygga bilder att ladda upp på Pinterest

Vill du göra snygga bildcollage och pinterestbilder utöver det vanliga kan jag rekommendera verktyget Canva. Jag har skrivit en liten guide så att du snabbt ska komma igång att använda Canva. Verktyget är gratis i grundutförandet. Allt du behöver göra är att skaffa ett konto.