Med Google maps blir det lättare för dina kunder att hitta dig!

In Alla inlägg, Tips & trix by Annika Vallgren

Med hjälp av Google maps kan du lätt visa dina kunder vart du finns. Det kan vara en inbäddad karta, en street View-bild. Det är lätt att dela med sig av kartor till andra via e-post och Facebook. Du kan även dela en länk till en färdbeskrivning. Om ditt företag ligger lite avsides kan det vara en bra idé att lägga ut en en karta på din hemsida. Google maps är att föredra framför vanliga kartbilder då Google Maps är interaktivt och besökaren kan få upp kartan i sin telefon och med hjälp av Google leta sig fram till rätt ställe.

Att använda en inbäddad karta är mycket bättre än att bara ha en bild på en karta. Se kartan här nedanför och jämför med bilden från Google Maps. Kartan är bara en bild. Det går faktiskt inte att se vart du ska ta vägen. Men om du använder dig av Google Maps så kan du klicka dig vidare, se detaljer om t.ex. gatuadresser, färdbeskrivning och se hur det ser ut på platsen du ska till (sk. street view bild).

Läs mer om vad jag kan göra för din hemsida! GOOGLE MAPS GÖR DET LÄTT FÖR DINA KUNDER ATT HITTA

En vanlig karta är statisk, till skillnad från Google Maps

En vanlig karta

En vanlig karta är statisk till skillnad från Google Maps

Google maps

LÄTT ATT HITTA MED GOOGLE MAPS

Fler fördelar med Google Maps

Street view

Du kan även använda dig av street view för att guida dina besökare. De kan då se hur det ser ut på platsen dit de är på väg. Lägg den här informationen väldigt lättillgängligt på hemsidan. Dina kunder behöver förmodligen informationen när de är på väg till dig. De behöver kunna hitta den snabbt och enkelt. De använder troligtvis mobiltelefonen för att hämta informationen. Då är det bra om den är väldigt lättillgänglig och lätt att hitta. Du har väl förresten redan tänkt på att mobilanpassa hemsidan?