SNYGGA VISITKORT

Snygga visitkort är viktigt, tycker du inte? Behöver du hjälp att ta fram visitkort till ditt företag så hjälper jag gärna till. 

DESIGN AV VISITKORT

Vid design av visitkort börjar jag med att ta reda på hur de ska användas. Ibland ska de till ett tryckeri för att tryckas. Andra gånger ska det skrivas ut på egen skrivare. Beroende på hur de ska tryckas eller skrivas ut designar jag materialet på olika sätt. 

SNYGGA VISITKORT SOM DU SKRIVER UT PÅ EGEN SKRIVARE

Ibland har mina kunder väldigt låg budget och då kan det vara bra att skriva ut materialet på egen skrivare. Då behöver layouten vara lite annorlunda utformad. Inga objekt får ligga alldeles nära kanten eftersom de flesta skrivare inte skriver ända ut. Försöker man skriva ut en sån broschyr lämnas en vit ram runt sidan och det blir inte så snyggt om mina bilder blir kapade i kanten. När det gäller visitkort måste man också tänka till lite. Ska de skrivas ut på egen skrivare behöver jag veta om de ska skrivas ut från något speciellt visitkortsprogram. Då brukar det vara bra att göra visitkortet som en bild. Det går även att lägga det i ett Worddokument och skriva ut. Då kan man antingen lägga visitkorten som bilder, placerade lite innanför kanten, eller som textrutor. Vid design av visitkort behöver man även tänka på att fonten inte får bli för liten. Det viktigaste är ju trots allt att de som får visitkortet ska kunna läsa det som står där. 

SNYGGA VISITKORT

När jag designar visitkort för tyck levererar jag det som en PDF. Det är det formatet man lämnar som underlag till tryckeriet. Om du väljer att trycka upp visitkortet hos ett tryckeri får du fler möjligheter. Du kan t.ex. använda dig av baksidestext på visitkorten också. Ska du skriva ut på egen skrivare går det visserligen att skriva ut på baksidan också, men ibland kan det vara svårt att få texten att komma ut på exakt rätt ställe på baksidan. Vill du ha hjälp att göra snygga visitkort eller trycksakerKontakta mig gärna!