Skaffa logotyp till företaget

In Alla inlägg, Foto by Annika Vallgren

Behöver du en logotyp till företaget? Jag hjälper dig gärna! Om du har idéer om hur loggan ska se ut får du gärna berätta. Annars kan jag utforma din logga. Att ha en riktigt bra logga är väldigt viktigt. Loggan ska inte bara berätta vad ditt företag heter, utan också attrahera nya kunder. Om ett företag har en riktigt bra logga väcker den uppseende när den sitter på produkter eller trycksaker.

En riktigt bra logo blir även ihågkommen. Kunder att attraheras av en bra logga. Har du en bra logga ökar chanserna att det är till dig de vänder sig i första hand. När man utformar en logga behöver man tänka på många saker: fonten, färgen, ska den ha någon symbol, hur ser loggorna ut i branschen osv. Finns det någon symbolik? Grönt symboliserar ju miljö. Det är även bra att veta hur ni ska placera loggan. Ska den t.ex. vara på svart bakgrund, då kanske loggan behöver vara vit. 

Jag hjälper dig gärna att ta fram en snygg logotyp till företaget. Här erbjuder jag två alternativ faktiskt: 

  • Du kan få en egen skräddarsydd logga. Du hittar många exempel på loggor jag gjort för specifika kunder i mitt galleri.
  • Du kan även få en enklare, färdig logga som jag anpassar med ditt företagsnamn.

Få en egen snygg logga till företaget

Varför ska man köpa logotyp?

Funderar du på att skaffa en logotyp? Loggan ska spegla ditt företag. Den ska göra att ni sticker ut från mängden. Att ha en bra logotyp är otroligt viktigt för att ett företag ska kunna förmedla företagsnamnet men också för att locka nya kunder. Om ett företag har en bra logga kommer den dra ögonen till sig när den sitter på banderoller och produkter. Det är också mera troligt att blivande kunder kommer att komma ihåg logotypen och företaget om de tilltalas av designen. Då är chansen stor att det är till dig de kommer vända sig i första hand! 

Skapa logotyp

Det är mycket att fundera över så som färgval, teckensnitt, symbol, avstånd mellan bokstäverna och hur ser den ut i jämförelse med konkurrenternas? Vill du ha bara text eller en enkel symbol också? Ska det loggan innehålla någon accentfärg? Hur ska loggan användas? Ska den placeras på mörk bakgrund? Ska den alltid vara på vit bakgrund? Hur ser konkurrenternas loggor ut? Hur ser symboliken ut (t.ex. grönt=miljö).

Prissättning logotyp

Hur är prissättningen på en logotyp? Priset på logotypen beror på hur mycket tid jag förväntar mig att lägga ner på att göra just din logotyp. Det är svårt att säga några generella priser. En logotyp med endast text på blir ju billigare än en logotyp som ska ha både bild och text. De loggor jag har gjort hittills har kostat mellan 2000 kr och 10000 kr beroende på vad kunden velat ha. När en ny kund hör av sig och vill ha en logotyp får de berätta hur de har tänkt sig sin logga och så får de en offert på jobbet.

Logotyp designer

Kontakta mig gärna för att få hjälp med designen av din logotyp. Du kan även köpa en billig logga där har jag några färdiga logotyp designer som du kan välja mellan. Jag anpassar den med ditt företagsnamn och den text du vill ha. 

Ny logotyp

Har du en gammal logotyp går det även att modernisera logotypen och förenkla den eller behålla de delar av logotypen som du gillar. En ny logotyp måste inte vara helt ny, utan du kan behålla stommen från den gamla logotypen om du vill det. Ibland händer det att det kommer in kunder som har gjort sin logotyp själva i något bildbehandlingsprogram. Logotypen är fin på deras dator men när de laddar upp logotypen på hemsidan så blir den väldigt pixlig. Det är tyvärr svårt att göra en bra logotyp själv om du inte har Adobe Illustrator och Adobe Photoshop. Har du inte dessa program är det tyvärr onödigt arbete all försöka få till en logotyp billigt själv.

I princip kan du göra loggan för webb och för att använda i Word i Photoshop. Men då får du problem när du ska skicka den för tryck. Då är den inte så högupplöst som den borde vara. Resultatet blir då att ditt tryckta material kommer tillbaka och är väldigt pixligt.

Beställa logotyp

För att beställa logotyp skickar du mig ett mail där du berättar hur du vill att din nya logotyp ska se ut. Kanske har du förslag på symbol, teckensnitt, texter och färger. När du beställer logotypen av mig får du den i lite olika filformat som jag tror att du kan behöva. Du kommer behöva olika format för att lägga upp på webben och att skicka till tryck.

Vad är det som gör en logotyp snygg?

  1. Logotypen måste kunna beskrivas
  2. Logotypen ska vara lätt att komma ihåg
  3. Den ska fungera även i svart vitt
  4. Logotypen ska fungera i vilken storlek som helst
  5. Den ska vara relevant för din bransch

Jag hjälper dig även att skapa din logga. Här hittar du några exempel på logotyper jag gjort tidigare. Har du en tight budget så kan jag rekommendera logotyperna jag har i webbshoppen, köper du en sån istället så blir loggan väldigt billig, även om den inte är helt unik.

Jag kan även hjälpa till med att ta fram bilder för hemsidan. Läs mer om mina övriga tjänster för webben!